Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

Пре неки дан сам поменуо непотребни семафор код студентског дома Карабурма, ево данас пар слика и запажања:
SXN3.jpg

Из смера Богословије црвено траје 38 секунди, и ред се ствара до аутобуске и трамвајске станице - отежан је излаз са НИС-ове пумпе и из ТК Црвена звезда.

S0fO.jpg

Зелено код ватрогасног дома је руку на срце синхронизовано са овим семафором, кад идете из овог смера

SEtT.jpg

Из супротног смера, од Новог гробља, црвено траје 20 секунди.
Укидајте ову глупост, аман! :bash:

Oво беше слепа улица која само води на паркинг ватрогасне бригаде? А са друге стране до овог новог хотела код СД Карабурма? То дефинитивно треба укинути.

Moгуће, али су онда могли да направе семафор на дугме (као што постоји на Миријеву код Селишта нпр.).

Тај на Миријеву за чудо ради :D Ваљда има нешто и до одржавања.

Ne nikakav spec semafor. Jednostavno ovaj semafor je cista budalastina. Postoje dosta frekventniji pesacki prelazi koji nisu semaforizovani.

Korupcija je pobedila, one 2 kuce na zelenoj povrsini preko puta groblja su ostale. A danas videh I tamo dalje ka Vuku, na onom malom skveru gde su srusili divlju kucicu, je nikao kiosk. Nedaj Boze trg ili nesto nekomercijalno...

jednu od te dve kucice ce izgleda pre ta ista zelena povrsina pre da srusi nego grad. postavljao sam sliku i ranije ali evo je opet...
87ec12ffc7bdccc2b7822167b4b7e743.jpg

za nju 100% znam da im je urucen nalog za rusenje jos pre rekonstrukcije al eto..ne znam ni sam kako je opstala...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taj semafor kod vatrogasne komande sada ne sluzi nicemu. Ovaj novi, kod prilaza studentskom domu, je sada mnogo korisniji, pogtovo sto je pomerena stanica.

Семафор код ватрогасне станице је битан због пешака који прелазе кад изађу из аутобуса (ако је ту остала станица, у то нисам сигуран). А тамо код студентског дома пешаци никад нису прелазили. Било је судара кад људе хоће из правца Новог гробља да скрену лево преко пуне линије на пумпу или да оду у ТК Црвена звезда, али то се може решити и на други начин, а не семафором. А овако ће тек да буде белаја, јер се са стране пумпе и тениског клуба већ отежано укључују, због реда на семафору чије црвено траје 38 секунди...

Srce ruke i lopata":2t8k261z je napisao(la):
Семафор код ватрогасне станице је битан због пешака који прелазе кад изађу из аутобуса (ако је ту остала станица, у то нисам сигуран).

upravo se o tome i radi, stajalište je premešteno tu i odmah do njega je i nov pešački prelaz... ako uzmemo u obzir da su studenti oduvek izlazili na tom stajalištu, a pogotovu sad kada je stajalište odmah preko puta doma onda itekako ima smisla za semaforom

po meni bi trebalo ukinuti semafor (a i prelaz?) kod vojnogeografskog instituta, a ne taj novi, zbog toga što ovaj sada gubi smisao i nisam baš siguran koliko će uopšte biti frekventan na dalje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494655#p494655:mas0x84p je napisao(la):
Srce ruke i lopata » 21 Nov 2017 09:31 pm[/url]":mas0x84p]Семафор код ватрогасне станице је битан због пешака који прелазе кад изађу из аутобуса (ако је ту остала станица, у то нисам сигуран). А тамо код студентског дома пешаци никад нису прелазили. Било је судара кад људе хоће из правца Новог гробља да скрену лево преко пуне линије на пумпу или да оду у ТК Црвена звезда, али то се може решити и на други начин, а не семафором. А овако ће тек да буде белаја, јер се са стране пумпе и тениског клуба већ отежано укључују, због реда на семафору чије црвено траје 38 секунди...
Kao sto rece ocelot, a i ja ranije. stajaliste je premesteno kod tog novog semafora. I to na boljem mestu, jer mahom tu studenti izlaze. Ovaj stari semafor kod tog instituta i komande je sada nepotreban, pogotovo sto ne na jedno 50m od tog novog semafora. Jedino je problematicno sto stajaliste ka Vuku, ispred instituta, bi bilo previse udaljeno od bilo kog semafora/pesackog prelaza, pa bi bilo potrebno da se uvede samo pesacki prelaz kod tog stajalista. Sad ne znam koliko bi ti bilo bezbedno.

Bas sam sa namerom da kritikujem semaforizaciju ulice dosao, i vidim da su to vec mnogi uvideli i dokumentovali.
Uzas zivi na sta lici semaforizacija. Guzve su nesnosne narocito taj semafor prvi ka gradu kad se ide od kruznog toka. Zeleno jako kratko traje a guzve su uzasne. Niko ziv ne prelazi ulicu, a semafor u suprotnom smeru se upali pa sigurno jedno 20 sekundi ranije.
Podatak da su sinhronizovani ovi semafori samo govori koliko je sve to lose uradjeno.

Da li je moguce ? Pod hitno to da se menja. Kolone automobila stoje na crvenom dok niko iz sporednih ulica ne prolazi, a zeleno traje jako kratko. Isto se dogadja i na drugim mestima u gradu, al o tome na drugim temama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494675#p494675:dqacx6k2 je napisao(la):
marrecar » 21 Nov 2017 09:58 pm[/url]":dqacx6k2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494655#p494655:dqacx6k2 je napisao(la):
Srce ruke i lopata » 21 Nov 2017 09:31 pm[/url]":dqacx6k2]Семафор код ватрогасне станице је битан због пешака који прелазе кад изађу из аутобуса (ако је ту остала станица, у то нисам сигуран). А тамо код студентског дома пешаци никад нису прелазили. Било је судара кад људе хоће из правца Новог гробља да скрену лево преко пуне линије на пумпу или да оду у ТК Црвена звезда, али то се може решити и на други начин, а не семафором. А овако ће тек да буде белаја, јер се са стране пумпе и тениског клуба већ отежано укључују, због реда на семафору чије црвено траје 38 секунди...
Kao sto rece ocelot, a i ja ranije. stajaliste je premesteno kod tog novog semafora. I to na boljem mestu, jer mahom tu studenti izlaze. Ovaj stari semafor kod tog instituta i komande je sada nepotreban, pogotovo sto ne na jedno 50m od tog novog semafora. Jedino je problematicno sto stajaliste ka Vuku, ispred instituta, bi bilo previse udaljeno od bilo kog semafora/pesackog prelaza, pa bi bilo potrebno da se uvede samo pesacki prelaz kod tog stajalista. Sad ne znam koliko bi ti bilo bezbedno.

Ако је већ тако, онда барем семафор код ватрогасне станице треба да укину, а овај да ради на дугме, само кад су пешаци ту, иначе нема никакве сврхе

Tu su kod pošte i nadvožnjaka iscrtali i prelaz preko ulice za bici stazu, od nikud ka nikud?

Kompletna biciklisticka staza je tragikomicna, nece se ni koristiti, bolje da su vratili parking i napravili jedan ozbiljan drvored, od baje sekulica do bogoslovije ulica nije kanjonska, mogli su komotno nesto sa velikim krosnjama.

A stanica vatrogasna brigada je toliko blizu bogoslovije i vrlo cesto nefrekventna da su mogli da je ukinu, uz pozicioniranje obe stanice novo groblje u visini postojeceg u smeru ka bogosloviji.

Sa druge strane, od stanice zagubica do stanice novo groblje je ostao ogroman razmak iako je tu ulica daleko frekventnija i sa vise sadrzaja.

Sa trece strane, ostao je imbecilni raspored stanica na pravcu tehn fakulteti-zagubica sa tri stanice na jako kratkom rastojanju.

Neko je na bulevaru umeo da prepakuje stanice, a neko drugi ih je totalno zasrao u v stepe, a i ovde je bila prilika da se bolje srede. Npr jedna odma kod 'tramvaja', pa preko puta zire, pa u nivou jevrejskog g, i bogoslovija. I tako obostrano. Time bi se ukinula i ona tesna stanica na pocetku baje sekulica za 65.
Stanicom kod zire bi se napravila mnogo bolja presedacka veza za stanice u dimitrijali itd...

A mozda je ovo ipak previse napredno za naprdne singiduduk inzenjere.

završili su pločanje trotoara i kao što smo očekivali baš su kriminalno loše odradili te poslednje segmente

nagib kod mostića je previše strm (inače su svuda ti nagibi sada osetno strmiji) biće veselo sad kada krene sneg i led, o pešacima se stvarno ne vodi računa ni 1%

polako se vraća stara navika da se parkiraju automobili na najužem delu trotoara pre raskrsnice sa Kraljice Marije, sve one materije koje su radnici isipavali po pločama nisu ni čistili, betoniranje oko šahti su "obeležili" kockama i raznim ostacima pa igramo školice usput... propisno obeležavanje tih stvari je i dalje naučna fantastika, strašno... :blah:

Prvo me je iznervirao ovaj fušeraj od popločavanja a onda sam skontao gde se prelaz nalazi pa ovi nisu normalni.

Mislim da po pravilima saobracajne struke prelaz mora malo da bude uvucen u odnosu na raskrsnicu, ali mozda gresim.

Квалитет радова у рангу Пожешке. За 5 година биће руина.

Danas je koliko sam video na sajtu BVK-a pukla vodovodna cev na uglu Mije Kovačevića i Čarlija Čaplina, sad će morati da krpe ulicu koju su završili pre 3 nedelje. Tako ti je to kad ne menjaš podzemne instalacije prilikom rekonstrukcije...

Vrh