Šta je novo?

Rudnici Litijuma u Srbiji (Rio Tinto...)

Fun fact:
1. Rio Tinto moze da angazuje bolje advokate od Srbije
2. Tuzbe se ne podizu sa "ako se dokaze koripcija", vec ako ima cvrstih dokaza, inace se cena odsteteprema RT jos podize i bez izgleda da se projekat otkaze. U prevodu, nastavice da kopaju i jos cemo i da ima platimo.
3. Kako je postavljeno, ovo je targetiranje RT, a ne sistematski pristup istrazivnja i eksploataciji rudnih bogatstava. Nema postavljenih pitanja o radovima NIS, iskopavanju bakra, zlata,...

Kako je postavljeno, ovo je targetiranje RT
Ma u ovoj našoj konkretnoj priči, ovo nije čak ni targetiranje RT, ovo je targetiranje SNSa.
RT je sredstvo za interni politički obračun, a ne strana koju treba izbaciti iz zemlje.

Koja je šansa da nova vlast, vođena motivima političkog revanšizma, u vrlo likvidnoj pravnoj situaciji gde država nije nevina u celoj priči nego je potpisivala papire i davala RT pravo da istražuje i radi, suočena sa full throttle pravnom, tehničkom, političkom mašinerijom multinacionalne kompanije, u arbitražnom okruženju koje je nekorumpirano kao što je francuska sobarica naivna, dobije sudski spor i otera RT iz Srbije?

Ajd realno...
Ma ima da nas naduvaju da ne znamo gde je levo...

Ali nema veze, samo pumpaj, mozga bez, Vučić peder, pravimo bolje društvo i državu bla bla truć.
Smešno i tragično. Hoće deca svoju revoluciju, pa šta košta da košta. :)
Cenu njihovih grešaka će naravno platiti neko drugi. Kao i cenu grešaka žute i ove vlasti što su se uopšte petljali sa RT.

Zdravlje nema cenu.
Grešiš kolega, grešiš... u ovom konkretnom slučaju, zdravlje ima cenu od 2-3 milijarde evra. Minimum!
A ovi iz RT samo sede i priželjkuju, kao Heri Kalahan u filmu, da napravimo taj korak i kažu "Come on, make my day".
Taman da izvuku sav profit za koji bi se patili 20 godina, i to duplo.
TRA-GI-KO-ME-DI-JA!

A ako ima prebacićemo novac sa expa na odštetu i svima dobro.
Hahahhaha.... pa ćeš onda da plaćaš odštetne zahteve po osnovu otkazivanja Expa.
Šta mislite, da možete da otkažete Expo i puj pike ne važi?
Da to tek tako zavisi od par mozga bez revolucionara sa beogradskog asfalta koji nemaju sive mase u dovoljnoj količini da projektuju dva koraka unapred?

Bonus: Sprecicemo buduće štete.
Sprečićeš šipak.

Eto - ovaj post je alfa i omega svog besmisla cele ove revolucionarne situacije u Srbiji s proleća 2025.
Deca, bilo da su mladi ili mladoumni, pomislila su da su figured out the whole thing i da imaju odgovore na sva pitanja, i da su na putu da pobede. :)
Pomislili su da su u pravu. Prave prečice, seku krivine, nema nazad, sve će biti u redu itd... da sediš i plačeš, jer nema trika da ih zaustaviš, srljaće dok se sve ne raspadne.

Младост Србије неће да постанемо рударска колонија.
Боље да се у Лозници отвори ИТ стартап инкубатор и да се развијамо по узору на Ирску и успешне државе.
Србија није беспуће Сибира па да олако жртвујемо насељене крајеве и вредније ресурсе које имамо.

Stvarno je ispod svakog nivoa nazivati neistomišljenike korisnim budalama, ljudima bez mozga, bez sive mase... Doduše, na ovakav nivo nekulture smo navikli od nekoga ko podržava ovu vlast i RT. E zbog toga ćemo i dalje da pumpamo, pa neka košta milijarde.

Ajde, samo vi pumpajte, svako radi ono što najbolje ili jedino zna...

Ionako od cele priče realno nema ništa, za celi ovaj projekat treba deset godina a do tada će svet pet puta da se transformiše.
Samim time, vi nastavite da se folirate da pumpate zbog ekologije i Srbije, a realno pumpate da smenite vlast...
Ja ću prestati da vas ubeđujem da to samo rade korisne budale, jer samo bu**** može pomisliti da se vama išta može objasniti.
Sve ima svoj rok trajanja - i projekat Jadar i vi pumpadžije. Kad vam prestane korisnost, pretvorićete se u jedan zarez u istorijskim knjigama... otprilike koliko vam i sleduje.

A Srbija neće biti zagađena i neće se ništa kopati, ne zbog vašeg pumpanja, nego zbog drugih stvari.
A možda neko i otvori taj IT startup hub u Loznici, ko zna, dug je život. :)
Evo predlažem kolegi Došljaku da to uradi odmah - ne znam što gubi vreme po forumima ili čeka da neko drugi uradi što on smatra da treba biti urađeno. :)

Да сам на власти, отворио бих га одмах, и то не само у Лозници него у свим општинама Србије.
Да ли би ми помогао да дођем на власт? Макар министарство за бригу о селу. :)

Gde je nestao Perkan Srbin patriota, rusofil, zagovornik vojnog roka?

Ovaj novi Perkan bi nas prodao zapadnom agresoru bez ispaljenog metka. Jel ovo isti profil?

Naravno da pumpamo da smenimo krimialce na vlasti.

Ovaj novi Perkan bi nas prodao zapadnom agresoru bez ispaljenog metka. Jel ovo isti profil?
Na osnovu čega to zaključuješ?
Pročitaj malo bolje moje postove - ja sam protiv RT i kopanja.
Samo apelujem da ohladite malo te revolucionarne glave koje su umislile da postoji prečica da se izvučemo iz ove pošasti.
Samo ćete napraviti goru tragediju po zemlju. Nema prečice! Zahebali smo stvar! Potpisali samo razne papire. Sad možemo da se uhvatimo za uši i igramo. Pumpanje ne pomaže, to apsolutno nikoga ne interesuje - ni RT, ni većinu stanovnika Srbije, a bogami ni arbitražu sutra prekosutra.

Sad treba mirne glave sesti, sagledati realno situaciju u kojoj se nalazimo i odabrati korak koji je najmanje zlo.
Ne znam koji je to korak jer nemam potpuni uvid u stvari, kao na kraju krajeva niko od vas.
Razlika između mene i vas je što sam ja oprezan, spuštam loptu i tražim hladnu glavu u odlučivanju, a vi ste revolucionarne usijane glave koje bi da prečicama reše problem, a ne shvatate da time samo pogoršavate stvar. I većina od vas ovde je neiskrena - većinu vas uvo boli i za Jadar i za ekologiju, pumpate iskljućivo da smenite vlast, a ova tema vam dođe kao kec na jedanaest.

Umesto da pokušate da shvatite šta vam pričam, vidite u meni nekoga ko bi agresoru prodao zemlju.

Na žalost, uvek se pokaže kao beskrajno istinita i mudra ona Cezarova izjava: "Na kraju dana, ljudi će opet verovati samo u ono u šta žele da veruju". :(

Čim oborimo ovu mafiju na vlasti raskidamo štetni ugovor sa RT. Svakako ga Hulja nije potpisao jer ima neka korist za Srbiju, nego ga je potpisao zbog koristi sebi/bratu. Samo treba utvrditi kome je RT uplatio za konsultantske usluge.
A para će biti i da treba da se isplati ta sitnina za RT. Eto brat i Zvonko su slavili milijardu još pre 2 godine. Od tog novca mogu da zadrže samo ono što mogu da dokažu platnim listićima(znači 0€) Kaznu što su protivpravno prisvojili milijarde državnog novca mogu da isplate radom u podzemnom rudniku uglja. A gde je recimo kum Meklaren i njegovih 100+ stanova. Treba da dokaže kako je kupio 100+ stanova i Meklarena od milion € sa platom od 2000€ - troškovi života. U EPS-u izgleda plata nije prvog u mesecu nego svakog dana u mesecu.
A to je samo vrh ledenog brega. Para će biti ništa ne brinite.

Mirne glave sesti kad uspostavimo sistem i državu. Dok se paravojska sa kapuljačama šeta po gradu naočigled policije nema pregovora ni smirivanja tenzija.

Slobodno tužilaštvo treba da preispita RT a to sad ne može.

Samo treba utvrditi kome je RT uplatio za konsultantske usluge.
Jel, Srbine? Ti ko milioni drugih Srba savršeno znaš ŠTA TREBA, ali znaš li KAKO?
Ajde objasni mi, evo sutra si ti na vlasti, imaš sve poluge na raspolaganju i treba ti informacija kome je RT uplatio za konsultantske usluge.
KAKO ćeš doći do te informacije?

Jesi li stvarno toliko naivan da će ti RT sam dati tu info i sam sebe time optužiti za korupciju?

Nivo naivnosti kolega na forumu me prosto fascinira.
Ova diskusije je kao u zabavištu.
Ljudi, ovo su besmislice.... igraju se deca u pesku... ništa više od toga.
Vi prosto pojma nemate kako funkcioniše realan život - a hoćete da obarate vlast.

Još jedna korist ovog neverovatnog vremena koje proživljavamo proteklih meseci je što su se svi spavači aktivirali kako i na Beobuildu ali tako i po društvenim mrežama. Brdo nekih ljudi za koje sam mislio da su ok se ispostavi da duguju kamarili pa su se aktivirali na zadnju uzbunu. Samo znajte da svakome po zaslugama i to samo pravno. Nikakvo nasilje ne dolazi u obzir.

Poslednja izmena:
Нису само на Беобилду. Има доста уживо ангажованих. Нпр. бивши рокер, члан жирија у Звездама Гранда, Ђорђе Давид је боравио у окупираном парку.

Lepota ovog vremena je što su se svi spavači aktivirali kako i na Beobuildu ali tako i po društvenim mrežama. Brdo nekih ljudi za koje sam mislio da su ok se ispostavi da duguju kamarili pa su se aktivirali na zadnju uzbunu. Samo znajte da svakome po zaslugama i to samo pravno. Nikakvo nasilje ne dolazi u obzir.
Ajde ne sviraj o spavačima... lako je priču okrenuti na botovanje i time izbeći odgovore na konkretna pitanja.
Ja lepo pitam ovog gore, a evo sad pitam i tebe: kako mislite da DOKAŽETE korupciju, što je valjda preduslov za raskid ugovora, bez toga nema smisla akati se, oduvaće nas kao zvečke na arbitraži...

Je li ima neko pametan ovde da barem delimično ponudi konstruktivan odgovor na ovo ključno pitanje, bez sviranja k.... o botovima i spavačima?
Milijarde našeg novca su u pitanju - pitanje je više nego vredno ozbiljnog razmatranja.

Ima li IKO OVDE ko je na intelektualnom nivou dovoljnom da ozbiljno razmotri ovo pitanje?

Radikali su navikli da je sve na prodaju, das sendvic i vozi. Mislim da uopste nisu ni svesni koliko ljudima ovo nisu stvari za zaje*******anciju i koliko su ljudi spremni da se bore.

Ili su svesni, ali ne smeju sebi da priznaju..

Protiv ovoga je daleko veci otpor nego protiv vlasti SNS-a na primer. Ne verujem da je iko spreman da gine da skine SNS sa vlasti, dok je za ovo stvar drugacija.

Ajde ne sviraj o spavačima... lako je priču okrenuti na botovanje i time izbeći odgovore na konkretna pitanja.
Ja lepo pitam ovog gore, a evo sad pitam i tebe: kako mislite da DOKAŽETE korupciju, što je valjda preduslov za raskid ugovora, bez toga nema smisla akati se, oduvaće nas kao zvečke na arbitraži...

Je li ima neko pametan ovde da barem delimično ponudi konstruktivan odgovor na ovo ključno pitanje, bez sviranja k.... o botovima i spavačima?
Milijarde našeg novca su u pitanju - pitanje je više nego vredno ozbiljnog razmatranja.

Ima li IKO OVDE ko je na intelektualnom nivou dovoljnom da ozbiljno razmotri ovo pitanje?
Time treba da se bave institucije. Koliko puta treba ponoviti?

Nezavisne, nekorumpirane institucije. Tužilaštvo, policija, inspekcije. Nikako institucije pod šapom ovog režima.
Bukvalno treba da osnujemo tim koji će se baviti ovim pitanjem na nivou ministarstva.

Koji je tvoj plan? Da sve pustimo kako jeste, da ćutimo i da ne smenjujemo vlast? Da čekamo Zagorku da pokrene proces?

Vrh