Šta je novo?

Rudnici Litijuma u Srbiji (Rio Tinto...)

U Beogradu su, i pored namestanja, pobedile stranke koje su, bar na papiru, protiv mafijaskog orgijanja Rio Tinta i SNS-a.

"Komparativne prednosti Srbije".

Moraju ljudi tamo da se organizuju i da se usprotive. Drugog puta nema.

1000014317.jpg

Сад се пуца циљано на пољуљано тело, национално опредељене гласаче са бајкама како ћемо да "растуримо независно Косово", како ће Макрон и Шолц зажмурити да пар тенкова уђе на Космет и сл. будалаштине.
Реалност је ипак изнео адвокат-новинар Ђукановић са цифрама које су смешне.
Али без бриге.
Неће копати.
Београд побеђује!
Живела Србија!

Danas smo saznali šta? Da o navodnom dijalogu i javnoj raspravi "trabunja" vlast koja je vratila "verbalni delikt".

Dosta solidno. 💪

Hvala Severini i Dačiću.

P.S. Postoje ljudi koji smatraju da je Vučićev režim demokratski.

Jedan od tih ljudi je i Emanuel Makron na tvoju zalost.
U medjuvremenu, pored Topalka imamo jos jednu ikonu opozicije
20240826_182053.jpg
PS Nama peva Riblja Corba i Oliver Mandic vama Topalko i Severina.
#nismoisti

Poslednja izmena:
Сад се пуца циљано на пољуљано тело, национално опредељене гласаче са бајкама како ћемо да "растуримо независно Косово", како ће Макрон и Шолц зажмурити да пар тенкова уђе на Космет и сл. будалаштине.
Реалност је ипак изнео адвокат-новинар Ђукановић са цифрама које су смешне.
Али без бриге.
Неће копати.
Београд побеђује!
Живела Србија!
Мислим да је власт у паници јер језгро и најупорнији део активиста против литијума чине с једне стране националисти који више немају за кога да гласају али их овакви догађаји врате у политику, а са друге стране теоретичари завера, анти 5г, литијум и уранијум не разликују…. Али их је ова власт гајила за своје потребе а губи комтролу, и то им се већ једном десило 2020. на протестима против затварања.

Власт би највише волела да се на чело протеста истуре Мариника, Добрица, Дабрица… па да то пропадне само од себе….

Pogledajte prilog 209372
#nismoisti
Severina i Topalko su vas rešili samo tako, eno vam ga Vuk peni od besnila. Žena je poslala pravu poruku danas svima, uz širenje ljubavi i dobrote, za razliku od vas koji svaki dan sirote mržnju i evo opet, delite narod na naše i vaše.

Pogledajte prilog 209372
#nismoisti
Топалко бранио Србију 1999.
1724691830881.png

Вучић куповао намештај за стан, а Мали Синиша био у Америци на студијама код агресора.
Имаш право.
Нисмо исти.
НЕће копати!
Београд побеђује!
Живела Србија!
Стоп НаТо прокектима и нато слугама!
Горе заставе!

I ja ne poznajem nikoga ko je za rudnik, ali moja baba kaze da ih ima dosta kod nje u ulici u Sapcu, sve su penzioneri a negde i cele porodice koje glasaju za Sns.
Ja ne znam da li smo mi svi kolektivno zaglavljeni u nekakvom danu mrmota ili šta se to dešava: kada sam bila klinka bilo je baba i deda koji su držali sliku S.M. kao nekog najdražeg u koga su se kleli i činilo se da kada jednog dana dođe do smene generacija da će ljudi birati manje zaslepljeno. Meni je to sve bilo strano zato što je brat od tetke vodio mamine roditelje (na obostrano zadovoljstvo a i bilo je praktično zato što su živeli sa tetkom) da glasaju i uvek se svodilo da im on pomogne da zaokruže, tj.da on odabere šta smatra da je najpametnije jer njemu svet ostavljaju. Moji su uvek bili "misleći", nikada zaslepljeni ideologijama niti politički povodljivi bez obzira na "uzrast". Tako je i dan danas.
Ali ovi stariji mi nisu jasni: da li pitaju decu i unuke, saslušaju stručnjake ( ne "stručnjake") ili hipnotišuće upijaju šta čuju na režimskim medijima?! Ne verujem da je u pitanju isključivo neko fiziološko/patološko stanje poput skleroze.
Kakvi ćemo mi postati?

Da bi nam bilo bolje, prvo je neophodno izgraditi svest ljudi u ovoj zemlji da nikada nećemo biti prebogata, ili bogata nacija, da nećemo plivati u parama, ni u Loznici, ni u Boru, ni bilo gde. Jedina šansa da neki budu prebogati je da postanemo kolonija (što već vidimo kako nam se razvija pred očima). Kada postanemo skromniji i prihvatimo da ćemo biti materijalno siromašniji od drugih Evropljana, onda ćemo možda i naći sreću.

Uvek gledam put Grčke - hajde, imaju more, i to je blagodet, ali na tom moru uglavnom porodični manji hotelčići i apartmani. Ništa pretenciozno. Nešto nisam među tim Grcima video nesrećne ljude. I bune se za najmanju sitnicu, od rudnika (primer gradića Jerisos) do porasta cena goriva.

Drugi deo - onaj kontinentalni mi je još fascinantniji. Putovao sam od Volosa preko Larise do Ohrida. Ono što me je fasciniralo kada sam nabasao na jednu dolinu na 40 stepeni Celzijusa jeste da su brda krš i goleti, ali dolina prava džungla zelenila. Ljudi uložili u poljoprivredu na onoj sprženoj zemlji i dobili rezultat. Mi hoćemo rudnik u uvek zelenoj dolini Jadra.

Pogledajte prilog 209372
#nismoisti
ne verujem sta sam procitao
ko ste to vi i ko su oni? ali ajmo redmo
Riblja Corba, covek koji je prodao veru za veceru. autor pesme "pogledaj dom svoj andjele", covek koji je za zivota usao i izasao iz legende. za par uslugica po cacku i beogradu (citaj stanova i dozvola) pa onda kad je sve to zavrsio, zapalio iz ove "divne" zemlje da zivi u Sloveniji!?
Oliver Mandic, prva Pink perjanica i najbolji drug i ko-konzument pokojnog Zeljka Mitrovica, da li je to stavrno nesto cime iko moze da se ponosi.
Zaborvio si Karleusu, i ona je u toj ekipi.

Na drugoj strani od gore navedenih mogu da budu Boceli, Adel, Ed Siran..., meni nije to pesme, place mi se sta se radi ove nase napacene zemlje, sto i nije lose za sve vas koji se ovako postavljate, jer kad gomila nas utrni, kada tugu zameni bes.... jao, jao... da parafraziram "MALI CE NAM BITI ZATVORI", ali ne brinite, imacete zeljeni kulturnoumetnicki program

Ovaj Botko Sendvicore je urnebesan
U zemlji ciji su preci rusili carstva dosli smo do toga da neko za 2 crvene i parizer sendvic proziva, vredja i deli sopstevni narod
negativna selecija na vrhuncu! samo sto oni ne znaju - da nas nema, nas koje prozivaju, vredjaju, pa i teraju iz zemlje, oni bi bili nepozeljni, jer oni odozgo ne vole da gledaju svoj izmet.

Pogledajte prilog 209372
PS Nama peva Riblja Corba i Oliver Mandic vama Topalko i Severina
Ако мене неко пита, Емануел Макрон је већи аутократа од Лукашенка. А вама певају и Цеца и Карлеуша, тако да...

Vrh