Nek odlozi sve ovo na 5 godina pa koliko kosta da kosta. Ako nesto kosta.
Mi do tada imamo vremena da se borimo da izgradimo institucije u koje mozemo da verujemo, oslobodimo medije...
Evo i ovi ljubitelji litijuma i ,,progresa" ne vidim sto bi bili protiv.
Vi ste, toboz, za nauku, protiv rulje koja odlucuje i koja je vodjena propagandom.
Ajde da vidimo za pet godina kakva je situacija, da li se tehnologija poboljsala, da li je potraznja na trzistu ogromna, da revidiramo malo te neke ugovore, da izgradimo institucije, oslobodimo medije... pa onda da sednemo i vidimo.
Jer gde je frka, on je u zemlji pa je u zemlji? Ako je to nesto za buducnost, pa polako, tu je. Nece ga drugi otkriti pa nas zaj****, neki Hrvati da ga imaju vec bi se znalo.
A ako je to nesto sto moramo odmah da vadimo dok mu ne opadne vrednost, pa izvinjavam se, ali nije vredno takvog rizika po zivotnu sredinu da bi par godina uzeli neke smesne pare, a posle nista od toga.
Da ne bude anti-Vucic kampanja samo, Tadic je prodao NIS za 400 miliona evra, ali uz pricu o Juznom toku. I gde je sada Juzni tok? A nismo u ugovor stavili nista o tome sta ce biti ako do Juznog toka ne dodje.
Sta ce biti ako litijumu, ovom nasem, opadne vrednost, kako izgleda taj ugovor sa Rio Tintom, kakve oni posledice snose za njihovo lose poslovanje? Da ne pricam kakve ce posledice snositi za unistavanje zivotne sredine?
Mi ovde dobijamo procenat od njihove zarade, oni mogu da naprave profit od 5 miliona evra godisnje i mi da dobijemo za kafu i cokoladu.
Tako da, gde je zurba?
Vracaj nazad odluku o zaustavljanju projekta i polako.
Jel to ne moze biti nesto oko cega se svi mozemo sloziti? Ili nesto slicno tome.
Nije ovo svi imaju litijum, a iskopavanje je bezbedno, pa ajmo prvi da zauzmemo pozicije. To je, kako oni kazu, zlato buducnosti, tako da, polako.
Ta odluka o sprecavanju kopanja je vec doneta, pa je sad protivustavno vracena pa eto zaostali narod, koji bi se u 19.veku bunio protiv zeleznice, mora da se buni.
Licno, nabijem ih na k***** i kopanje, ali mogli bi nekad da se slozimo oko necega.
Neki istinski ljubitelj kopanja, koji uvek fura prica o progresu, nauci, 21.veku... valjda zna i za strpljenje, proucavanje i sagledavanje svih aspekata... pre donosenja neke odluke.
Ako ima neko takav, ok, ali polako druze.
Ne kazem da za 5 godina treba da pocnemo da kopamo nego da sednemo i vidimo onda gde smo i sta smo, ali kao daleko bolje drustvo, u daleko boljoj drzavi od ove sad.
Ako nismo to postali, onda odlazi na jos 5 godina.
Ako neki zagovornik litijuma nije spreman na neku takvu vrstu kompromisa, onda nek si lepo j*** mater. A mi cemo samo onda jos vise da se zainatimo.
Jel to nije fer i progresivno, vas pitam forumaski zagovornici kopanja?
Tako da, u sustini, Brnabiceva, eto, ne mora da definitivno stavlja tacku na projekat Jadar, nek ga zaustavi, tj. njen naslednik, na 5 godina.
Ali kad se ta odluka prekrsi, pa kako da je branis osim na ulici? A ne, to na ulici su isprani mozgovi kojima su plasirali lazne informacije na drustvenim mrezama.