Šta je novo?

Restorani u Beogradu

direktor

Professional
Učlanjen(a)
10.10.2008.
Poruke
39.353
Pohvaljen
47.038
Ova tema je posvecena restoranima i mjestima gdje se dobro jede pa da pocnemo.U nekima od ovih lokala sam bio neke cu tek da posjetim recimo stara hercegovina ima odlicno tamno pivo koje oni prave,Zapata ko voli ljuto sto i nije po mom ukusi evo slika
dsc03779.jpg

dsc03780.jpg

dsc03782.jpg

dsc03783.jpg

dsc03787.jpg

dsc03788.jpg

dsc03789.jpg

dsc03791.jpg

Aje sad nastavite niz preporucite nesto dobro
 
Holesterol, Dobračina skroz dole kod Dunavske.
Meni podeljen na LDL i HDL deo. Neobavezno, bez pretenzija i dobro.

Inače taj deo Dorćola dobija neki novi život ima restoran(gore pomenuti) pržionicu kafe(Pržionica), pekaru(Šarlo) i otvara sa klub(Radionica). Vredi se prošetati i videti - podseća na neke velike gradove....
 
Nepovratno iščezli stari Danubius http://www.beoclick.com/Splav_Danubius dugogodišnje stecište lokalaca, ljubitelja klasičnog boemskog štimunga i oduševljenih i zgranutih turista (mnoge sam lično vodio). Savršeno spremljena uvek sveža rečna i morska riba. Čak i klasični roštilj nikada nije omanjivao.
Od prošle godine na novoj adresi, u novom lokalu, desetinu brojeva niže. Neka je kuhinja ostala na istom nivou, dakle preporučujem - ali, svega ostalog što se tiče - klasičan primer neuspele tranzicije:
http://www.restorandanubius.com/VerzijaSrpski/prvastrana.html
 
Restoran u koji najčešće idem je Četverac, na Zemunskom keju.

8516_photo_720x720_05409cb6-db92-4b5f-b450-ff999857f3ac.jpg


Nepretencinzno, cene korektne, ljudi ljubazni, veliki izbor (često sednemo na kafu, nekad slatkiš, nekad ceo ručak, kako kad...). Lepa bašta.

Levi deo bašte:
005.jpg


Desni (može da se koristi i zimi pošto je zatvoren)
016.jpg
 
Preporuka za dobar restoran u Zemunu? Vredi li posetiti Salaš na Gardošu ili je još jedno od "izvikanih" mesta?
 
jovana.":1scqp19i je napisao(la):
Preporuka za dobar restoran u Zemunu? Vredi li posetiti Salaš na Gardošu ili je još jedno od "izvikanih" mesta?
Nije izvikano. Apsolutno vredi. Probaj ćuretinu sa mlincima u sosu od višnje...
 
Ja (iako Vojvođanin) Salašem nisam oduševljen.
- Ćuretina s mlicima blizu 1000 rsd
- Kada sam ja bio nije bilo muzike, ne znam zašto
- Konobar nije bio naročito ljubazan.
Klopa je dobra, tu se nema šta zameriti. Ali sve u svemu, ne bih išao ponovo.

Šaran ima dobru klopu ali vrlo visoke cene

Zavisi koju vrstu hrane voliš. Stara carinarnica je ok.

Ako voliš Italijansku hranu, apsolutna preporuka za Campo de fiori. Nalazi se u Njegoševoj ulici, u neposrednoj blizini Nikolajevske crkve (200m od Keja, iznad Šarana).
 
Može li neko da mi kaže gde se nalazi restoran na Dunavu ili Savi iz filma "Nacionalna klasa", kada Brana Flojd odvodi na piće Senku i Mikija nakon upoznavanja na fakultetu?
I još nešto...
Ako neko zna koji je to restoran i gde se nalazi tačno u kome je sniman film "Lutalica"?
To je film gde glavnu ulogu igra Lidija Vukičević kao kafanska pevačica, a Bata Živojinović gazda kafane.
U filmu se ta kafana zove "Ciganska noć", ali verovatno to niej pravi naziv.
Unapred hvala ako neko uspe da pronađe informacije
 
što se tiče prvog, ja cenim da je to restorn kod ušća, ne bih znao tačno kako se zove, ali nalazi se na prostoru između saobraćajnice i šetališta, na pola puta između brankovog i samog ušča, i još uvek ima taj isti šmek kao iz vremena nacionalne klase.
 
MilisaV":2t5cmmtw je napisao(la):
što se tiče prvog, ja cenim da je to restorn kod ušća, ne bih znao tačno kako se zove, ali nalazi se na prostoru između saobraćajnice i šetališta, na pola puta između brankovog i samog ušča, i još uvek ima taj isti šmek kao iz vremena nacionalne klase.
Možeš li da označiš na nekoj mapi tačnu lokaciju?
Poznajem taj kraj, ali ne mogu da stvorim sada sliku gde je to.
Jel to na nekom splavu na reci ili na kopnu?
 
Nick Slaughter":11dkr30u je napisao(la):
MilisaV":11dkr30u je napisao(la):
što se tiče prvog, ja cenim da je to restorn kod ušća, ne bih znao tačno kako se zove, ali nalazi se na prostoru između saobraćajnice i šetališta, na pola puta između brankovog i samog ušča, i još uvek ima taj isti šmek kao iz vremena nacionalne klase.
Možeš li da označiš na nekoj mapi tačnu lokaciju?
Poznajem taj kraj, ali ne mogu da stvorim sada sliku gde je to.
Jel to na nekom splavu na reci ili na kopnu?

U vreme kada je snimana "Nacionalna klasa" nije bilo splavova na Savi i Dunavu, samo privatne kućice na vodi :)

Uostalom:
http://restoran-usce.rs/sr/lokacija/index.html
 
Evo teme za mene!

Kao velikog zaljubljenika u restorane i kvalitetnu hranu preporučujem:

- ''Srbija'' na Ibarskoj magistrali, u Meljaku. Megalomanske porcije sa pristojnim cenama
- ''Čedić'' u Vodovodskoj ulici (Bele Vode) Etno restoran, možda i najbolji u Beogradu
- ''Pink'' u Žarkovu. Pristojne cene i odličan izbor.
- "Mala fabrika ukusa" na Vračaru. Sentimentalno sam vezan za taj restoran
- ''Kraljičin vagon'' u Makišu
- ''Neša'' na poslednjoj stanici autobusa 51 (kod VTI-a) Dimljena svinjetina....mmm....Omiljena kafana Petra Božovića
- ''Avalica'' preko puta zvezdinog stadiona. Čuvena teleća glava u škembetu...

Obišao sam mnogo beogradskih kafana i bio u skoro svim fenserajskim i prenapucanim kičastim mestima gde se ''dobro jede''. Madera, Kokombo, Franš, K2.... izvikani fenseraj. Jedino Dorian Gray u Strahinjića Bana je iznad svih njih
 
Malo istorije kafansko restoranskog zivota
dsc05118.jpg

dsc05119.jpg
 
McDonald's planira invaziju!

INTERVIEW - McDonald’s franchisee in Serbia plans to run 30 restaurants by end-2017

BELGRADE (Serbia), January 8 (SeeNews) – Belgrade-based Nicefoods Restorani, the McDonald’s franchisee for Serbia and Bosnia’s Serb Republic, plans to open 2-3 restaurants per year and reach a network of 30 outlets on its home market by the end of 2017, the company's director said.

The company, a McDonald’s franchisee since 2008, currently operates in a total of 17 locations in Serbia, including 12 in Belgrade and one each in Subotica, Novi Sad, Nis, Velika Plana and Kragujevac.

“McDonald's is currently the unchallenged leader on Serbia’s relatively underdeveloped quick-service segment, way ahead of KFC with four restaurants and Pizza Hut with two. It should be noted, however, that there is also a very strong market tradition in the country of non-branded restaurants and kiosks. Unfortunately, the current economic situation in Serbia and the region significantly hampers the arrival of new brands and the expansion of existing players,” Dragos Pavicevic told SeeNews in an emailed interview.

In 2012, Nicefoods Restorani opened two new restaurants in Serbia - in Belgrade and in Kragujevac, and also launched its first outlet in the Serb Republic, in the city of Banja Luka.

Going forward, Pavicevic said the focus in Serbia will be both on fast-growth areas like Belgrade and Novi Sad, as well as on major road traffic routes. In terms of format, the main focus will be on drive-through restaurants although the company will continue to open street-front locations as well. The average investment costs for a standard drive-through McDonald’s restaurant in Serbia are about 1.5 million euro ($1.97 million).

Pavicevic said Serbians are big coffee-drinkers with cafes to be found at virtually every street corner and branded coffee shop chains find is difficult to crack this type of saturated market. Still, the company is getting great feedback from customers at its six existing McCafes and plans to increase their locations.

In Bosnia, Nicefoods Restorani plans to open three restaurants in the first five years of its operations there. The McDonald’s restaurant that opened in Banja Luka in October incorporates a McCafe.

Izvor: SEEnews

Ove godine sigurno otvaraju restorane na stadionu Voždovca i drajv-in u BiG centru u Novom Sadu. Još jedan drajv-in će verovatno biti otvoren u okviru retail parka kod Metroa u Zemunu. Izgradnja tog kompleksa bi navodno trebalo da počne u martu i trebalo bi da traje devet meseci - tako da možda će taj biti otvoren krajem ove ili početkom naredne godine.
 
Zapata ko voli ljuto sto i nije po mom ukusi evo slika

Ma kakvo ljuto...Zapata je nakada bila odlicna, a sada im u ukusu nije ostalo m od meksicke hrane...izgled meksicke hrane su zadrzali, kolicine su tipicno srpske, ali hrana je realno bljutava...ranije sam isao nonstop, a od nedavno sam odlucio - nikad vise tamo...
 
Директоре, кад поставиш слику, барем напиши у једној реченици име објекта, или име улице где је објекат...да не лупамо главом и присећамо се, шта је и где је то !
 
JE LI OVO ISTINA ode i MANJEZ
Фајронт у „Мањежу”
Незванично, кафана је замандаљена јер је простор ресторана својевремено стављен под хипотеку, па је банка сада одлучила да дуг наплати у натури
Ко ових дана буде хтео да сврати у чувену кафану „Мањеж”, уместо столова за којима су деценијама седели виђени Београђани, у ресторану ће затећи крш као пред селидбу. А уместо конобара, једини персонал чини дежурни радник обезбеђења. Тиме се, како сада ствари стоје, ово светилиште београдске угоститељске митологије смештено у Улици Светозара марковића број 49 придружило многобројним легендарним закатанченим локалима у престоници „Шуматовцу”, „Грмечу”, „Липи”, „Босни”, давно несталој кафани „Три листа дувана”...

У намери да посредством рецепције оближњег хотела „Мањеж ексклузив вила”, који је заједно са рестораном под ингеренцијом предузећа „Мањеж 1936 д. о. о.”, допремо до некога ко би нам могао расветлити разлог затварања, љубазно нам је речено да ћемо данас моћи да добијемо одговоре.

Незванично, кафана је замандаљена јер је простор ресторана својевремено стављен под хипотеку, па је банка сада одлучила да дуг наплати у натури.

Јавно доступни подаци о фирми „Мањеж 1936” на сајту Агенције за привредне регистре упућују на могућност да је локал стављен под хипотеку због тога што је овој фирми, судећи по финансијским извештајима, у 2012. лоше ишло. Од првог таквог извештаја из 2009. све до претходне године, приходи „Мањежа 1936” били су на нивоу од четрдесетак милиона динара, а предузеће је имало 17 запослених. Нето губитак износио је – нула динара.

Насупрот томе, подаци из 2012. показују да су пословни приходи спали на свега 2,3 милиона динара, да је нето губитак скочио на четири милиона, док је број запослених спао на – нулу.

Д. Буквић

-----------------------------------------------------------

Традиција од 1936. године

На месту кафане „Мањеж”, како пише на још актуелном сајту овог угоститељског објекта, 1922. године постојала је кафана која се звала „Код тетка Јеле”. Она је 1936. добила садашње име јер је близу ресторана био смештен Гардијски коњички пук са шталама и касарнама. Уместо њега, касније је изграђен парк назван „Мањеж”, чије се име „пренело” и на кафану. За тамошњим столовима деценијама су седели виђени Београђани: уметници, политичари, државници, официри, странци... На истој интернет презентацији пише како је виолиниста Стефан Миленковић „Мањеж” назвао „правом српском кафаном и душом овог града”, док је Раде Шербеџија у њему видео „огледало старог, лијепог Београда“, онаквог каквог желим да га се сећа.

Модернији изглед кафана је добила 2007. године, када је мени, заснован на домаћој кухињи, обогаћен интернационалним јелима и пићима. Задржани су ипак традиционални украси ресторана, попут староградске музике уживо.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... zu.sr.html
 
Vrh