Koji problem moze da bude? Uradi se aneks ugovora i resen problem.Da li je nekom, od kreditnih kupaca, odobren isti kod NLB Komercijalne banke? I da li taj/ta ima isti problem kao i ja oko stvarne površine stana?
Poslali su nove mere. Advokat prodavca kaze da su to finalne pred tehnicki prijem.Da li je nekom, od kreditnih kupaca, odobren isti kod NLB Komercijalne banke? I da li taj/ta ima isti problem kao i ja oko stvarne površine stana?
Kada bi znao tehnologiju gradnje bilo bi ti jasno.Stigle mere stana. U mom stanu je ukupna povrsina stana malo veca od projektovane, ali je ta razlika odprilike taman koliko je i terasa (bafer) povecana, tako da racunam da sustinski i nije nista povecano.
Ne dopada mi se sto su toaleti, koji su i onako bili mali, smanjeni. Sobe su za nijansu izduzene, pa u zbiru je to kao ta kvadratura. Nije mi jasno kako su uspeli da omase sirinu i duzinu oba toaleta za po npr 7-10cm, dok su ostale vece prostorije gotovo u centimetar pogadjali.
Tesko mi je da verujem da je investiror isao za ustedi na ukupno npr nepunih 1kvm toaleta, jer je mozda ukupno 150e (racunam i plocice i rad na zidovima), ali nemam drugo objasnjenje. Kod @Defke-tovog stana je isti ili slican slucaj sa merama.
Da li su vam mjere stana stigle na mejl? Ja jos uvijek nista nijesam dobio
Idi na prvo gradilište i pitaj kako se postavlja oplata. Biće ti jasnoAko je tebi jasno, molim te, prosvetli me.
Ja ne vidim smisao da učiš na forumu kako se gradi konstrukcija građevinskog objekta i živiš u teoriji zavere u kojoj se kradu kvadrati u struci gde su tolerancije u cm a ne mmAko nisi u stanju da odgovoriš, ne vidim smisao tvog komentarisanja.
Ne razumem se baš najbolje pa ne mogu da dam najprecizniji odgovor. Ali laički - banka je sve odradila po projektovanoj površini, koja se naravno, razlikuje od stvarne. I sad to treba da se menja/usaglasi, banka nije voljna da radi aneks, jer je to dodatni trošak (verovatno na moj račun) a notar ne želi da overi ugovor sa obe površine u njemu (jer je takav dogovor postignut, ali se notar predomislio i ne želi da ga prihvati). Meni, kao posmatraču sa strane, nije baš najjasnije čemu tolika frka, jer sam siguran da se ovo dešava stalno. Sumnjam da se projektovane i stvarne površine poklapaju. Videćemo sledeće nedelje kakav i da li će neki dogovor da se postigneKoji problem moze da bude? Uradi se aneks ugovora i resen problem.
Kod mene je procenitelj bio 26. januara. Što je još kasnije… i opet je sve rađeno po projektovanim dimenzijamaMerenje mog stana je bilo 3. Januara. Trebali su da nam dostave prave mere kada ih već imali, pre procedure za kredite(15. Januar, 80% gradnje). Verovatno postoji neki razlog zašto nisu, jer jeste ovako sada nama bespotrebna peripetija.
Nadam se da si u pravu! Nisu trebali da nas teraju da krećemo proceduru sa bankama dok nisu dobili stvarne dimenzije… ali eto, tu smo gde smoBiće ok. Malo je samo peripetija.
Nadam se da si u pravu! Nisu trebali da nas teraju da krećemo proceduru sa bankama dok nisu dobili stvarne dimenzije… ali eto, tu smo gde smo
Isti problem. Nije mi jasno čemu ovolika frka. Deluje mi da banka želi da istera svoje a investitor ne želi da popusti. Ludilo.Da li je nekom, od kreditnih kupaca, odobren isti kod NLB Komercijalne banke? I da li taj/ta ima isti problem kao i ja oko stvarne površine stana?