Gledaj na vedriju stranu. Ako niko nema pristup, neće imati ni čistačica. Jedini će morati sam da briše svoje stepenice.
Šalu na stranu. To bi trebalo da su zajedničke prostorije. I bez obzira što je sam na spratu, ne bi smeo to da radi.
Da je po projektu trebalo bi da je na tom spratu pored vašeg ulaza i ulaz u njegov stan, pa nek stepenice vode kuda god, unutar njegovog stana, a ne ovako.
Prema zakonu o stanovanju i održavanju zgrada, zajednički delovi zgrade mogu da se koriste samo u skladu sa njihovom namenom, pa se u tom smislu osim otirača ispred ulaza u stan ili poslovnu prostoriju ne bi mogle držati stvari koje direktno ne služe nameni posebnog dela zgrade. Da li rešetke služe nameni posebnog dela, služe, a da li su u skladu sa namenom korišćenja zajedničkih prostorija kao što je stepenište koje treba da omogući slobodno kretanje svima, nisu.
S druge strane, ne znam koliko vas to realno remeti i koliko vama realno smeta posed. Kad bi postojao neki izlaz na zajednički tavan ili deo zajedničkog krova ili šta još može da se nađe u samom ulazu a koristi svima. Ipak, ako nema saglasnosti, makar prećutne svih, ovo ne bi smelo da se radi.