Dok se vi delite, Sirija je u zadnjih 15 godina, gotovo očišćena od hrišćana i katolika i pravoslavaca. Nisam upamtio tacne brojke ali su frapantno visoke, proterivanje, ubistva, pretnje smrću hrićanima su svakodnevna pojava.
Поделили смо се 1054, и од тада је на православним хришћанима од стране мухамеданаца и римокатолика било толико много просуте крви, да је право чудо што уопште постојимо. И сада, наратив као што и у Србији прде НВО: ући у НАТО, помирити се са кољачима. Просто тако? Без извини?
У Јасеновцу и другим стратиштима је погубљено више од милион православних хришћана. Ватикан не даје улаз у своје архиве. Због чега, уколико се жели помирење? Какво је то помирење, кад ми треба да тежимо братским загљајем, а овај хоће са ножем у руци да се мири?
Neprijatelji su sa svih strana i imaju fiksirano oko na Balkan, a neprijatelj nam u 21. veku Vatikan nije. Nije priznao Kosovo, organizovana je mešovita komisija i kanonizacija Stepinca stavljena na čekanje, uprkos jakim pritiscima koji dolaze iz Hrvatske.
Данас на територији Космета се граде римокатоличке цркве, стара црквиша се отимају и преписују Риму. Број римкатолика на теориторији Космета је у сталном порасту. Да ли је то случајно? Не, то је оз оне девизе: "Да се Власи не досете"
Nisam siguran koliko će normalizacija brzo ići, ali dijalog i saradnja, zajednički susreti i molitiva zvuči kao ispravan put.
"Нормализација", не може да постоји као категорија, јер је раскол ненормална, а баласт огроман. Ватикан нема благу намеру да уради праве потезе за помирење, јер би себи пљунуо у лице, и изгубио оно што је има најважније: утицај. А овако, лажно уједињење, а у ствари да легнемо сви под руду Ватикану. Дакле да ми пљунемо својим прецима у лице.
- Јасеновачки мученици
- Прибилиовачки мученици
- Превлачки мученици отровани
- Херцеговина преверена огњем и мачем
- Патријарх Варнава отрован
Они сви треба да остану, са стране, без части, без пијетета, јер, ето, ми се видите, помирили. Па ми и нисмо немирни. Ми смо ти који нон стоп страдам
Odbijanje i podele vode tome da ostanemo sami i nezaštićeni, a ponoviću neprijateljima je oko fiksirano na Balkan
Исто тако смо били само и у 14ом веку и у 17ом, а ето и почетком и крајем 20ог. И? Због тога треба да се бринемо?
А апропо мухамеданаца, они су оружије у рукама запада одавно. А запад је управљан Ватиканом (Језуитима). Најбогатија тајна организација.