Šta je novo?

Relax diskusije

Постоји ли уопште права рељефна карта Београда? Значи само терен, изохипсе, без објеката и улица
 
Nadam se da je dovoljno relax, kako naslov teme nalaze ...
Ko hoce da se opusti i malo (30 min) provoza sa kabrioletom kroz Italijanski krajolik, evo jedan video u prilogu.
Savetujem gledanje na vecem ekranu (TV ili PC) u 4K Ultra HD.


 
Ovi klipovi nisu više samo muzika. Postaje pomalo bez veze da se nešto u šta je uloženo toliko truda i senzibilnosti svede samo na muzički komponetu. To su već mali filmovi, čak, umetnička dela sasvim nove vrste, mada je i to previše sužena klasifikacija. Treba smisliti neki sasvim novi naziv.

 
Posle pauze zbog korone, upravo je počelo novo izdanje festivala najboljih dokumentarnih filmova "7 Veličanstvenih".

Ovo zaista moram posebno da preporučim. Čak i ako nikada ne idete u bioskop, ako nikada ne gledate dokumentarne filmove, obavezno pogledajte ovaj festival. Pratim ih maltene od početka pa zato i smem da kažem da je njihova selekcija ne samo sistematski najbolja među dokumentarnim filmovima, nego su među najboljim svetskim filmovima uopšte. Bez obzira na godinu, ili koji film izaberete, iskustvo je obično zaista neponovljivo. Ne znam kako to uspevaju, ali je tako. Učinite sebi uslugu, zbog mentalne higijene i psihičkog zdravlja u vremenu haosa, njihovih 7 filmova su uvek mala oaza lepote i humanosti. Bukvalno su lekoviti. Ako vam ova hvala izgleda preterana, verujte mi da nije. Nisam ih malo gledao, pa zato i smem da kažem tako nešto.

Prva projekcija drugog dana počinje za oko sat i po, u 18 časova u Domu Sindikata (koji se prodao pa se sad zove MTS dvorana?). Program

 
Španski film "Vetar koji nas pokreće" je odložen za neki drugi dan. Mnogi ne bi uspeli da dođu na vreme jer je čitav centar grada blokiran, pa ne radi ni jedna linija gradskog saobraćaja.

 
Noć u najusamljenijoj kući na svetu

Overnight-in-the-Loneliest-House-on-Earth.jpg


 
Zdravo kolege forumaši. Tražimo novinara - početnika za rad u redakciji Diplomacy&Commerce magazina. Posao je super interesantan i lagan.
Potreban nam je neko ko zna da piše na engleskom, dobar je sa društvenim mrežama (Tik Tok nas ne zanima, sve ostalo da) i obavezno da je iz Beograda zbog potrebe da se radi iz kancelarije i na terenu. Iskustvo nije potrebno. Međutim, Beograd, engleski i društvene mreže su isključujući uslovi. Nemamo klasičan konkurs. Ja verujem da među vama ima dosta dobrih kandidata i voleo bih da mi se neko od vas javi. Možete da mi pišete na dragan.nikolic@color.rs
(Molim administratora da prebaci ovaj post ako postoji neka druga adekvatnija tema).
 
Da ne otvaram novu temu, jedno noobovsko pitanje.

Gde da nađem plan izgradnje određenog naselja? Želim da znam pri kupovini stana da li će me neka zgrada zatvoriti, tj da li će ikada nešto biti sagrađeno u pravcu na koji bi moji prozori gledali.

I koliko se ti planovi poštuju, tj da li su podležni promeni?
 
Uopšte ili samo kad naiđe neka glava?

Je l mogu da ih vidim negde na internetu?
 
Jedino što možeš videti na internetu je PDR (plan detaljne regulacije) za kraj koji te interesuje.
PS trebaće ti dosta vremena da se snađeš...
 
Vrh