Šta je novo?

Relax diskusije

"Graf Cepelin", jedan od najvećih i najpoznatijih cepelina svog vremena, u istoriju je ušao kao prvi cepelin koji je uspostavio redovnu transatlantsku putničku liniju, spajajući Nemačku i Brazil. Na svom putu oko sveta, 1929. godine preleteo je i Beograd. Među mnogim novinskim člancima koji prikazuju svu radoznalost i oduševljenje domaće javnosti, ističe se jedan koji simpatično oslikava duh vremena:
"S cepelinom će leteti mnogi ugledni gosti i naročiti dopisnici velikih svetskih listova i agencija, među njima i naročiti dopisnik Ulštajnove novinarske agencije u Berlinu. On će kada cepelin bude nad Beogradom, baciti poštu za dopisnika Ulštajnove agencije u Beogradu, g. Maksima Mrzjaka (Vlajkovićeva ul. br. 11). Moli se onaj, koji bude našao tu poštu koja će biti bačena iz dirižabla, da je preda na označenu adresu ili da telefonski obavesti g. Mrzjaka, telefon br. 35-47. Zato će dobiti nagradu od 500 dinara." ("Vreme").
Da li je gospodin Mrzjak dobio svoju poštu, ostaće nepoznanica :)
Na slici: "Grof Cepelin" iznad ulice kralja Milana i Starog dvora, 16. oktobar 1929

fb.kuriozitet

Ako ce se raditi neka promena , podela i novo organizovanost Bg opština
ona moze se odvijati u dva pravca
a u svakom slucaju uz ogroman oportunizam i negodovanje
svih onih koj su u nekim postojecim o korisnim kombinacijama
ostali gradjani nece moci doci ni do reci a kamoli do izjašnjavanja o tom pitanju.

Usitnjavanje
Formiranje više novih opština od postojecih predimenzionisanih po veličini i br. stanovnika
razlog - lakša brza dvosmerna komunikacijam funkcionalnost , komunalno održavanje , ostvarivanju prava i obaveza, ...itd
negativnost: množenje administrativnog balasta bez obzira na širenje E-uprave

Ukrupnjavanje: Ukidanje premalih opština..... niko nece se složiti - te je besmisleno i obrazlagati

Nova (u ovom 21 veku) izbalansiranija podela jeste potrebna u odnosu na zastarelu postojecu
ali teško teško da ce do toga doci :kum:

Базирао сам их по неким географским одредницама па је зато све преко реке само праве линије

Могу се још уситнити то је груби план, мислио сам да то буду неке суперопштине а у њима обичне

Kako hodati po ledu. Treba se nagnuti napred, skratiti korake, i premeštati težište tako da uvek bude u okviru stopala noge na koju stajemo.

screen-shot-2014-06-01-at-7-19-21-pm.png

de34b1970260813a5f50d05160b5a904.jpg

If you find yourself slipping, remember “tuck and roll."

If you feel yourself losing balance, tuck into a ball, make yourself as small as possible and keep your head and face away from the fall, experts say. Don't put out your hands to catch yourself, or you'll risk breaking your arms or wrists. Try to land on the fleshy part of your body rather than your knees or spine.

Ne bi bilo lose da se ruke ne drze u dzepovima posto je pri proklizavanju teze odrzati balans. Posebna oprez kod stepenista, pesackih prelaza.

Bolje i pri padu da su ruke van džepova.

Upravo to, sitniji koraci i slobodne ruke. Prilikom pada možemo da se oslonimo na ruke i ublažimo udarac. Starije osobe će pritom možda i polomiti ruku, ali to je mnogo bolje nego udariti glavom. Naravno, dobra obuća, sa gumenim đonom, koji se ne kliza po ledu je obavezna.

Da kada si pomenuo starije kod njih je najveci problem kuk cak i pre glave

Trebala bi mi pomoć. Planiram da klincu mojih prijatelja kupim neki polovni laptop ili kompjuter do 70e samo za igrice naročito onaj TENK, ali kako se ne razumem u tehničke perfomanse zanima me koji kapacitet tj, koje bi minimalne karakteristike morao da ima računar kako bi podržao igricu (jačina grafičke karte, procesor, MB i ostalo).

Mislim da je 70e bas premalo.

Ako pod Tenk mislis World of tanks (WoT) onda ti treba jaci procesor da bi igrica radila normalno.
Pod jaci ne mislim procesor od 200e ali svakako ceo racunar tesko da moze da ide ispod 100e.

- CPU - Intel Xeon (Stari serverski) ~ 2.000-4.000
- CPU Hladnjak ~ 1.000-2.000
- RAM - 4GB ~ 2.000-2.5000
- Maticna ploca ~ 2.000-4.000
- Kuciste i Napajanje ~ 3.000 (Novo - Nikako staro)
- HDD - Neki od 320GB ~ 2.000
- Graficka ~ Minimum 2.000
---
Ovo sam ti okacio samo cene okvirno da vidis cene.
Ako te interesuju modeli sta kako..Reci pa cu ti napisati.
Ovo su okvirne cene sa KupujemProdajem

S tok igricom su toliko zaludjeni ljudi, posebno jedan drugar. I skinem ja tu igricu koja prvo je nenormalno velika, koliko se secam 15gba, drugo toliko je zahtevna za iole normalnu rezoluciju, da komp ispod 400 evra nema sanse da potera to.

Igrica je bas ogromna. Mada sve igrice su barem 10GB u poslednje vreme.
WoT se inace u poslednje vreme popravio sto se multi-core procesora pa je postao tolerantan i na starije procesore sa 2 slabija jezgra.

Društvo, mnogo hvala na trudu i savetima. Nisam ni znala da te igrice traže tako jake računare. Sve preko 100e mi je mnogo za poklon pa odustajem.

Koliko klinac ima godina? Laptop generalno za igrice nikako ne treba uzimati, samo desktop racunar. Ako igra samo WoT, kao sto ja to radim, ne treba mu preterano jaka konfiguracija. To naravno podrazumeva da nece moci da igra na max podesavanjima, kao sto ni ja ne mogu, ali to nista ne smanjuje uzivanje u igrici. Sto se tice velicine igrice, zavisi koji klijent se skida, HD teskture naravno da ce biti preteske, ni ja sam ne znam koliko ima, ali je poprilicno tesko. Dok SD (Standard) nije preterano mnogo veliko. Ali realno, za 100e ne mozes uzeti nijedan racunar da valja, pa cak ni solidnu konfiguraciju ne mozes za to da sklopis.

Ilon Mask (Elon Musk) je postao ne samo neka vrsta moderne ikone, nego za neke ljude ima i priličan broj karakteristika koje bi se pre mogle pripisati religioznom kultu nego biznismenu. Stepen oduševljenja koji njegovi poduhati i planovi izazivaju se jednostavno ne može drugačije opisati. Električni automobil koji vozi vas umesto vi njega? Autonomna i privatna solarna energetska stanica za svaku kuću, tako da vam do kraja života Elektrodistribucija bude samo ispomoć? Put na MARS? Svemirski brodovi za višestruku upotrebu kao iz SF filmova? Elon Mosk radi sve, ima para za sve, i sve mu (za sada) uspeva. Pogledajte recimo ovo. Direktan, živi prenos vertikalnog sletanja iz svemira, ne na neku stepu koja zauzima trećinu Zemlje, nego na vrlo mali BROD u sred okeana (a pri tome je ime broda "Just Read Instruction"). Bez prekida TV prenosa do kraja.

Od ovog trenutka, video sekvenca sletanja traje samo tri minuta. Obavezno pogledajte.

https://www.youtube.com/watch?v=tTmbSur4fcs&t=33m58s

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qQDyKQsg0ZA[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428097#p428097:3cdgicf8 je napisao(la):
Zuma » 15 Јан 2017 03:46 am[/url]":3cdgicf8]Ilon Mask (Elon Musk) je postao ne samo neka vrsta moderne ikone, nego za neke ljude ima i priličan broj karakteristika koje bi se pre mogle pripisati religioznom kultu nego biznismenu. Stepen oduševljenja koji njegovi poduhati i planovi izazivaju se jednostavno ne može drugačije opisati. Električni automobil koji vozi vas umesto vi njega? Autonomna i privatna solarna energetska stanica za svaku kuću, tako da vam do kraja života Elektrodistribucija bude samo ispomoć? Put na MARS? Svemirski brodovi za višestruku upotrebu kao iz SF filmova? Elon Mosk radi sve, ima para za sve, i sve mu (za sada) uspeva. Pogledajte recimo ovo. Direktan, živi prenos vertikalnog sletanja iz svemira, ne na neku stepu koja zauzima trećinu Zemlje, nego na vrlo mali BROD u sred okeana (a pri tome je ime broda "Just Read Instruction"). Bez prekida TV prenosa do kraja.

Od ovog trenutka, video sekvenca sletanja traje samo tri minuta. Obavezno pogledajte.

https://www.youtube.com/watch?v=tTmbSur4fcs&t=33m58s
:vops:

Promašio si vreme snimka, evo ispravnog:
https://youtu.be/tTmbSur4fcs?t=1452

Apsolutno je fascinantno kad shvatite da raketu visoku 40m (dakle kao zgrada od 10-12 spratova) sa 60km visine spuste na platformu veličine košarkaškog terena i to koristeći minimalnu količinu goriva i potisak odozdo (kao da balansirate olovku na vrhu prsta)!

Inače, još bolje mi je ime broda koji koriste na istočnoj obali - "Of course I still love you" :mrgreen: Pogotovo kad se uzme u obzir da je par raketa eksplodiralo na njemu u prvim pokušajima sletanja :)

Nisam znao gde da stavim, pa da uglavim ovde. Bio bih zahvalan ako biste popunili anketu, 5-7 minuta traje. Radi se o Beogradu i turizmu i potrebni su mi podaci za jedno istrazivanje. Anketa je naravno anonimna.

https://goo.gl/forms/MPY34KlJoVCOyMMP2

Vrh