Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=662718#p662718:5h5z23zs je napisao(la):
Дошљак » Ned Sep 22, 2019 1:53 am[/url]":5h5z23zs]Могли су и ту калдрму као у Карађорђевој.
E al' taj kraj nije reprezentativan kao što je slučaj sya Karađorđevom. :)

Izgleda da stablo koje je Bulbulderac17 uslikao nije jedino. Sta rade ovi?????????? Ovo je parking kod Masinca.

EFFvIQKXUAEdm5j

EFFvIQRWsAIjkDK

Slike preuzete sa:
https://twitter.com/glas_razuma_007/sta ... 63329?s=20

Kažu da to nije problem i da trebalo bi da iseku pravilno asfalt oko drveta. Ja razumem da tako rade kada nema drveća, pa valjak lepo izravna, pa onda iseku, ali ovde mi nihe jasno zašto odmah ne stave obruč oko drveta pa ne moraju da seku sutradan.

Inače, malo pre sam prošao kroz 27. marta. Kod Valtera je bela limuziba bila parkirana sa 4 migavca.

Prešao sam preko 2 šahta koji su na pravcu točkova i oba sam osetio.

Poslato sa telefona

Asfaltiraju drveće za koje će moći u bliskoj budućnosti da kažu da mora da se raskopava jer je koren počeo da oštećuje asfalt i kocke.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663016#p663016:2wj51ez5 je napisao(la):
astrodule » 22 Sep 2019 10:26 pm[/url]

Prešao sam preko 2 šahta koji su na pravcu točkova i oba sam osetio.

Znaci ``Kleca``, kao i uvek ?!
A da bi bio potpuni ugodjaj (okolnim stanarima), jel se cuje, prilikom prelaska tockovima, ono legendarno `` Klank`` ili je jos ostalo taze asfalta izmedju poklopca i osnove, pa treba jos malo vremena da ih 77-ca 79-ka i 65-ca dorade u muzickom smislu.....Da im usade osecaj za ritam.....(To posle sami stanari (nakon jedno 50 neprospavanih noci) rese umetanjem neke tracice isecene od unutrasnje auto-gume,,,,,,

Ljudi, dal ja to na poslednjoj slici Marrecar u gornjem postu, vidim i umetnute mlade sadnice platana (zasticene onim zicanim ogradicama) ili je to od ranije, ponegde bilo umetano, pa mi sad tako deluje samo na slici...

77 danas, konacno, vracena na svoju trasu. Stajalista u 27.marta, naravno, jos uvek ne rade.

koliko sam video, menjali su samo tu i tamo ventile i negde su premeštali cevi koje idu prema zgradama

I onda je kriv Đilas.

Trebalo bi da kad god je moguće, rekonstrukciju ulice spoje sa promenom starih cevi.

Stalno se priča i o fantomskim instalacijama. Da li se te instalacije negde zavedu, proveri da li su legalne, ili se samo zatrpaju?

Samo se zatrpaju , jer da nije tako , ne bi smo maltene pri svakoj rekonstrukciji pogađali iste sa hiruškom preciznošću , niti bi smo kukali kako nepostoji centralni registar istih.
A normalno da je kriv Đilas , jer je njegov posao bio da promeni sve te stare i poluistrulele cevi. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663160#p663160:1rmojquh je napisao(la):
astrodule » Pon Sep 23, 2019 2:25 pm[/url]":1rmojquh]
Stalno se priča i o fantomskim instalacijama. Da li se te instalacije negde zavedu, proveri da li su legalne, ili se samo zatrpaju?

pa kako da se zavedu kad se nisu tu našle same, nego ih donela roda "za neki dinar" :p

http://www.politika.rs/scc/clanak/43842 ... ice-Marije

Он каже да је цев пукла „под притиском и због старости”, док у ЈКП „Водовод и канализација” ни јуче то нису могли да прецизирају уз коментар да „више разлога може да доведе до пуцања цеви”.

Станари Улице краљице Марије, који од средине јуна једва чекају да реконструкција те саобраћајнице буде завршена, јуче су се жалили на то да радника у том делу није било, а изненађени су као и корисници друштвених мрежа што је корење дрвећа испред Машинског факултета асфалтирано.

– Мајстора нема на потесу од Карнегијеве до Старине Новака на левој страни Краљице Марије према Рузвелтовој док се не установи шта је све оштећено и препорука је надзорног органа Института за путеве и „Водовода” да се ништа до тада не ради. Тај асфалт око дрвећа биће скинут и поставиће се камене коцке. На преостали асфалт долазе камене плоче на којима ће бити уцртана паркинг-места – истиче Петровић.

Он тврди да завршетак обнове саобраћајница од Старине Новака до Дринчићеве се не доводи у питање и оне би у новембру требало за буду проходне за возила, а сређивање њихових тротоара да се заврши до 31. децембра. Део од Дринчићеве до зоо-врта градске власти су прошле недеље помериле за пролеће следеће године због, како су образложили, „гужви уочи Нове године”.

Završetak bilo kojih radova u Beogradu se nikad nije ni dovodio u pitanje. Sve ostalo jeste.

Meni takodje pada napamet da je stanje u bg-u i okolini po pitanju cevovoda katastrofa generalno, i da je situacija bolje nediraj ili sve promeni!

Em staro, negde i trulo, divlja prikljucenja (( kontam da je ovo bilo neizbezno sa pristupom nista nediraj i promeni asfalt, 30cm betoncica bastice za tramvajcice i da nam svima bude lepo (((

Ali mozda nas je i bog pogledao pa ovo raz****, pa ce sad morati iole ljudski da urade jer usuprotnom nece uraditi....

danas u prolazu videh da su počeli da seku beton između šina u delu između Takovske i Majora Ilića, koji je zvanično pušten u saobraćaj a inače je potpuno nebezbedan za saobraćaj jer na sve strane ima građevinskih mašina, radnika, paleta sa raznim materijalom, cevima itd

I opet ce zbog svoje nesposobnosti ostaviti ceo centar grada bez vode

Услед квара на магистралном цевоводу пречника 760 милиметара на углу улица Карнегијеве и Краљице Марије, који настао у петак 20. септембра у раним јутарњим часовима, све ангажоване екипе Београдског водовода и канализације су, након вишечасовног непрекидног рада на отклањању дефекта, извеле привремено решење за успостављање уредног водоснабдевања за потрошаче на предметном подручју.

Због нестандардног профила положеног цевовода, екипе ЈКП „Београдског водовода и канализације“, од четвртка 26. септембра од 22 сата до петка 27. септембра 2019. године до 10 сати, изводиће завршне радове на магистралном цевоводу.

По завршетку радова и пуњењу система, водоснабдевање биће нормализовано до 24 сата у петак 27. септембра 2019. године за све потрошаче у централним градским зонама који ће бити без воде.

Напомињемо да на наведеном магистралном цевоводу није дошло до новонасталог квара, већ су у питању неопходни радови који ће обезбедити потупну стабилизацију система и нормализацију водоснабдевања.

Због наведених радова, без воде ће остати потрошачи у блоку оивиченом улицама: Рузвелтова, Булевар краља Александра, Теразије, Зелени венац, Булевар војводе Бојовића и Дунавска.

https://www.bvk.rs/42011-2/

U prevodu nismo imali rezervne delove kad je trebalo, pa ce sada opet duze od 24 sata, "blok" koji predstavlja ceo centar grada biti bez vode.

PUKLA CEV Ulica kneza Danila od jutros pod vodom

https://www.blic.rs/vesti/beograd/pukla ... om/vq0z467

Sad se u stvari dešava ono na šta je upozorio jedan nasumičan komentar na koji sam naleteo pre neki dan na sajtu Novosti - sistem, bar onaj njegov deo od Vuka i Trga naniže, počinje da im puca. Zakrpi se jedna pukotina kod TMFa, sistem drži neko vreme. Onda se nađe nova najslabija karika - u Tadeuša Košćuška. Zakrpi se ta karika, pojavi se treća - Kneza Danila.

Po svemu sudeći, ako se ništa ne promeni, ovo će ovako da se nastavlja i dalje. Ili će ubuduće morati da rade popravke pažljivije i sistematičnije (da pritisak ne bi toliko oscilirao) ili će morati da se menjaju instalacije. Ovako više ne ide, ovo sve mu dođe kao krpljenje stare Peglice. Svaki dan neka nova popravka i neki novi trošak.

Vrh