Čak i sa tunelima i metroom teško bi išla priča o novoj velikoj pešačkoj zoni u centru grada do kog sa istoka direktno vode svega 2 pravca i prilaza za gradski prevoz - Kralja Milana i BKA/Nikole Pašića.
Нема потребе за ширењем пешачке у центру више уопште. Оно што сада треба јесте ширење тротоара и пешачких прелаза, да постоје нормалне путање кретања.
Da je to sve ravno kao u NS, pa još i da bude mesta diskusiji. Ovako nema teorije. Kolovoz je neophodan u brdovitom gradu kao što je BG. Ajde mi reci ko bi koristio biciklističku stazu u onoliko strmoj Pariskoj? Osim profi biciklista naravno.To je tvoje mišljenje i nemam ništa protiv njega. Lepo bi bilo i da si napisao zašto ne treba, kao što nisi. Moje je da je treba prosiriti na sve ulice koje udaraju na ili seku Knez Mihajlovu do Vasine i Uzun Mirkove. Automobili tu nemaju sta da se umuvavaju. Kolarčeva i Vasina ne može, moraju trole tuda da idu i mora dostava ujutru, kao i hitni slučajevi. Ali bez obzira što nedge i ostane asfalt, ukinuti saobracaj za sva motorna vozila, osim motocikala. U krugu Francuska, Vasina, Uzun Mirkova, Pjarona De Mondezira, Cara Dušana - isto pešačka zona svuda gde može, osim tako da stanari mogu da pridju do svojih zgrada i unutar parkiraju svoje automobile. Ulicna parking mesta, osim za dostavu - ne treba da bude. To povlači bar jos jednu veću javnu garažu. Za vece trotorare i pesacke prelaze sam saglasan. Moje mišljenje je ovakvo zato što mislim da i dalje imamo prezagušen centar grada automobilima. To mislim kao vozač i ljubitelj automobila koji obožava da vozi svoj auto.
Preko 10 posto svih putovanja u CIrihu su biciklom. U gradu koji ja znacajno brdovitiji od Beograda. Ali i sa neuporedivo boljomi razvijenijom mrezom staza.Da je to sve ravno kao u NS, pa još i da bude mesta diskusiji. Ovako nema teorije. Kolovoz je neophodan u brdovitom gradu kao što je BG. Ajde mi reci ko bi koristio biciklističku stazu u onoliko strmoj Pariskoj? Osim profi biciklista naravno.
A još kad se turistički autobus zaustavi ispred ogradice u stanicu će jedva moći da se uđe... Ej stajalište za turističke anutobude u žutoj traci!Kad jednom proradi saobracaj ovaj sapic ogradica na stajalistu u smeru ka vuku ce izazvati kolaps
Naidje 37 i 44 koje skreću ka kneza milosa čekaju na semaforu i blokiraju 27 i 26 i eko 1 koji naidju iza jer ne mogu da nastave pravo zbog sapic ogradice
Kao i po pitanju dileme izmedju auta i javnog prevoza. Ljudi ne vole da se voze autom nužno, samo to biraju jer su sve ostale opcije inferiornije. Kada se izgradi zadovoljavajuća infrastruktura i alternativni vidovi prevoza postanu brži i jednostavniji, ljudi se vrlo lako odreknu putovanja autom.
Која је сврха кад је тај део стамбени? Може зона ограниченог приступа, то би ми било ок, али пешачка зона без моторизације би угушила и тај део центра.To je tvoje mišljenje i nemam ništa protiv njega. Lepo bi bilo i da si napisao zašto ne treba, kao što nisi. Moje je da je treba prosiriti na sve ulice koje udaraju na ili seku Knez Mihajlovu do Vasine i Uzun Mirkove. Automobili tu nemaju sta da se umuvavaju. Kolarčeva i Vasina ne može, moraju trole tuda da idu i mora dostava ujutru, kao i hitni slučajevi. Ali bez obzira što nedge i ostane asfalt, ukinuti saobracaj za sva motorna vozila, osim motocikala. U krugu Francuska, Vasina, Uzun Mirkova, Pjarona De Mondezira, Cara Dušana - isto pešačka zona svuda gde može, osim tako da stanari mogu da pridju do svojih zgrada i unutar parkiraju svoje automobile. Ulicna parking mesta, osim za dostavu - ne treba da bude. To povlači bar jos jednu veću javnu garažu. Za vece trotorare i pesacke prelaze sam saglasan. Moje mišljenje je ovakvo zato što mislim da i dalje imamo prezagušen centar grada automobilima. To mislim kao vozač i ljubitelj automobila koji obožava da vozi svoj auto.
Kada je reč o centru grada, javni prevoz je superiorniji. Barem ove linije s NBG. Očas posla se stigne u grad, nisu prevelike gužve. Pisao sam ranije da kolima idem uglavnom u prigradska naselja, ali u centar isključivo gradskim prevozom.Gradski prevoz nije inferiorniji, ali kada staviš na iste ulice gomilu automobila i gradski prevoz, niko nije na dobitku. Ali da ti to objasniš prosečnom korisniku automobila, gotovo pa nemoguća misija.
Ulice koje su okviri ovog obruča da ostanu za automobile, naravno, to je i Pariska. Ali unutar svaka koja može, da bude pešačka. Ne znam kakve veze to ima sa voznjom bicikla kroz Parisku, vracam sada film, nikada nisam vozio tuda bajs, ali upoređujući sa nekim sličnim uzbrdicama gde jesam, mislim da kada stavis na neke niže brzine, možeš da izvučeš do Knez Mihajlove bez problema, a posle ka Cara Dušana prirodnim padomDa je to sve ravno kao u NS, pa još i da bude mesta diskusiji. Ovako nema teorije. Kolovoz je neophodan u brdovitom gradu kao što je BG. Ajde mi reci ko bi koristio biciklističku stazu u onoliko strmoj Pariskoj? Osim profi biciklista naravno.
Stambeni deo je generalno svuda. Treba sve lepo rešiti, automobili nedge moraju da prolaze i posle izgradnje tunela, a kroz centar obilazni pravci oko pešačke zone da ostanu i prilazi do javnih parkirališta. A ulicna parking mesta svuda da se ukinu, a na konto toga da se trotoari prosire. Što kaže kolega, u centar grada, ako samo tamo imam da obavim nešto ili za mesta gde su okupljanja velikog broja ljudi (što su za mene uglavnom utakmice), koristim gradski prevoz, jer mnogo vremena gubim dok nadjem parking mesto, a opet moram da pešačim i izgubim više vremena, nego da idem gradskim prevozom koji me doveze bliže, nego gde bi kola parkirao. A auto mi se u tom slučaju pretvara u još jednu stvar o kojoj moram da mislim, a ne moram.Која је сврха кад је тај део стамбени? Може зона ограниченог приступа, то би ми било ок, али пешачка зона без моторизације би угушила и тај део центра.
Pa Gangula je najavio biciklističku stazu kroz Parisku. Mislim da nam je mnogo potrebniji tramvaj i automobil tuda, nego bicikl. A koliko se sećam vraćanja s Bir festa na Kališu, postoji i trotoar za pešake. Primer ulice u kojoj ne treba ništa dirati, a oni se uhvatili baš za nju. E pa neće im proći. Nešto drugo što pominješ, možda, pa da odrade poput Gračaničke i okoline, ali ne znam sad napamet koje bi mogle tako.Ulice koje su okviri ovog obruča da ostanu za automobile, naravno, to je i Pariska. Ali unutar svaka koja može, da bude pešačka. Ne znam kakve veze to ima sa voznjom bicikla kroz Parisku, vracam sada film, nikada nisam vozio tuda bajs, ali upoređujući sa nekim sličnim uzbrdicama gde jesam, mislim da kada stavis na neke niže brzine, možeš da izvučeš do Knez Mihajlove bez problema, a posle ka Cara Dušana prirodnim padom. Pariska bi svakako morala da ostane u za saobracaj motornih vozila i sa tramvajskim šinama, pa idi kolima, tramvajem ili idi peške, niko te ne tera da voziš bajs.