Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

једино решење за булевар је Б-2, какве парне непарне стране? срушити обе, и старо и новоградњу

Kao neko ko živi u blizini smatram taj deo Bulevara od Cvetka do Ustaničke tužnim i divljim. Jedva čekam dan kada će ga urediti i prebaciti tramvaje u sredinu, a tada ću moći i kao pešak i kao biciklista da se krećem bez bojazni da će tramvaj da me zgazi jer su "trotoari" puni automobila.

Ma sjajno..ja ne razumem tu logiku...ostavis ulice i infrastrukturu iste...kao za prizemne kućerke..a rokneš zgrade od 9 spratova..
Svijetla budućnost...zbogom nazadna Srbijo sa kućercima!
Samo investitori koji prodaju te skupe kvadrate shvataju tu logiku...

Ovaj deo bulevara stvarno postaje gorući problem a i sramota Beograda!

Јбг експропријација кућерака је скупа а не прави баш позитивни медијски утисак, па се онда чека да се ту све изгради па тек онда булевари

Juče Mali popljuvao Đilasovu rekonstrukciju Bulevara. Glavni argument mu je da Srbija danas gradi 8 auto-puteva, a Đilas nijedan.

Obraza bez

Dobro, takve izjave u principu političari daju, a SNS-u se ne može poreći da dosta gradi (što se, dabome, može reći i za Đilasa, on je zapravo prvi od postpetooktobaraca koji je prekinuo to njihovo jadno 'Mi to ne možemo', 'To se ne isplati', 'Beograd je mali grad za metro', 'Za zapadnu Srbiju eventualno poluautoput', 'Beovoz treba ukinuti', njanjanja, kmekme, sve-bi-bilo-bolje-bez-Slobe-i-memoranduma, ebiga).

Nego, posebno smrdljivu aromu izjavi Maloga o Bulevaru daje otužna manipulacija sa platanima - avaj, 'pristojna građanska Srbija' mu je u tome mnogo pomogla, prolivom svojim onovremenim na temu obične zamene drvoreda.

Срби су народ баба нарикача и док се то не промени заслужују да буду под директном управом неког способнијег народа. То је једино објашњење и решење за такве будалаштине.

Sramota je da pominju Đilasa i bulevar usred fijaska sa rekonstrukcijom tih silnih "zelenih" "bulevara" od Vuka do Kalemegdana...
Ali ovi su odavno obraza bez...i doktorske titule bez...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=844657#p844657:188fcnl3 je napisao(la):
Пантограф » Нед Апр 25, 2021 11:11 am[/url]":188fcnl3]Dobro, takve izjave u principu političari daju, a SNS-u se ne može poreći da dosta gradi (što se, dabome, može reći i za Đilasa, on je zapravo prvi od postpetooktobaraca koji je prekinuo to njihovo jadno 'Mi to ne možemo', 'To se ne isplati', 'Beograd je mali grad za metro', 'Za zapadnu Srbiju eventualno poluautoput', 'Beovoz treba ukinuti', njanjanja, kmekme, sve-bi-bilo-bolje-bez-Slobe-i-memoranduma, ebiga).

Nego, posebno smrdljivu aromu izjavi Maloga o Bulevaru daje otužna manipulacija sa platanima - avaj, 'pristojna građanska Srbija' mu je u tome mnogo pomogla, prolivom svojim onovremenim na temu obične zamene drvoreda.

Па не бих рекао да су се људи побунили само због обичне замене дрвореда

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, oglušio se o brojne pozive, molbe, apele i argumente stručne, intelektualne i šire javnosti, koji su mu upućeni kako bi se preispitala odluka da se poseku platani u Bulevaru kralja Aleksandra.

Prema onome što se moglo čuti i pročitati, Đilasov "stručni" alibi za seču platana je neka studija Šumarskog fakulteta. Međutim, ta studija nije javnosti dostupna na uvid. Đilas takođe izjavljuje da su odluku o seči platana doneli stručnjaci, ali ne kaže koji. S druge strane, kao razlog za navodno oboljevanje platana, navodi se nestručno orezivanje stabala u prošlosti, ali se ne spominje ko je odgovoran za takvo uništavanje stabala i kakve će posledice snositi. Na taj način je grubo prekšena osnovna demokratska procedura, pa je time Đilasovo ponašanje indikativno opasno i u širem kontekstu.

http://blog.b92.net/text/14321/Da-li-su-bolesni-platani-ili-odluka-da-se-oni-poseku/

Лицемерно је умањивати значај оваквих случајева а кривити Вучића за исто; ако хоћемо транспарентно и демократско друштво онда свако треба да буде одговоран грађанима подједнако а не да се грађани праве лудима

Ono u šta sam se mogao lično uveriti, je da nisu bila sva stabla trula. To ne znači da mislim da su posečena isključivo zdrava stabla. Takođe, da se nisu građani pobunili, ne bi se ni dogodila kupovina ozbiljnih sadnica.

To je samo jedan primer kako građani treba da utiču na političare i vlast. Potpuno je legitimno izvršiti pritisak, protestom, peticijom i iskazati svoje želje.

Danas je došlo neko drugo vreme, vreme u kojem je normalno ćutati i gledati pognute glave godinama raskopanu ulicu u kojoj živiš, al zato odmah ako se čovek pobuni protiv takvog vođenja grada, odmah je lopov, Đilasovac, neprijatelj Srbije...

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

Нажалост, једини случај где је притисак и протест био успешан је Петлово Брдо а сви знамо шта се тамо десило и које ће последице тога бити.

Ostao sam dužan za komentar u vezi Đilasove rekonstrukcije Bulevara kao direktni akter odbrane platana i neko koga su pakovali u maricu zbog te antidržavne aktivnosti. Pišem čim se sakupim.

Evo tekuće teme, juče sam imao situaciju u kojoj sam zamalo izvukao deblji kraj. Vozio sam bicikl užasnim izgovorom za trotoar u delu paralelno sa Olimpom gde su male radnjice sa leve strane Bulevara gde je i Olimp. Parkiran auto je odjednom preprečio trotoar jer je batica skapirao da je parkirao svoju kantu tako da tramvaj ne može da prođe pa je čim je katica zazvonila čovek krenuo histerično da se izmešta. Instiktivno sam skrenuo levo i zamalo uleteo kroz izlog, u zadnjem trenutku sam cimnuo desno i pored auta se naslonio na auto bez da sam ga izgrebao jer sam ja pao na auto srećom pri maloj brzini. Vozač je izašao da me psuje na šta sam rekao da žurim na voz i odmaglio dalje u pravcu Mite Ružića.

Ух тај део булевара од Цветка до Устаничке није ни за шетњу а камоли за бајс, треба га избегавати у широком луку и ићи туда само ако постоји потреба.

Kada god treba da idem od Cvetka do Aviv parka, a ne mogu tramvajem, idem peške Živka Davidovića.

а живка давидовића иста ако не још гора, јесте да те неће згазити транџа ал оће џип са 60 на сат у улици која је ужа од танког црева пољског миша...

Мислим да је у Живка Давидовића ипак нормалнији тротоар него у БКА од Цветка до Устаничке.

Na pojedinim delovima BKA bukvalno, da bih izbegao tramvaj ili autobus, treba da uskočim u dvorište kućica koje se tu nalaze. A što se tiče Živka Davidovića, bezbroj puta sam tuda prolazio peške, i nikada nisam doživeo da se vozila zaleću.

Живка Давидовића има нормалан тротоар но заузет колима, мада то ће се у неком тренутку променити као и у осталим деловима града

astrodule":3fi7h81d je napisao(la):
Juče Mali popljuvao Đilasovu rekonstrukciju Bulevara. Glavni argument mu je da Srbija danas gradi 8 auto-puteva, a Đilas nijedan.

Obraza bez
Kakve veze je imao Đilas tajkun i lopov (Vesić to sigurno zna, radio je za njega) kao gradonačelnik Beograda sa izgradnjom autoputeva po Srbiji? Uzgred, već od 2008 su koalicioni partneri Ivica i Mrka otvarali gradilišta širom Srbije, u nekim slučajevima ista ona koja su otvarali u kampanji 2008 i ista ili bliska onima koje sada Toma Mona posećuje.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Vozio sam se 7icom sa okretnice na Ustaničkoj ka centru, priča stariji slovenac kako je ovaj deo Bulevara u još gorem stanju nego pre 30 godina i kako mu nije jasno što nisu prebacili šine na sredinu. Takođe je pomenuo da mu nije jasno što šine nisu prebačene u sredinu ni u 27. marta.

u 27. marta nije prebaceno jer su morala onda drveca da se poseku i pomeraju blize objekima.Posto to ne bi "javnost" odobrila, odustali su od toga. U Bulevaru nisu prebacili jer je ozbiljnija investicija, a metro je 2012 relativno bio blizu pocetka realizacije, pa bi se onda tad to sredilo.

Da, i da se ukine parking rekao sam čoveku. U svakom slučaju se smorio kolika je ruina taj deo Bulevara. Baš mu je bilo neprijatno, u fazonu to nije Bulevar sa čime se i slažem.

Булевар је само један од многобројних полузавршених пројеката који чека довршетак деценијама.

Vrh