Šta je novo?

Rekonstrukcija autoputa kroz BG

Ne može da se poredi zaštita od buke koju pružaju bukobrani i drveće. Da se drveće nalazi baš uz autoput i da im krošnja počinje od zemlje, onda bi možda i mogli da pričamo o sličnstima, ovako baš i ne. A tu je i zimski period kada nema lišća.

Ali recimo bukobrani i odmah drveće iza njih bi bila baš zanimljiva kombinacija.

Гаго, по обичају си и овај пројекат перфектно пропратио, а и ми захваљујући теби.

Мени у принципу прича са букобранима не смета и ја бих је наставио према Плавом мосту, али не у циљу заштите од буке људи који живе у близине, већ с намером да се сачува душевно здравље и поглед људи који се возе аутопутем од одвратног погледа на фавеле кроз које се пробија.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=455729#p455729:2l6p7tei je napisao(la):
Bulbulderac17 » 04 Јун 2017 12:29 am[/url]":2l6p7tei]Gago sad sam prosao autoputem kod KBC-a i izgleda da su sklonili grafit sa bukobrana.

Sent from my iPhone using Tapatalk
@Булбулдерац, нису још уклонили графит(е). Био сам јуче-04.јуна поподне и сликао сам поново, али слике нећу постављати с обзиром да сам раније већ поставио сличне на теми.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=455810#p455810:2l6p7tei je napisao(la):
sizif » 04 Јун 2017 01:18 pm[/url]":2l6p7tei]Гаго, по обичају си и овај пројекат перфектно пропратио, а и ми захваљујући теби.

Мени у принципу прича са букобранима не смета и ја бих је наставио према Плавом мосту, али не у циљу заштите од буке људи који живе у близине, већ с намером да се сачува душевно здравље и поглед људи који се возе аутопутем од одвратног погледа на фавеле кроз које се пробија.
Хвала @Сизифе на лепим речима и подршци :kk:

Да, апсолутно се слажем са тобом да постављање зидова букобрана треба да иде и у правцу Плавог моста и наравно то ће бити, али... Прво ћемо морати да сачекамо на изградњу УМП-а на овом делу аутопута, па тек онда зидови букобрана да сакрију што више могу Маринкову бару. Иначе као што знаш УМП у овом делу Душановца, већим делом ће ићи паралелно са аутопутем, слично ће бити као код Арене.

Две јучерашње-04.јуни, сличице зида букобрана код КБЦ Бежанијска коса. Снимио сам са пешачке пасареле код бивше (нажалост) фабрике Змај.

Pogledajte prilog 1

Gago u pravu si nisu uklonili ucinilo mi se samo. Ali ono sto mi se nije sigurno ucinilo je to da se pojavio novi ogromni Stu grafit na poslednjem bukobranu u pravcu Sida...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457147#p457147:3eblfze2 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 09 Јун 2017 08:41 pm[/url]":3eblfze2]Gago u pravu si nisu uklonili ucinilo mi se samo. Ali ono sto mi se nije sigurno ucinilo je to da se pojavio novi ogromni Stu grafit na poslednjem bukobranu u pravcu Sida...

Хвала за обавештење @Булбурдерац.
Мораћу у понедељак да допуним пријаву. :rant:

37e8eb42d1f1296e5db6c709dd6b8090.jpg
d25cc55c7566a461cc5f45ea46506285.jpg
6f29e8bd87c2da5ec59dee51cd5bd4d8.jpg
57035a8f6102762bfad2269c17e1c7c1.jpg

Gago evo par umetnickih kao dopuna prijave

Хвала Булбулдерац :sesir: , ове три задње слике су ми требале.

Да су ст*** дебилна , јесу, како би било да мало ишарају по својој кући или згради, стварима, мало по вратима, мало по колима,.... Да знам иоле ко је и где живи, отишао бих и ишарао бих им све, као што су ишарали овај букобран или оне РВР возове и већ све што шарају (читај уништавају).

Meni samo jedno nije jasno, ovaj SU grafit ne moze da se napravi bas za 5min kako je moguce da na jednoj najfrekventnijoj saobracajnici uradis ovako nesto a da te niko ne vidi?

A kako celu noć stoje kola u Bezistanu, ceo dan na kolovozu preko puta Bloka 44, u Bulevaru umetnosti, u Bulevaru Milutina Milankovića, u Strahinića Bana...

Ovo škrabanje je još najteže sprečiti...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=459741#p459741:1d6zeo68 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 18 Jun 2017 02:39 pm[/url]":1d6zeo68]Meni samo jedno nije jasno, ovaj SU grafit ne moze da se napravi bas za 5min kako je moguce da na jednoj najfrekventnijoj saobracajnici uradis ovako nesto a da te niko ne vidi?

Ovaj grafit ne da moze za 5 minuta da se uradi, vec moze i za 3.

st*** neotesana. Da li postoji neki zakon sto se tice grafita ili unistavanja zgrada i slicno ?
Ja da sam ga video noge bi mi polomio pa da se to objavi i da konacno krene prica.
Treba sad ovi sto skidaju grafite to odmah da skinu pa ako isaraju opet odma reagovati pa da vidimo koje ce budale da kupuju sprejeve 3 puta za isto mesto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=459741#p459741:14cunxn7 je napisao(la):
Bulbulderac17 » Нед Јун 18, 2017 3:39 pm[/url]":14cunxn7]Meni samo jedno nije jasno, ovaj SU grafit ne moze da se napravi bas za 5min kako je moguce da na jednoj najfrekventnijoj saobracajnici uradis ovako nesto a da te niko ne vidi?

Ovakav grafit se zaista crta za bukvalno pet minuta.

Fabrički, boce auto-laka imaju onaj plastični "prekidač" koji pušta mlaz boje određenog promera (u žargonu se, ako se dobro sećam, taj deo boce zove kapica), ali se on može zameniti drugim, sa većim promerom - koji može farbati i mlazom od po 10-15 centimetara. Nisam siguran da se kapice mogu kupiti baš u farbari, ali u današnjem vremenu interneta i onlajn kupovine tako nešto zaista nije teško nabaviti.

Evo kako izgleda nekoliko različitih kapica:

12f3a4532c7ccdc8549dc33b00479013.jpg

Ma dobro ljudi ali i za tih 3 minuta na autoputu neko prodje..ne znam mislim da smo kolektivno neodgovorni i da nas samo zabole sto neki retard unistava javnu imovinu koju smo svi mi platili

I kad ih obavjesti dok dodju ovi su vec na drugom kraju grada

Нажалост @Булбулдерац неће то нико да уради што кажеш, наравно требало би тако да је већина заинтересована, одговорна и свесна, али тога има јако мало. Такође је и страх у питању, никад не знаш на какву будалу можеш да натрчиш. Данас за неко јавно добро-јавни објекат и слично, ретко ко мари.

Их бре @Дуле, не пратиш на часу, колико пута сам то напоменуо у мојим фоторепортажама. Идеја је потекла од "Путева Србије", а ове шаре-уклапања линија и боја, се надовезују на шаре букобрана код КБЦ Бежанијска коса.

Зашто онда нису тако наставили на букобранима код Врчина? Тамо су га изошљарили "за све паре" ...

Гага":h1qaokm1 je napisao(la):
Их бре @Дуле, не пратиш на часу, колико пута сам то напоменуо у мојим фоторепортажама. Идеја је потекла од "Путева Србије", а ове шаре-уклапања линија и боја, се надовезују на шаре букобрана код КБЦ Бежанијска коса.
Ponavljanje je majka mudrosti (i u školi i na faksu sam malo pamtio na času)

Poslato sa telefona

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=460173#p460173:3q43ehow je napisao(la):
stf » 20 Јун 2017 08:36 am[/url]":3q43ehow]Зашто онда нису тако наставили на букобранима код Врчина? Тамо су га изошљарили "за све паре" ...
Зато што је сасвим други извођач радова.

Зидове букобрана на аутопуту од петље Траншпед до петље Врчин (са једне и друге стране), производи Унипромет из Чачка (http://www.unipromet.co.rs/sr/index.html ), а постављају њихови подизвођачи радова. Немају никаквих додирних тачака са овим зидовима букобрана код КБЦ Бежанијска коса и код Хитне помоћи.

Vrh