Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Pa da neće primećivati pumpu pod prozorom, nisam baš siguran. više je do toga da već drugom redu zgrada ista neće smetati, pa ih baš briga da se bune.

Fakat nikakve potrebe za još jednom pumpom u J Gagarina nije bilo, ali koga briga ovde, održan je taj uvid u podrumu i to je to. Više mene brine kako će reagovati ljudi u 37. bloku kada vide osmospratnicu naspram osmospratnice na 15 metara kada ista krene da se pravi (pričali smo na temi o Novom Beogradu).

Inače da mi je pumpa kao OMV pod prozorom, verovatno bih izludeo. Nonsko osvetljenje celu noć, ne ostaje ništa drugo nego da se spava sa skroz spušetnim roletnama.

Ovde na UMPu stvarn ne vidim zašto bi pumpa ikome smetala.

I šta znači mnogi drugi žele pumupu na tom mestu?

Evo meni bi baš značila jedna u Zorana Đinđića pošto tu radim, stvano mislim da bi treblo jednu posaditi u blok 25 26, ali nikako da to urade. Prosto ne znam zašto.

Pa ne znam šta da ti kažem. Evo gde se u odnosu na zgrade nalazi postojeća OMV pumpa
https://www.google.rs/maps/@44.8025195, ... 6656?hl=sr
i koliko je "pod prozorom".. kad se malo bolje pogleda, ta pumpa je nauređeniji i najodržavaniji objekat u okolini (baš zato što je pumpa).

Za 8-spratnicu u bloku 37 se slažem...ali ovo u bloku 45 je obrnuta situacija. Zbog pumpe se neće graditi krmača tik uz ulicu i uz postojeće zgrade.
To će se ukoro raditi i u bloku 63, preko puta Pijace. Stanari u bloku 45 će sa ovim još i dobro da prođu.

Da li je potrebna? Ja mislim da je dobro što je grade. Nije OMV svima usput.
Da li bi tu mogao da bude park? Možda, ali ne znam ko bi ga posećivao, blok 45 je već i ovako projektovan kao "parkovski".

A pošto radiš u Zorana Đinđića.. pa zar nemaš već dve NIS pumpe u okolini (Dejton i Auto put)? :)

Не знам, али то што зовеш "крмачама" би биле зграде које би оивичиле Улицу Јурија Гагарина, тј. створио би се улични фронт, као у делу око Гандијеве, или у А блоку. Оивичена зградама, то је градска улица (дефакто булевар), са бензинским пумпама у првом плану - тешка периферија.

Zato što te nove zgrade, kao u bloku 63 (kod Gandijeve) zatvaraju postojeće stepenaste zgrade, zaklanjaju zgrade i obesmišljavaju koncept otvorenosti i osvteljenosti postojećih zgrada i stanova. Zato što generišu nove automobile i gužve ispred zgrada, baš kao se desilo u tom novom delu oko Gandijeve, i u bloku 61 kod Dušana Vukasovića. Prođi, izleda grozno.
A Blok je potpuno druga priča, pre svega što je podignut u delu gde nije bilo drugih stambenih zgrada, i što ima svoj, drugačiji koncept.

"Oivičenost" sama po sebi ne znači ništa. Taj "ulični front" dobijen gradnjom stambenih zgrada na zelenim površinama koje inicijalno nisu za to planirane ima da uguši taj deo Novog Beograda. A sve za kvadrat više.

Nis je trazio nova mesta na NBGD za pravljenje novih BS , jer je bio tu lose pokriven. Jurija Gagarina pumpe mnogo bolje rade one koje su u smeru ka gradu, mislim da je to razlog zasto su se odlucili za Blok 45, iako ce realno ta pumpa imati losiju lokaciju od Omva i Eko.
Ali Niis ima moc kao nacioanlna kompanija koja ima modernu rafineriju tik do Beograda i uz ubedljivo najveci broj korisnika kartice sa nama na putu, da privuce potrosoce iz sireg reona i da ti time u B45 nadomesti losiju lokaciju.

A pritom sve 3 nove pumpe na NBGD su dugorcno odlicne, jer kada se kompletira K11 za 2-3god, broj vozila u JG, kod Imta i UMP ce se dosta povecati

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494927#p494927:sf2ifj7d je napisao(la):
relja » 22 Нов 2017 05:59 pm[/url]":sf2ifj7d]oncept.
"Oivičenost" sama po sebi ne znači ništa. Taj "ulični front" dobijen gradnjom stambenih zgrada na zelenim površinama koje inicijalno nisu za to planirane ima da uguši taj deo Novog Beograda. A sve za kvadrat više.

Пантограф је поменуо шмек периферије, и ја бих се на то надовезао констатацијом да цела Јурија Гагарина од Делта ситија ка Ивана Рибара изгледа као каква периферија неке вукојебине у Сибиру ... те зелене површине између блокова и Јурија Гагарина треба попунити нормалним зградама, тешко да је то планирано изворно да остане спржена ливада без икаквог смисла ...

Најлогичније је да се уз Јурија Гагарина граде пословни објекти и то велике висине а мале заузетости парцеле. Наравно, то се неће десити.

Izuzetno postujem tvoje izbalansirano i objektivno komentarisanje ali ovog puta si preterao, kao da ti nisi pisao. Uporedjujuci J. Gagarina sa vukoje*******inom u Sibiru je vise nego neobjektivno cak tendenciozno i nemam vise komentara.
Te spaljene livade izmedju blokova i opsta neuredjenost nezavisno od blokova su deo nase genetike, kulture i mentaliteta i to se nece promeniti sta god da se tu izgradi. Opet ce izmedju biti neke zelene povrsine koje ce vrlo brzo izgubiti izvorni smisao i pretvoriti se u korov, travnati kontejner ili parking itd. Te spaljene livade ispresecane puteljcima kod nas nikad ne mogu da opstanu kao uredjene zelene povrsine pa ih je zato i najbolje popuniti. Medjutim odma ce se javiti opsti protesti kako nam ukidaju zelene povrsine, kako deca nece imati gde da se igraju itd gluposti a dece od 10 prolazaka vidis samo jedanput ili dvaput - ni deci tu nista nije zanimljivo, naprotiv. Potencijala za gradnju duz bulevara itekako ima i ja sam ubedjen da ce se to popuniti ali poslovnim kulama nema sanse, pre ce to biti nesto poput A bloka i sl. Sto se poslovnih kula tice nema idealnijih mesta od blokova 42, 26, 20, pa i u okolini toplane. Na ovom delu prema I. Ribara sve je stambena gradnja, poslovna je moguca naravno ali ne znam kako bi ti tu uklopio kule, nema tu nigde mesta za formiranje nekog mini bloka od 3-4 zgrade pa da to lici na nesto nadam se da razumes sta hocu da kazem.

Možda je ovo najbolja tema za NIS-ovu pumpu u Bloku 45.

Elem, kao što znate, ljudi se bune jer je to peta pumpa u Jurija Gagarina i blizu je škole i stambenih zgrada. Koliko sam video slike, izgradnja pumpe se odvija bez problema i dosta je već betonirano.

Ne znam da li ovo normalna procedura da nije potrebna izrada studije o uticaju na životnu sredinu sa obzirom na lokaciju.

Pogledajte prilog 1

A evo i slike gradilišta

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495062#p495062:2sfk0u7g je napisao(la):
stf » Čet Nov 23, 2017 11:37 am[/url]":2sfk0u7g]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494927#p494927:2sfk0u7g je napisao(la):
relja » 22 Нов 2017 05:59 pm[/url]":2sfk0u7g]oncept.

Пантограф је поменуо шмек периферије, и ја бих се на то надовезао констатацијом да цела Јурија Гагарина од Делта ситија ка Ивана Рибара изгледа као каква периферија неке вукојебине у Сибиру ... те зелене површине између блокова и Јурија Гагарина треба попунити нормалним зградама, тешко да је то планирано изворно да остане спржена ливада без икаквог смисла ...

Најлогичније је да се уз Јурија Гагарина граде пословни објекти и то велике висине а мале заузетости парцеле. Наравно, то се неће десити.

Zasto ne, mislim da to vece rade u drugim delovima NBG-a (bar planiraju kule) .....sad sto je to u Srbiji sporo....to je druga stvar ))

Dali ima 150 m od skole i od soltera 30 m i od ove zgrade tc sta li je vec 50 m
Inace imamo temu samo o pumpama

Ја не знам ко од вас живи или је живео на НБГ и када, али ово што причате мене искрено ужасава. Ја сам на НБГ у "мерцедесу" у блоку 38 живео од почетка 80тих до половине 90тих. Тада се улица у којој сам живео звала III булевар а сада је Булевар Милутина Миланковића. Та улица је тада имала прекид између Омладинских Бригада и данашњег Булевара уметности који се тада звао другачије, не сећам се како. Многи су га поспрдно звали "великом спаваоницом" али је то НБГ који је за мене био неупоредиво хуманији и бољи за живот од овога сада. Наравно, требало је умерено употпунити тај огроман простор покојим садржајем и средити и повезати саобраћајнице, али ово што је направљено од 2000те на овамо је по мени катастрофа епохалних размера, а колико видим идеје за даље нису ништа боље већ напротив: још градње, још стакла, још метала, још бетона, још аутомобила, још гужве. Туга.
Сада сам у ситуацији да поново бирам локацију за живот и Нови Београд уопште као макролокацију не разматрам због неких својих разлога, а и када би ми био у избору, уопште нисам сигуран да бих нашао неку микролокацију унутар њега која би ми одговарала.

Извињавам се погрешио сам тему: Молим админе да пребаце у Развој НБГ блокова. Хвала!

Kakvom razvoju pricas zasto je pumpa razvojni projekat
Ako nema 100 m odograde skole do pumpe neko je tu grdno nesto zabrljao

Razvoj u smislu šta se gradi i gde, kao i uticaj na postojeću infrastrukturu.

Ja razvoj ne posmatram kao nešto uvek pozitivno (i rak se razvija u ljudskom telu)

A ovih 100m ce lako da se resi, uvuce se stanicna zgrada u plac i metar razvuce od zida do zida :/

Pa nije "jos", grad se siri i razvija, sve vise ljudi se doseljava. Sirenje grada na ovoj strani nije prioritet vec tamo preko na Banatskoj strani. Sta je ovde ostalo nego da se ide u gustinu gradnje i popunjavanje praznih mesta. Posto nismo u stanju nista da odrzavamo bolje da se zida nego da gledamo ruglo i korov.
Takodje taj koncept velike spavaonice je bio odrziv tada u to vreme, danas je to nemoguce i hvala Bogu da je tako. Kakva spavaonica, danas je Novi Beograd grad u gradu i tek ce da bude. Ono u cemu veoma zaostajemo je visokogradnja narocito poslovna a za to je Novi Beograd idealan.

@Небојша
Ок ти и многи тако мислите, ја мислим другачије и то сам и рекао. Ја нисам од људи који желе да живе у таквом окружењу и зато ћу при селидби са Неимара где сам сада и који је једнака ако не и већа катастрофа од Новог Београда отићи на Медак 3 или Миријево 2 или Видиковац који су као што је Нови Београд некада био и који ће такви и остати. Мени се то свиђа. Мир, простор, добра инфраструктура и немогућност даље изградње, бар у деловима где ја намеравам да живим.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=495104#p495104:1lsmekj5 je napisao(la):
astrodule » 23 Nov 2017 10:58 am[/url]":1lsmekj5]Kod ove pumpe je akcenat upravo na razvoju blokova pošto su blizu zgrada i škole

Škola je prekoputa ulice (valjda 70m)

Pogledajte prilog 1

Slike su sa Twitter naloga Blokovi https://twitter.com/blokovi
file.php

file.php

Jel može neko objašnjene ovog dokumenta? Šta je u pitanju, iz čega je to izvučeno, čiji je dokument? Da li je ovo nešto obavezujuće, ili preporuka/namera za budući period...
Jer ovako, bez objašnjenja, može da ispadne i manipulacija.

Pravilnik o urb uslovima za stanice za snadbjevanjem gorivom

Hvala.
Mene buni ovo, pošto je neodređeno: "mere koje treba sprovesti u narednom periodu"....

A sasvim je moguće da su "navukli" 100 metara od škole do najbilže točilice, rezervoara ili neke druge instalacije ove stanice...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494746#p494746:1bh9onap je napisao(la):
relja » Sre Nov 22, 2017 7:24 am[/url]":1bh9onap]Video sam taj protest. Obzirom koliko ljudi živi u bloku 45, ovo je jako mali broj ljudi.
Ja ih razumem - ljudi ne žele pumpu ispred svoje zgrade, i to je OK.
Mislim da greše i da će ova pumpa bolje izgledati nego OMV-ova u bloku 70, da je neće ni primećivati.
Ali, mnogi drugi žele pumpu na tom mestu, a i izgradnja je uveliko u toku.

Zašto NIS nije kupio tu pumpu preko puta pijace u bloku 44?
Verovatno zato što je loše radila jer što je izgrađena na pogrešnom mestu, tj na pogrešnoj strani ulice...
Kako mislis da je nece primecivati....
Ona ce , u odnosu na OMV, biti blize soliterima ....

OK, nekom će da bode oči zato što hoće da mu bode oči, a neko neće obraćati pažnju.
O toj pumpi se priča kao da će da grade regionalno skladište goriva a ne prizemnu kućicu sa nadstresnicom i jedan totem pored.

Po mom mišljenju taj prvi pojas uz Jurija Gagarina i treba da bude za komercijalne sadržaje. A što se tiče škole preko puta - bolje da su je napravili unutar bloka kao u 70-om i 45-om

Vrh