[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=458581#p458581:3qjka254 je napisao(la):dragan » Sre Jun 14, 2017 4:33 pm[/url]":3qjka254]Kod ušća nije nikakav 'zeleni pojas', već parcela vojske sa sportskim zapuštenim terenima
i betonski parking, pa livada i na kraju vrbak i šiprag, ... nema tu nikakvog parka i sl.
Bolje na vreme sve to kultivisati, nego čekati da donesu odluku i izgrade neke soliterčine.
PS... predlažem da neko slika taj deo, pa da vidimo trenutnu situaciju od Vojske do špica.
Da se vratimo na ovo.
Ja ovuda setam skoro svaki dan (kad je lepse vreme, napravicu par fotki u toku nedelje ako se prolepsa vreme). Ne samo ja, ima dosta sveta koji tuda seta, i ne bih se slozio da nema nikakvog parka i sl.
Klupe su u relativno dobrom stanju, uvece je osvetljeno, postoji (prilicno nov) teren za basket sa tribinama (Spanoulis, ima fotki na google-u, ne znam kakava su pravila oko kacenja tudjih slika). Travnjaci se dosta dobro odrzavaju, bici staza ide 15ak metara od setalista kroz "livade".
Rastinje ka reci jeste dosta gusto, pa se reka jedva vidi, mada meni ne smeta tu i tamo i sa druge strane ima gusceg zelenila. Na par mesta ima i splavova (recimo Gabbiano Yachting club je tu, i kod njih na sajtu ima nesto slika).
Inace, nikakvu vojsku tu ne vidjam. Mozda su na samoj reci, tamo gde je rastinje gusto (ili sa druge strane, opet u guscim delovima), ako jesu svaka im cast
Da li je to "park" zavisi od pojmanja parkova. Ako je par nekoliko dizajniranih leja sa cvecem, pokoja zadjinjera i jedna ljujaska, onda definitivno nema parka. Sa druge strane, nista manje uredjeno od recimo unutrasnjosti Ade, ili delova Central ili Hyde Parka na primer (subjektivni utisak, oba video uzivo).