[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=880107#p880107:2l28ybyk je napisao(la):
Igor » Uto Sep 14, 2021 6:28 pm[/url]":2l28ybyk]Na javnom uvidu je stambeno-poslovni objekat na uglu ulica Goce Delčeva i Bulevara Mihajla Pupina.
Ukupna bruto površina objekta je 46.894m2 a spratnost 3Po+P+8+Ps
Uf. Siguran sam da će tražnja biti velika i da investitor može da odredi visoku cenu kvadrata. To će biti neophodno zato što je i cena izgradnje sigurno visoka. Zamislite na NBGu nivo -3, to će da košta.
Taj deo NBGa je potpuno izgubio kompas. Kao neko ko je jedno vreme živeo u Kineskom zidu (jako loš kvalitet gradnje), svedok sam kako je "elitni deo" NBGa (mislim ma "Kockice"), gubio svoj kvalitet. Prvo su im oduzeli parkinge (Megatrend i Neimar zgrada), pa izgradnja u bloku 11a, sa novim projektima u bloku 9a (Gradina, pored kenedi residence, a najviše bivši Ikarus), ne može više da se "diše". Ali, dobra je cena i svako ima mogućnost izbora prema svojim mogućnostima i potrebama, da proda ako mu smeta ili da kupi ako voli takvo okruženje. Naravno, ostaje problem što je neko pre 10ak godina planirao svoj život u tom okruženju (npr. da mu deca idu u školu tu ili da provede starost u mirnom kraju), ali u našem društvu životi običnih ljudi nisu važni.
Svakako, moje mišljenje, da se izgubio svaki plan i smisao u tom kraju.
Investitorski urbanizam dominira, a posledice su dugotrajne, da ne kažem večne.
Jako je važno da se pritisne Direkcija i Grad, da se objave gde se troše,verovatno značajna sredstva od prodaje ovih lokacija. To je porodično srebro, a ne vidimo nikakva ulaganja u postojeće (kanalizacija na primer) ili nove lokacije ("treći beograd").