Šta je novo?

Razni projekti

кичкичкич ја помислио да сам на некој седници КПЈ

реци лепо, фуш шминкан стиропором ко човек
 
Ljudi sta vise da uradimo da se spreči više rušenje predratnih zgrada.

Zasto nam to radi ova vlast, zavod i ostali. Zar stvarno nemaju mozak....? Kako ih nije stid i kako im dozvoljava savest.

Resavska, Misarska, Admirala Geprata 14.... dokle bre vise?

Turisti žele da vide stare građevine, istoriju, kulturne celine..... a ne stakljenaci, bunker zgrade itd. To imaš u svakom gradu ovog sveta.

Rušenje zgrada u Svetozara Markovića je zlo. One baracke u Kralja Milana ok ali ove druge nikako.

Koliko se sećam ona visoka stara zgrada pored TC Rajiceva trebalo da bude srušena zarad TC. Dali neko zna kako se to sprečilo?
 
A dobro ovo su straćare i to odmah kod Slavije. Definitivno im tu nije mesto.
 
Штета само за куће на спрат на ћошковима, њих су могли да уклопе као у Кнеза Милоша што су радили.
 
Не - могли, него морају. У Краља Милана постоје четири једноспратне куће, њихов изглед ништа није мање вредан него већине кућа из тог раздобља у Риму или Бечу, једино што се годинама брижљиво чувају у сивилу прљавих и запуштених фасада, није тешко погодити из ког разлога је немогућа мисија - уредити фасаду једноспратнице... На тако битном месту!

Рецепт примењен у Кнеза Милоша, са уградњом старих фасада у ново здање мора да се примени и у овом случају на Славији !
 
To nije najbolji recept ovde jer su one u Kneza Miloša u odnosu na ove prizemne kućerke daleko reprezentativnije, ne računam ove sa strane u Svetozara Markovića koje bi svakako trebalo sačuvati. Mislim te kućerke je verovatno samo Drugi svetski rat spasio od neminovnog rušenja i zamenom nekom višespratnicom, tu nema ništa vredno čuvanja, osim, ponavljam, ove dve ka Markovica.
 
Има овде пристојних зграда само оронулих. Поред две у Светозара Марковића и зграде на ћошковима су пристојне.
 
Kumodraska, tik iznad Ljubicke. Kacim jer cu da pratim gde ce im biti gradjevinska linija i koliko ce se ispostovati dimenzije i spratnost. Ocekujem neku megalomaniju ili bar 2 sprata viska al ajde, za sada nema naznaka nikakvih prekrsaja
_IMG_000000_000000.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=859968#p859968:3v95ztx9 je napisao(la):
Stefan BB » Sre Jun 23, 2021 4:06 pm[/url]":3v95ztx9]Nažalost brzopletost pri čitanju vesti, nepoznavanje konkretne lokacije i sticanje utiska samo na osnovu makete sa noćnim efektom, dodatno će ostaviti prostora da se ovaj razorni projekat realizuje uz podršku šire javnosti. Najpre, na osnovu komentara, stičem utisak da deo uopšte prvobitno nije shvatio da se ne radi o praznoj parceli između Beogradske, Slavije i Maksima Gorkog, ali u donjim komentarima, precizirana je lokacija. Konkretan prostor kao što imate prilike da vidite na slikama iznad, obuhvata rušenje nekoliko neplanski raspoređenih, ali izuzetno vrednih predratnih kuća i objekata. Možda bi pojedine mogle i da se zanemare, ali rušenje ova dva objekta na ćošku Kralja Milana i Svetozara Markovića je nedopustivo.

Druga stvar, trebalo bi da znate ko je Dejan Stanković. On već duže vreme ulaže u više projekata u Beogradu, koje uglavnom odlikuje neobrutalistički kič, u kome mnogi parohijski seljaci vide ,,šmek Pariza", u kome nažalost poslednjih godina polako počinju da se pojavljuju slični primeri. Ove objekte obično odlikuju zaprepašćujući šund i kič različtih fasadnih i gipsanih radova, koji korene vuku iz Skoplja 2014. i koji na pogrešan način pokušavaju da aludiraju arhitekturu 19. veka, upareni sa takođe kič PVC stolarijom i neverovatnim rešenjima krovnih i penthaus celina..
Objekat sa slike, iako naivno podseća na neko savremeno futurističko arh. rešenje, nažalost zavarano je svetlosnim efektom i nemogućnošću da se slika na NOVOJ .rs zumira. U pitanju je jedno krajnje neprihvatljivo arapsko rešenje, koje previđa turske lukove i terase sa različitim kič cvećem i odgradama.

Ukoliko bi se rešenje upristojilo i previdelo da se objekti u Svetozara Markovića ne ruše, te da se rešenje prilagodi susednom Hiltonu i modernoj, a ne kič arhitekturi, oblikovanje objekta i njegova forma mimo vizuelnog izgleda, mogla bi da donese nešto na veliko zadovoljstvo svih.


S.BB - pohvala za post, samo pazi na "klasifikaciju" - "neobrutalistički kič" je nešto sasvim drugo od njegovog (još goreg) kiča :kk:
 
Отићи ћу следеће недеље на јавни увид, па ме занима да ли се зна нешто о згради у Светозара Марковића 43, да ли има макар неку историјску вредност, осим наравно стила и времена кад је саграђена, типа нешто битно се одвило тамо, неко је живео тамо, пројектовао је значајни архитекта...?
 
Možda bi najbolje bilo da prošetaš do nje, da vidiš da l ima stara neka tabla da piše nešto, možda je neko živeo, možda su komunisti tu imali neku sednicu i tako te fore obično ima da pišu.

A možeš i da startuješ babe koje žive na spratovima, one će jedva dočekati da ti kažu. Tako bih ja uradio ako bih tražio odgovor koji ti sad tražiš.
 
Хвала ти, баш добар савет. Видећу да урадим то следеће недеље после посла.
 
Доста старих зграда има плоче где углавном пише ко их је градио и када, архитекта, грађевинско предузеће исл. .
 
Челопечка. Прва зграда делује квалитетно и симпатично, али јој није ту место. Ова друга је типично транзиционо срање карактеристично за ране 2000те.

20210627-045541.jpg


20210627-045625.jpg


20210627-045617.jpg
 
Нова зграда у Војвођанској прекопута оне одвратне нове огромне зграде у блоку 63:
 
Sa ovim tendama ko vila b kategorije u sitoniji.

Koju su cenu stavili?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862133#p862133:33zbyo0h je napisao(la):
RockyMM » 04 Jul 2021 12:38 pm[/url]":33zbyo0h]Puškinova - https://www.puskinova.rs/project-srb

Da li neko ima više informacija o ovom projektu? Slike trenutnog stanja gradnje? I onog najinteresantnijeg - cene 8)
kako mislish trenutnog stanja gradnje? ovo je zavrseno josh 2019te i tada je kvadrat bio 3000+ (zvanichno, ko zna koliko su nezvanichno bile cene_
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862144#p862144:3leugmcl je napisao(la):
Bulbulderac17 » 04 Jul 2021 01:27 pm[/url]":3leugmcl]Sa ovim tendama ko vila b kategorije u sitoniji.

Koju su cenu stavili?


Sent from my iPhone using Tapatalk
:) :) verovatno kao vila A kategorije na Azurnoj obali...
 
jel ovaj u kuci desno uzidao tenk pa viri vrh cevi??!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861038#p861038:qasl6vgn je napisao(la):
Anonymo96 » Uto Jun 29, 2021 11:51 am[/url]":qasl6vgn]Нова зграда у Војвођанској прекопута оне одвратне нове огромне зграде у блоку 63:
 
Vrh