Šta je novo?

Razni projekti

Prvo sam se pitao zašto ih je baš sada snašlo da prošire tu Ulicu Save Maškovića, pa evo zašto. To je taj investitorski urbanizam kad širiš ulicu a ima milion opterećenijih ulica koje moraju da se šire, samo zato što taj investitor koji će graditi taj kompleks imao neke veze sa vlastima.
 
Izvini, iz tvog posta nisam dobro ukapirao, jel to ti kazes da ulica Save Maskovica nije preopterecena i da ima milion drugih ulica koje moraju da se prosire pre Save Maskovica?
 
Kad se ovo napravi , Vuksa 300 stanova, Novosadjani jos 300 mislim da bi trebalo pogurati da se prvo gradi treca linija metroa :)
Sta se nalazi na parcelama izmedju ova dva projekta, vidim magacini, kuce...
Ostao jos Verano u nastavku i Trosarina menja lice
 
Могли су лепо купити парцелице иза и да буде лепо и нормално а не ово па још кад се изграде зграде иза опа идемо мрак страва и ужас
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768693#p768693:3csvik17 je napisao(la):
Whiplash » 24 Avg 2020 11:49[/url]":3csvik17]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768654#p768654:3csvik17 je napisao(la):
Kailan » Pon Avg 24, 2020 8:25 am[/url]":3csvik17] Само тешки мазохисти би давали паре за тако нешто
Da se kladimo da će stanovi da budu prodati i pre završetka radova? :mrgreen
Mazohista imaš kol'ko 'oćeš, jer da nije tako, ne bi nicale na svakom ćošku zgrade, niti bi stanovi išli ko alva, i to u mnogim delovima bez adekvatne infrastrukture.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768711#p768711:3csvik17 je napisao(la):
And7rey » 24 Avg 2020 12:58[/url]":3csvik17]Prvo sam se pitao zašto ih je baš sada snašlo da prošire tu Ulicu Save Maškovića, pa evo zašto. To je taj investitorski urbanizam kad širiš ulicu a ima milion opterećenijih ulica koje moraju da se šire, samo zato što taj investitor koji će graditi taj kompleks imao neke veze sa vlastima.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768723#p768723:3csvik17 je napisao(la):
srdjanprpa » 24 Avg 2020 13:58[/url]":3csvik17]Izvini, iz tvog posta nisam dobro ukapirao, jel to ti kazes da ulica Save Maskovica nije preopterecena i da ima milion drugih ulica koje moraju da se prosire pre Save Maskovica?
Svakome može da se desi da odvali glupost i da ostane živ. Save Maškovića ne da je zrela, nego je prezela koliko vapi za proširenjem. Što se tiče drugog dela, nemaju potrebu investitori uopšte da budu u vezi sa nekim iz vlasti da bi im se omogućilo uređenje saobraćajnica, zato što se stanovi i bez toga prodaju u rekordnom roku.
 
Izvinjavam se što ne živim u Ulici Save Miškovića i nikada ne prolazim tuda pa samim tim i nisam znao da je ta Ulica apsolutno najbitnija u Beogradu. Ako se ona ne proširi na barem 4+4 u najkraćem roku onda ima svi da na*ebemo i da će Beograd doživeti najveći saobraćajni kolaps u modernoj istoriji. Ne daj bože da neko sredi Bka iza Cvetkove Pijace, Gospodara Vučića, Južni bulevar itd. to može i za milion godina.
 
Pisao sam već par puta u temi razni projekti, ali tamo se vrlo brzo izgubi projekat u moru drugih, a ovaj deluje interesantno. Elem, na parcelama gde je ležala P+1 trošna zgrada iz 1952. godine, gradi se objekat u dve lamele koji kombinuje 76 stambenih jedinica. Lamela A sa tri nivoa garaža i 44 stana (1-11+Ps) i Lamela B sa dva nivoa garaža i 32 stana (1-7). Garažnih mesta oko 100 ukupno, a interesantna stvar koju nikad u praksi nisam video kako izgleda - Auto liftovi, pet komada, dva u lameli B i tri u Lameli A. Garažno mesto košta 13 hiljada evra sa PDV-om.


bore_markovica_14-22_2s.jpg


Pošto sam jedan od bivših stanara pomenute stare zgrade, imam neki uvid u dešavanja u smislu pripreme lokacije i rušenja zgrade. Mislim da je projekat objavljen na njihovom sajtu u maju ove godine, 20. jula su zapravo počeli da ograđuju lokaciju i da pripremaju rušenje. 31. jula su krenuli da ruše, i otprilike sredinom avgusta ceo objekat je srušen i idu dalje pripreme za gradnju, da kažemo relativno brzo su to završili.

bore_markovica_14-22_1ss.jpg


Pogledajte prilog 7

Pogledajte prilog 6

Pogledajte prilog 5

Pogledajte prilog 4

Pogledajte prilog 3

Nova zgrada - koliko sam ja upućen biće priključena na gasovod, gledao sam u nacrtu PDR-a da u ulici ispred zgrade je planiran polietilenski distributivni gasovod. Šta ovo znači, nisam baš upućen, tj. koja je to razlika u ceni mesečno gasovod vs toplovod u novogradnji. Interesantan mi je deo sa Gramisovog sajta "Topla voda za kuhinje, toalete i kupatila se obezbeđuje iz centralnog bojlera zajedničkog za celu zgradu. (U kupatilima nema bojlera.)" - kako se uopšte obračunava ko potroši koliko tople vode i kako se pojedinačno to naplaćuje, zanimljivo. Inače stara zgrada nije imala nikakvo daljinsko grejanje, već su se stanari grejali na struju i na drva (kaljeve peći).

gasovod_bore_markovica.jpg


bore_markovica_14-22_1a.jpg


Kvalitet gradnje i materijala - nemam pojma o ovome, po rečima investitora, reč je o A klasi gradnje, šta god to značilo. O nekim detaljima sa sajta vidim da se piše o alu profilima i roletnama, vratima sa protivprovalnom bravom, hrastovom parketu S klase, keramičkim pločicama A klase, lavaboima i konzolnim šoljama prve klase sa ugradnim vodokotlićem, itd, itd. Podovi od granita u zgradi, monospace liftovi, video interfoni za svaki stan, šta znam, zvuči dobro sve to.


Stanovi - ovo me zanima najviše, između ostalog hteo bih da prodiskutujemo i o rasporedu prostorija, orijentaciji, itd. Zgrada će gledati na sever-severozapad (iliti jug-jugoistok). Šta to znači? Pošto je većina manjih i srednjih stanova ili severno ili južno okrenuta, biće ili mračni zbog nedostatka direktnog sunca (sever) ili presvetli ceo dan (jug). Zapad je kompletno blokiran P+7+PS susednom zgradom na koju se nova zaklanja. Sever gleda bočnu stranu sedmospratnice negde na sredini između Lamele A i B, jug na petospratnicu celom dužinom A lamele, istok je čist jer gleda na pijacu. Ti 120m2+ stanovi na ćošku A lamele i 200m2 u kuli neće imati problema sa svetlom, ali me svetlosno brinu stvarno ovi severni stanovi što gledaju na Požešku u Lameli B što je investitor ostavio za nas desetoro stanara koji su uzeli dil za novi stan a ne keš.


Raspored prostorija - šta znam, svaki stan mi deluje kao da je dobro raspoređen u smislu veličina prostorija i pozicije istih. Recimo konkretno za ove 60m2 stanove dvoiposobne, dva kupatila/wc-a, jedno sa kadom, drugo sa tuš kabinom, baš čitam koliko to ima smisla u temi "Projektovanje stanova - novi trend" i da li je bolje prostor iskorišćen za neku ostavu/skladište, nisam pametan. Dnevna soba od nešto ispod 20 kvadrata, to mi je ok. Spavaća od 11 kvadrata, valjda je dovoljno za bračni par, ali ova druga od 8 kvadrata mi je upitna, jer to je bukvalno dečija soba i ništa drugo. Terasa 4 kvadrata, ok, ali kuhinja 4 kvadrata, deluje skučeno, iako jeste otvorena jednim delom sa šankom. Hodnik 7 kvadrata, ok, treba negde da stanu cipelarnik, neki ormarić, itd, nije to loše, barem je odvojen i ne ulaziš direktno u kuhinju ili dnevnu sobu. Još jedna stvar, nisam nigde viđao ovako duguljaste pravougaone stanove, ne znam koliko je to dobro ili ne. Najviše me brine koliko će svetla imati ovakvi severni stanovi, jeste da ubacuju prozor u svaku prostoriju, male, srednje i ove prozor-vrata tipove, ali to što sunca nikad neće biti direktno, to me plaši, jer sam živeo u južnoj orijentaciji do sad i imao pregršt sunca tokom dana.

Pogledajte prilog 1

Ajde malo da prodiskutujemo o svemu ovome, ako ste voljni, jer još uvek nisam odlučio šta ću radim sa tim stanom kada bude gotova zgrada. Zadržati ga, prodati, izdati na duže, izdavati na Airbnb, itd. Lokacija jeste dobra, sve je tu okolini, ali šta drugi kažu za Banovo Brdo, jel bi se odlučili za stan u ovakvoj zgradi? Uzgred, većina stanova je već prodata (verovatno rezervisana), barem tako piše na sajtu, što je malo iznenađujuće jer nije ni počela izgradnja. Kvadrat nemam pojma koliko je - 2000-2500 verovatno, nešto između toga. Više detalja i fotki ima kod njih na sajtu, bacite pogled ako vam je zanimljivo.

http://www.gramisinvest.rs/project/stam ... ica-14-22/

edit:

Ups, vidim da sam postavio temu na pogrešnom mestu u opšte diskusije, ako moderator može da je premesti u sekciju Projekti u izgradnji. Hvala :)
 
Hvala Gizmo123 na opširnoj i detaljnoj reportaži, i dobro došao na forum!

Projekat mi se sviđa, ali mi je još jači utisak ostavila činjenica da se uklanja jedna relativno velika višeporodična stambena zgrada, koliko god stara i trošna bila... Zapravo, zadivljen sam činjenicom da se toliki broj stanara usaglasio i dogovorio oko tako jedne krupne stvari kao što je raseljavanje, zanjući koliko je teško napraviti bilo kakav dogovro za mnogo manje stavri, kada ima puno onih koji se pitaju...

Znaš li koliko se stanova raseljava i možeš li nam reći nešto više o tome kako su bivši stanari kompenzovani?
 
Mislim da nije bilo do sada. Projekat Avalske doline. Po onome što se najavljuje liči da je nesto potpuno drugačije nego što smo navikli od sličnih projekata, a svakako da je korona malo podigla svest o zivotu van šireg centra grada.
Sajt za sada nema, samo Instagram

https://www.instagram.com/avalskedoline/
 
:) :) pa gde bas Avalske doline, da su makar obronci, mora da je Rusanj ili slicno...To ce da krene samo kako ce dalje, korona podigla cene placeva na Zlatiboru duplo, razlog je ljudi se raspituju manijakalno, samo niko ne kupuje, kad prodje pandemija od proleca niko nece otici na planinu u Srbiji naredne 3-4 godine...
Imamo i ove Kosmajske vrtove http://kosmajskivrtovi.rs/projekat.html
Pa je bila Vila Banjica i inicijativa za tramvajskim sinama do Jajinaca https://www.danas.rs/beograd/udruzenje- ... -bulevare/
http://www.masinoprojekt.co.rs/referenc ... la-banjica

Vidim sad postao trend da se koristi samo Instagram, beze mi tehnologije :)
 
@Gizmo123

Meni deluje kao previše hodnika i previše soba za tu kvadraturu. Lepo što kuhinja i kupatila imaju prirodnu ventilaciju ali iskreno za taj broj prostorija tu bi trebalo barem nekih 70tak kvadrata ako ne i više.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768938#p768938:32vtx6x0 je napisao(la):
Bezaninac » Tue Aug 25, 2020 10:08 am[/url]":32vtx6x0]Hvala Gizmo123 na opširnoj i detaljnoj reportaži, i dobro došao na forum!

Projekat mi se sviđa, ali mi je još jači utisak ostavila činjenica da se uklanja jedna relativno velika višeporodična stambena zgrada, koliko god stara i trošna bila... Zapravo, zadivljen sam činjenicom da se toliki broj stanara usaglasio i dogovorio oko tako jedne krupne stvari kao što je raseljavanje, zanjući koliko je teško napraviti bilo kakav dogovro za mnogo manje stavri, kada ima puno onih koji se pitaju...

Znaš li koliko se stanova raseljava i možeš li nam reći nešto više o tome kako su bivši stanari kompenzovani?

Hvala na dobrodošlici, registrovao sam se odavno ali nisam bio aktivan sve ove godine :) Daleko od toga da je dogovaranje između stanara prošlo glatko, više sam pisao ranije na temi u ovom postu, pa da se ne ponavljam viewtopic.php?p=731505#p731505. Nisam siguran oko broja, mislim da sam čuo da je svega osam vlasnika (porodica) odlučilo da čeka novi stan uz mesečnu kompenzaciju investitora za zakup stanova dok traje izgradnja. Ostalih dvanaest se odlučilo za keš, a većina stanova u zgradi je bila 46m2, izuzev za 5,6 kvadrata većih na ćošku zgrade. Što se tiče cifre, ko nije hteo da čeka, uzeo je 80 hiljada evra za 46 kvadrata.

@unedfined

Šta znam, možda je mogla manja kvadratura hodnika ali s obzirom na oblik i raspored stana ne vidim gde bi moglo da se bolje iskoristi. Naravno, ovako jeste malo nagurano sve u dozvoljen minimum. Neki pravilnik kaže:

Minimalne površine stana prema strukturi stana su:

garsonjera – 26,00 m2;
jednosobni stan – 30,00 m2;
jednoiposobni stan – 40,00 m2;
dvosobni stan – 48,00 m2;
dvoiposobni stan – 56,00 m2;
trosobni stan – 64,00 m2;
troiposobni stan – 77,00 m2;
četvorosobni stan – 86,00 m2;
četvoroiposobni stan – 97,00 m2.

Sad kako to arhitekta uklopi, to je već druga priča :D
 
@Gizmo123

Po meni veoma mazohistička odluka davati 14-18000 eura za više od 7 kvadrata hodnika koji ne služe ničemu.. Ovo su osnovne stvari koje se uče na arhitektonskom fakultetu i prvoklasni primer kako ne treba projektovati.. Ako bih ja davao 2000-2500 za kvadrat očekivao bih makar malo veći luksuz i humanije stanovanje, naravno pričam samo o rasporedu stana ne zalazim u materijale koji će biti korišćeni. Nažalost ovo nije jedini primer ove prakse u Beogradu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768882#p768882:1bzgjzxg je napisao(la):
Gizmo123 » 25 Aug 2020 12:15 am[/url]":1bzgjzxg]Pisao sam već par puta u temi razni projekti, ali tamo se vrlo brzo izgubi projekat u moru drugih, a ovaj deluje interesantno. Elem, na parcelama gde je ležala P+1 trošna zgrada iz 1952. godine, gradi se objekat u dve lamele koji kombinuje 76 stambenih jedinica. Lamela A sa tri nivoa garaža i 44 stana (1-11+Ps) i Lamela B sa dva nivoa garaža i 32 stana (1-7). Garažnih mesta oko 100 ukupno, a interesantna stvar koju nikad u praksi nisam video kako izgleda - Auto liftovi, pet komada, dva u lameli B i tri u Lameli A. Garažno mesto košta 13 hiljada evra sa PDV-om.

Odlicna lokacija. U blizini su park, skola, vrtic, Kosutnjak, administrativni centar Cukarice, a brzo i lako se stize na Novi Beograd. Po meni mnogo bolji projekat od onog na mestu Mihajlovca, a i cena je cini se, povoljnija.

Jedino utisak kvari ta pijaca, jer se odatle uvek, na zalost, siri stroka i prljavstina, i pijace privlace neki cudan polusvet, mada sam siguran da je nekome i to plus, u zavisnosti od prioriteta.

Sigurno je i pogled odlican sa ovih visih spratova, mada vidim je visoka cena toga, jer su tu smestili samo velike stanove (100-200 kvm).
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768436#p768436:2fvdv57i je napisao(la):
Johnest_Hon » Ned Avg 23, 2020 11:28 am[/url]":2fvdv57i]H.M Tepića
IMG-20200822-211340.jpg
jesu obe zgrade koje si okačio u Heroja Milana Tepića? Garaža znam gde je bila, to je negde na početku ulice, ali gde će biti ova druga zgrada?
Katastar kaže da je ovo negde u Neznanog Junaka 15 (gde je skoro napravljena nova zgrada)?
 
Ne znam da li je ovo bilo. Milana Uzelca u Zemunu. Zgrada je skoro zavrsena i ostali su samo stanovi u prizemlju. Ima garazu, lift, gleda na 3 ulice i stanovi su dvostrano orjentisani. Jedan od boljih projekata u Zemunu generalno.

IMG-20200825-182910.jpg
 
Објављена је јавна презентација урбанистичког пројекта за изградњу стамбене зграде (По+П+6+Пс) у улици Господар Јовановој 54. Симпатична зграда, мислим да би било боље да има један спрат мање, или да нема повученог спрата, лепше би изгледало.

слика1.jpg
слика2.jpg
слика3.jpg
Pogledajte prilog 2
слика5.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=769061#p769061:tgx26s92 je napisao(la):
Gizmo123 » 25 Aug 2020 03:02 pm[/url]":tgx26s92]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768938#p768938:tgx26s92 je napisao(la):
Bezaninac » Tue Aug 25, 2020 10:08 am[/url]":tgx26s92]Hvala Gizmo123 na opširnoj i detaljnoj reportaži, i dobro došao na forum!

Projekat mi se sviđa, ali mi je još jači utisak ostavila činjenica da se uklanja jedna relativno velika višeporodična stambena zgrada, koliko god stara i trošna bila... Zapravo, zadivljen sam činjenicom da se toliki broj stanara usaglasio i dogovorio oko tako jedne krupne stvari kao što je raseljavanje, zanjući koliko je teško napraviti bilo kakav dogovro za mnogo manje stavri, kada ima puno onih koji se pitaju...

Znaš li koliko se stanova raseljava i možeš li nam reći nešto više o tome kako su bivši stanari kompenzovani?

Hvala na dobrodošlici, registrovao sam se odavno ali nisam bio aktivan sve ove godine :) Daleko od toga da je dogovaranje između stanara prošlo glatko, više sam pisao ranije na temi u ovom postu, pa da se ne ponavljam viewtopic.php?p=731505#p731505. Nisam siguran oko broja, mislim da sam čuo da je svega osam vlasnika (porodica) odlučilo da čeka novi stan uz mesečnu kompenzaciju investitora za zakup stanova dok traje izgradnja. Ostalih dvanaest se odlučilo za keš, a većina stanova u zgradi je bila 46m2, izuzev za 5,6 kvadrata većih na ćošku zgrade. Što se tiče cifre, ko nije hteo da čeka, uzeo je 80 hiljada evra za 46 kvadrata.

@unedfined

Šta znam, možda je mogla manja kvadratura hodnika ali s obzirom na oblik i raspored stana ne vidim gde bi moglo da se bolje iskoristi. Naravno, ovako jeste malo nagurano sve u dozvoljen minimum. Neki pravilnik kaže:

Minimalne površine stana prema strukturi stana su:

garsonjera – 26,00 m2;
jednosobni stan – 30,00 m2;
jednoiposobni stan – 40,00 m2;
dvosobni stan – 48,00 m2;
dvoiposobni stan – 56,00 m2;
trosobni stan – 64,00 m2;
troiposobni stan – 77,00 m2;
četvorosobni stan – 86,00 m2;
četvoroiposobni stan – 97,00 m2.

Sad kako to arhitekta uklopi, to je već druga priča :D

Stan po meni vrlo dobar, prostorije odlicno i interesantno raporedjene. Mozda nesto manje, ali pravo cudo je sta je sve slozio u 55 kvadrata plus terasa sa dva izlaza, kuhinja sa prozorom, kupatilo, odvojen wc u toj kvadraturi. Hodnici ovde nista ne smetaju, naprotiv. Nemas utisak kao da je ceo stan jedna soba. Nesto sto se sada forsira (open concept), da ceo dan gledas iz dnevne sobe u sporet i frizider.
Lokacija stana koji si obelezio najgora u zgradi sem ako nije na najvisim spratovima. Svi stanovi inace odlicno projektovani, iznad proseka od onog sto se sada po BG gradi. Pijaca nije problem, sredjena i odrzavaju je cistom
Optercen si svetlom i suncem, nije problem sem sko nije prvi sprat. Top lokacija.
 
Rookie23

Sigurno u Tepića...to je lepa stara kuća pored vrtića sa ogromnim dvorištem, do juče popodne je bila čitava. Ista je ekipa koja je radila zgradu iza na Neznanog junaka i što sad radi ovu na mestu Garaže a trebalo bi da sruše i kuću u N. Junaka kod novog semafora...Kopernikus radi pored Pinka a pitanje je vremena kad će da leti deo preko puta gde su Maxi, Pošta i drugi lokalčići...ode ceo kraj za neku novu ,,elitu”...
Inače je zgrada gde je Aroma već dobila par budževina koje su joj naružile izgled...
 
Malopre slušam Kaću Lazarević na N1: Kaže, poslovna tajna šta tačno, ali na Novom Beogradu će se zidati stambena zgrada, u kojoj je cena kvadrata koštati 10 000 evra... Mios Dios...
 
Вероватно оно иза Ју бизнис центра, ка Дунаву. Нема боље локације на НБ, а и шире.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=769061#p769061:2staxmqc je napisao(la):
Gizmo123 » 25 Aug 2020 03:02 pm[/url]":2staxmqc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=768938#p768938:2staxmqc je napisao(la):
Bezaninac » Tue Aug 25, 2020 10:08 am[/url]":2staxmqc]Hvala Gizmo123 na opširnoj i detaljnoj reportaži, i dobro došao na forum!

Projekat mi se sviđa, ali mi je još jači utisak ostavila činjenica da se uklanja jedna relativno velika višeporodična stambena zgrada, koliko god stara i trošna bila... Zapravo, zadivljen sam činjenicom da se toliki broj stanara usaglasio i dogovorio oko tako jedne krupne stvari kao što je raseljavanje, zanjući koliko je teško napraviti bilo kakav dogovro za mnogo manje stavri, kada ima puno onih koji se pitaju...

Znaš li koliko se stanova raseljava i možeš li nam reći nešto više o tome kako su bivši stanari kompenzovani?

Hvala na dobrodošlici, registrovao sam se odavno ali nisam bio aktivan sve ove godine :) Daleko od toga da je dogovaranje između stanara prošlo glatko, više sam pisao ranije na temi u ovom postu, pa da se ne ponavljam viewtopic.php?p=731505#p731505. Nisam siguran oko broja, mislim da sam čuo da je svega osam vlasnika (porodica) odlučilo da čeka novi stan uz mesečnu kompenzaciju investitora za zakup stanova dok traje izgradnja. Ostalih dvanaest se odlučilo za keš, a većina stanova u zgradi je bila 46m2, izuzev za 5,6 kvadrata većih na ćošku zgrade. Što se tiče cifre, ko nije hteo da čeka, uzeo je 80 hiljada evra za 46 kvadrata.


Hvala ti puno Gizmo123... vrlo lep razvoj događaja u svakom smislu. No ja i dalje ne mogu da se svrtim oko činjenice da se nije našao neki kontraš koji bi blokirao ceo projekat odbijanjem da proda... što me zapravo raduje, izgleda da su ljudi konačno počeli da razmišljaju ekonomski...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=769230#p769230:1xocdq0i je napisao(la):
Johnest_Hon » Sre Avg 26, 2020 8:37 am[/url]":1xocdq0i]Rookie23

Sigurno u Tepića...to je lepa stara kuća pored vrtića sa ogromnim dvorištem, do juče popodne je bila čitava. Ista je ekipa koja je radila zgradu iza na Neznanog junaka i što sad radi ovu na mestu Garaže a trebalo bi da sruše i kuću u N. Junaka kod novog semafora...Kopernikus radi pored Pinka a pitanje je vremena kad će da leti deo preko puta gde su Maxi, Pošta i drugi lokalčići...ode ceo kraj za neku novu ,,elitu”...
Inače je zgrada gde je Aroma već dobila par budževina koje su joj naružile izgled...

Čudno mi je što za tu zgradu sa slike (Tuminik investitor) stoji broj rešenja, a ja ne uspevam da nađem ništa ni na CEOP ni na RGZ sajtu. Našao sam samo da je ta firma investitora otvorena u avgustu ove godine.

Nisam znao da se gradi nešto umesto onog kafića "Garaža"... Imaš neki link, info?

Ako mislimo na isto, ta kuća kod novog semafora, to je ranije bio Body & Soul salon lepote. Taj objekat već odavno porušen i tu se već izgradio novi objekat, samo što mislim da neće biti stambeni.

A šta se tačno desilo sa tom zgradom s druge strane Neznanog junaka gde je Aroma?
 
Vrh