Šta je novo?

Razni projekti

image.png

Bez_imena
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=433541#p433541:2sq24gy9 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 14 Феб 2017 06:52 pm[/url]":2sq24gy9]Ajmo da razmrdamo temu sa jos jednim biserom novogradnje. Ugao Ruyveltove i D. Tucovica
file.php
Ова зграда је, барем по табли која стоји на грађевини, требала да буде завршена јуна/јула 2016. године !
 
Ova zgrada i nije toliko loša sobzirom kakve sve imamo u gradu. Ne uklapa se loše sa ćoškom, okolnim objektija i sa lokacijom na velikom čvorištu.
 
Pa da uklapa se uz Holidej in ekspres
 
Ova zgrada se kao mermerni spomenik arhitekture uklapa najbolje samo sa novim grobljem koje je u blizini.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Uvek mi je drago kad vidim da se u V Stepe nesto gradi jer je to tamo uvek korak ka sirenju prostora ulice. Stvarno je lepo sto su u toj ulici nove zgrade tolko uvucene. Tu su se I investitori I grad odrekli dela zarade zbog gubitka kvadrata usled veceg uvlacenja ali zato citav kraj dobija nesto lepo. Stvarno za pohvalu.
Bulbuderac, nasmeja me tvoj komentar :kk:
 
Lepo jesto su nove zgrade uvucene ali steta je sto su uglavnom jako ruzne.
 
Hehe, hteli bi I uvucene ali I lepe zgrade - e pa ne moze, mnogo je :lool:
Da, Spatio je u pravu. Ali ima jos jedna zanimljiva stvar. Primetio sam da ulica moze biti sa sve lepim zgradama ali opet nekako bezveznom energijom, ali i obrnuto- sa prosecnim zgradama a nekako lepa. Mozda ovde ima dobar uticaj sto je V Stepe usmerena zapad-istok pa je svetla, sad je I prostranija, zatim u gornjem delu je na uzvisenju ali opet ravna... Ne znam, arhitekte ce bolje znati ali meni je ta ulica, sve gore iznad bioskopa - prijatane energije cak I sa tim prosecnim zgradama. Ispod bioskopa mi nije lepa.
 
Da ima nesto u energiji, to si u pravu Earthmoving.
Meni su na primer na novom Beogradu zgrade uglavnom jako ruzne ali opet kad sam tamo osecam se prijatno mozda zbog prostranstva.
 
Pa da, ima nesto, mozda vise faktora ali mi nije najjasnije koji su. Prostranstvo, oblik prostora, osvetljenost, boja osvetljenosti, zelenilo, visina vlaznost I boja vazduha (npr na NBg je minus jer je ravnici sa dosta podzemnih voda I reka okolo pa je leti zbog isparenja vode vazduh zbog vlaznosti kao u izmaglici, boje su bledje), sastav tla koji odredjuje boje rastinja da budu jace ili bledje... verovatno ima puno faktora I onda treba uklopiti arhitekturu I urbanizam u dato okruzenje. Prava umetnost :)
 
Da jasno je, a sto se tice Vojvode Stepe, sama percepcija prostora ce se promeniti kad je budu prosirili, postace pravi bulevar.
 
Šteta što niče starlet zgrada kod hrama kada u prvom frontu iza hrama već postoji par staklenih zgrada i to deluje interesantno, tj. prelamanje hrama na staklenim fasadama.
Sa druge strane graditi akademizam u 2017. je skandalozno u najmanju ruku.
 
Kakva klijentela, takva i arhitektura., "estradne zvezde", kontroverzni bizMismeni, sportisti, gastarbajteri.

A što se tiče ovih što grade po periferiji....pa da li je stolarija toliko skupa da prozori budu ovolicki???
 
par ljudi ovde kao da je starlet-arhitektura zlostavljala kad su bili mali, pa se sad kuka kako je svaka zgrada koja ima vise od kilograma kovanog gvozdja kic

render sasvim pristojno izgleda, pogotovo u odnosu na deo grada na kome se nalazi. da je podignuta u bloku 29, prica bi bila drugacija
 
Meni je ova zgrada kod Hrama lepa. Posebno detalji kao što su one vaze pored ulaza ili nadstrešnice na prizemlju, kao i ukrasi na samoj zgradi poput fasadnih ploča kao kod starih zgrada i vizuelna podela zgrade na na dva dela čime razbija monotoniju i sama zgrada deluje niža i skladnija, bliža obliku kvadrata.
Pomalo me stil podseća na Regent hotel u Porto Montenegru u Tivu, koji mi je možda i najlepša novoizgrađena zgrada u CG.
 
Meni se dopada kako izgleda ova neoklasična zgrada kod Hrama, bar na renderu. Mislim da se odlično uklapa u okruženje, terase i prozori su idealne veličine, izabrane boje fasade su odlične. Ovo je dobra lokacija, zna li neko koliko će koštati kvadrat?
 
Vrh