Šta je novo?

Razni projekti

Projekat BCP na uglu ulica Radivoja Koraća i Vojvode Šupljikca na Vračaru. Vidi se uticaj "druženja" sa ZHA :D

Vojvode-Supljikca-01.png

Тај пројекат је рађен пре те сарадње.

Кјубу изгледа најбоље иду ти мањи резиденцијални објекти.

Паркинга ће бити наравно, отворени паркинг са 29 паркинг места (једно место за особе са инвалидитетом), а у подземној гаражи ће бити 99 места (6 места за особе са инвалидитетом). У самој гаражи ће бити и посебна места за мотоцикле (11 места) и за бицикле 36 места (биће постављено 9 чешљева).
Па ето код тебе у „Плато Бежанији“ нема у гаражама места за мотоцикле и бицикле! Бицикли су вам напољу-на отвореном у посебном ограђеном делу уз зграду „Љубинка“, зар не!

Паркинга на улици тј Бажанијских илегалаца неће бити, јер није ни предвиђено, биће га у оквиру зграда и неће се видети са улице. Цртеж спољњег паркинга, уоквирио сам са црвеним.
Pogledajte prilog 258822

Трећи део Платоа Бежанија (шпиц) који се сад гради, тачно неће имати спољњи паркинг, али ће бити сасвим довољно 30 паркинг места у подземним гаражама. Уосталом и даље се издају гаражна места у Плато Бежанија и у згради Љубинка и у Рашко, пре два месеца је био оглас где је неко издавао два гаражна места (вероватно клацкалице)!
И пре него што је уопште изграђен „Плато Бежанија“, паркирало се на тротоару, па чак и кад је на том месту још била она шљункара.

Еко бензинска станица није нелегално користила ту парцелу где је била, (то је била франшиза), а тај део парцеле величине 0,226 хектара је била приватна својина. Што се приватног превозника "Цврчак" тиче, и сам знаш да је тај део исто приватна парцела величине 1,1 хектара. Тако да није тачно то што наводиш (на воденицу - без љутиш) да је нелегално.
korekcija za Gagu
imamo u garazi 2 velika ceslja i jos jedna lokacija za bicikle kojih ima po slobodnoj proceni vise od 50 + taj cesalj gore u dvoristu
parcela 1467/1 ide od eko pumpe do nikole dobrovica i koliko vidim 4/5 je gradska svojina (iako svasta ima na njoj)
30 parking mesta nije dovoljno za 19 stanova i 6 lokala, kod nas ima 109 stanova i 150 parking mesta i nije dovoljno
1467-1.jpg

Da li je neko kupio, ili razmatrao kupovinu u BluePoint Residences?

Koliko me pretraga sluzi, ovaj projekat je pomenut samo pre godinu dana kada je zapocet, od tada nista.

Svidja mi raspored stanova, lokacija je dobra, ali znacilo bi ako neko ima neke dodatne informacije.

Hvala!
Valjda su im samo četvo- i petosobni ostali za prvu fazu u prodaji, osim ako ne čuvaju stanove kao neki što rade.

Jel su poceli sa gradnjom ?
Prodaju stanove vec vise od godinu dana.
Cena im je bila pocetkom godine 3.200+PDV za manje stanove.

@locohatman, хвала за корекцију по првој ставки.

1) Имао сам цео пројекат инвеститора Финвест за „Платоа Бежанија“ и био је постављен на подтеми „Пројекти у изградњи“, али је цела подтема после неких пар месеци избрисана, а ту подтему је тада, 2019.године, отворио @Бежанинац.
Сигурно да су у пројектној документацији за оба нивоа гаража биле и те просторије за бицикле. Добро је да имате где да оставите двоточкаше.

2) За к.п. 1467/1 знам и те како одакле –докле се простире и да је велика, читавих 5,0236 хектара, од тога у јавној својини-односно њена површина је 3,8935 хектара, чика Ловрић или ти превозник „Цврчак“ је власник 1,1075 хектара, а тетка Шљукић је власник 0,02260 хектара или ти 2,26 ара.
О свему томе сам писао још у септембру месецу и наводио на подтеми „Развој новобеоградских блокова“ на страни 294, а ево и веза:
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-294#post-1512056
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-294#post-1520793

3) Шта да ти кажем за подземна гаражна места и у „Плато Бежанија“ и „Бежанијска коса Парк резиденција“, а и неким другим зградама, изпројектује се онолико колико дозвољава простор, а у већини случајева се и вероватно не може ићи на више од два подземних нивоа, поготово на Бежанијској коси. Лично видим проблем и у томе што инвеститори, да би што пре продали гаражна места, дозвољавају да се иста купе онима који ту и не купују стан!

Vrh