Šta je novo?

Razni projekti

@Гага Hvala puno Gago na ovom istorijskom ostvrtu na 2011. godinu i diskusiju sa @zhaba, baš smo forumski matorani. Još starije se osećam kad pročitam šta si napisao oko toka izgradnje "karingtonki", "vojvođanki", "mediteranki", Metalcu... Sećam se i kombajna na parkingu :ROFLMAO:... Međutim, najzahvalniji sam ti na ovoj skici plana za izgradnju naselja, ovo je pravo blago!!! Možda bi admini mogli da taj post iskopiraju u " Razvoj beogradskog urbanizma"...Radi lakšeg snalaženja, treba spomenti da je ova mapa južno orijentisana, tj. njenom rotacijom za 180 dobija se okvirno stvarna situacija na terenu.

Moram da se ispravim, kada sam rekao poljoprivreda - mislio sam na stočarstvo, jer je priča bila na temu opojnih mirisa štala i kočina. Siguran sam da zaista u naselju više nema ni jednog grla stoke (što je možda najvažnija informacija potencijalnim kucima u ovom novom "LUH" stambenjaku), a slažem se da poljoprivrednicima možemo da se smatramo svi koji i dalje imamo i čuvamo svoje obradivo zemljište u našem ataru.

Katanićeva 10, postavljanje staklo panela.
20251117_083720.jpg

20251117_083704.jpg

20251117_083701.jpg

Хвала @Бежанинац на лепим речима, поготово на оној о форумским маторанима 😁 Ух, па ја онда нећу више да пишем око изградње наше Бежанијске косе тамо из 70 и 80 година. Да, кад сећања почну да навиру, а кад се мало "загребе" по њима, човеку почне животни филм да се враћа. Мени се то дешава небројано пута.

У самом том "насељу за пољопривредне произвођаче" нема више крупне стоке, има мало живине (по неко их има, као што је имао Ђоле, па кад је продао кућу...), а као што ти рекох, кад идеш улицом Слободана Милића па скроз до краја до оних степеница са којима се иде доле до Пере Сегединца и Мустафе Голубовића код о.ш. "Милан Ракић", е ту се баш осећају "мошуси", барем се осећало када сам задњи пут пре годину ипо дана туда пролазио https://www.google.com/maps/@44.810...try=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTExMi4wIKXMDSoASAFQAw==

Ево обрнуо сам цртеж за 180° и тачно се добије оно што си ти рекао. Мада, сад кад се боље загледа има неких грешака у цртежу (погледај мало боље распоред улица), али да сада не гњавим око тога и не скрећем са теме, можда неки други пут.
насеље за пољопривреднике - копија.jpg

Sve se slazem sa Gagom i Bezanincem, ali stojim i dalje na stanovistu da parkinga nema dovoljno, i da ga nece biti.
Da verujem da ce taj novi kompleks verovatno (ne i sigurno) imati i deo ulicnog ili nadzemnog parkinga uz ulicu ali svakako ne dovoljno.
Ko tu uzme stan za te pare - verovatno dolazi i sa 2 automobila
ovaj cosak gde je bio Mungos (Plato Bezanija) donosi 19 stanova i 6 lokala (verovatno bar jos jedna kladionica i neki kafic) sa 30 parking mesta u garazi i 0 napolju s obzirom da ce zgrada izaci na sam trotoar (bas kao Plato bezanija). Nisam siguran da ce to podmiriti broj sve potrebe za parkingom koji ovaj projekat donosi u vec postojeci nedostatak parking mesta u ovom delu koji se odavno preliva i ka kucama zauzimanjem trotoara i zelinih povrsina.

Na stranu posetioci kladionica, kockarnica i eventualnih buducih kafica koji se parkirajaju na ulici sa pogledom na SUP Bezanija sa sve hronicnim bolom u donjem abdomenu!

Ko zna, mozda hlorisani sodomista napravi javni parking na gradskoj parceli koju su do skoro nelegalno koristili EKO pumpa i onaj privatni prevoznik kao bus depo!?

pa potražnja će uvek postojati više ili manje.
verujem...samo, stvarno mi nije jasno kome je pala ta ideja na pamet da gradi u toj zoni ispod Ustaničke, prema autoputu?!? Ako je neko prošao tuda zimi onda mora da zna o čemu pričam..! Tu je idealno samo za neke, nzm, salone automobila, nameštaja...nešto što će imati ogromne izloge ka autoputu ili tako nešto...čak i to je opasno zbog čestih poplava tu-znate da posle veće kiše obično bude potopljeno sve tu jer kišna kanalizacija bude prepunjena zbog nedovoljnog kapaciteta.. Za stanovanje definitivno nije pogotovo i zbog vazduha koji je tu najgori zimi jer je udolina i zavetrina..smrdi na čađ!
I tu neko prodaje kvm po 3 i više hiljada evra...a trebalo je samo da rasele i pošume kao u Šumicama od pumpe Slap pa do saobraćajne u Ljermontovoj..!

Eno bilo pre neki dan u Beogradsko hronici pored gvožđare investitori digli zgrade sa obe strane. Čovek tu ima radnju već godinama, seče, vari, farba i ljudi diđu vide lokaciju i kupe stan pored te buke, pa čak i da gledaju na to.

Ljudi su u stanju da popuše bilo koju priču investitora

Паркинга ће бити наравно, отворени паркинг са 29 паркинг места (једно место за особе са инвалидитетом), а у подземној гаражи ће бити 99 места (6 места за особе са инвалидитетом). У самој гаражи ће бити и посебна места за мотоцикле (11 места) и за бицикле 36 места (биће постављено 9 чешљева).
Па ето код тебе у „Плато Бежанији“ нема у гаражама места за мотоцикле и бицикле! Бицикли су вам напољу-на отвореном у посебном ограђеном делу уз зграду „Љубинка“, зар не!

Паркинга на улици тј Бажанијских илегалаца неће бити, јер није ни предвиђено, биће га у оквиру зграда и неће се видети са улице. Цртеж спољњег паркинга, уоквирио сам са црвеним.
отворена паркинг места.jpg

Трећи део Платоа Бежанија (шпиц) који се сад гради, тачно неће имати спољњи паркинг, али ће бити сасвим довољно 30 паркинг места у подземним гаражама. Уосталом и даље се издају гаражна места у Плато Бежанија и у згради Љубинка и у Рашко, пре два месеца је био оглас где је неко издавао два гаражна места (вероватно клацкалице)!
И пре него што је уопште изграђен „Плато Бежанија“, паркирало се на тротоару, па чак и кад је на том месту још била она шљункара.

Еко бензинска станица није нелегално користила ту парцелу где је била, (то је била франшиза), а тај део парцеле величине 0,226 хектара је била приватна својина. Што се приватног превозника "Цврчак" тиче, и сам знаш да је тај део исто приватна парцела величине 1,1 хектара. Тако да није тачно то што наводиш (на воденицу - без љутиш) да је нелегално.

Prolazio sam nekoliko puta pored srusene EKO pumpe na Kosi. Komunalci dezuraju 24/7, a da li se zna razlog za to?

Tako sam se i ja pitao ko kupi stan na ibarskoj magistrali, tamo gde je bio onaj Mitsubishi salon pa tu okolo...bukvalno s magistrale na parking zgrade staneš..dok nisam upoznao kroz posao nekog lika iz N.Pazara.. Kaže imam stan u Bg i po priči provalim da je bukvalno u tim zgradama..! Kaže ''ma ja samo dodjem kolima u Bg i parkiram ispred zgrade, pa posle sve taksijem. Ionako ne idem posle nigde svojim kolima, nezgodno mi je da vozim po onom haosu!''
Ko zna koliko ima takvih, još je i pametno postupio!

Kad nema zakona, šta , gde kako, nego svako zemljište je za zgradu, a zbog takvih cene kvadrata su u nebesa otišle. Kad su sranje lokacije i stanovi traženi, sledeci na takvoj skandaloznoj lokaciji digne cenu, pa onda na boljim što ne bi digli na 3, 4, 5 hiljada kvadrat

Prolazio sam nekoliko puta pored srusene EKO pumpe na Kosi. Komunalci dezuraju 24/7, a da li se zna razlog za to?
Не дежура комунална полиција или ти "Бели" 24/7, они дежурају од 06:00 до 23:00 часова, а дежурају због "Цврчка". 24/7 дежура служба за обезбеђење "Актива" (они су у оној белој Опел Корси) и то само за уклоњену Еко бензинску станицу, а дежураће све док се не уклоне подземни резервоари за горива и гас.
Све о овоме имаш на подтеми "Развој новобеоградских блокова", прочитај задњих 7 страна, ту имаш све објашњено.

Паркинга ће бити наравно, отворени паркинг са 29 паркинг места (једно место за особе са инвалидитетом), а у подземној гаражи ће бити 99 места (6 места за особе са инвалидитетом). У самој гаражи ће бити и посебна места за мотоцикле (11 места) и за бицикле 36 места (биће постављено 9 чешљева).
Па ето код тебе у „Плато Бежанији“ нема у гаражама места за мотоцикле и бицикле! Бицикли су вам напољу-на отвореном у посебном ограђеном делу уз зграду „Љубинка“, зар не!

Паркинга на улици тј Бажанијских илегалаца неће бити, јер није ни предвиђено, биће га у оквиру зграда и неће се видети са улице. Цртеж спољњег паркинга, уоквирио сам са црвеним.
Pogledajte prilog 258822

Трећи део Платоа Бежанија (шпиц) који се сад гради, тачно неће имати спољњи паркинг, али ће бити сасвим довољно 30 паркинг места у подземним гаражама. Уосталом и даље се издају гаражна места у Плато Бежанија и у згради Љубинка и у Рашко, пре два месеца је био оглас где је неко издавао два гаражна места (вероватно клацкалице)!
И пре него што је уопште изграђен „Плато Бежанија“, паркирало се на тротоару, па чак и кад је на том месту још била она шљункара.

Еко бензинска станица није нелегално користила ту парцелу где је била, (то је била франшиза), а тај део парцеле величине 0,226 хектара је била приватна својина. Што се приватног превозника "Цврчак" тиче, и сам знаш да је тај део исто приватна парцела величине 1,1 хектара. Тако да није тачно то што наводиш (на воденицу - без љутиш) да је нелегално.
Meni se cini da su mi rekli da je taj parking ispred zgrade privatan tj. namenjen za nekoga. Ali napravice ljudi na parceli ispred spontani parking garant. Velika je parcela, zapustena. Generalno ulice koje vode do te parcele su jako uske, kola ne mogu da se mimoidju, ali valjda ce to resiti nekako.

Meni se cini da su mi rekli da je taj parking ispred zgrade privatan tj. namenjen za nekoga. Ali napravice ljudi na parceli ispred spontani parking garant. Velika je parcela, zapustena. Generalno ulice koje vode do te parcele su jako uske, kola ne mogu da se mimoidju, ali valjda ce to resiti nekako.
Privatan parking, prodavace se ta mesta

Zatvara se polako i taj deo Ustaničke...ne znam jel pet kuća ukupno ostalo-uključujući i kafanu ''Dušanovački cvet''..!
Nije mi samo jasno ono sa servisom, tako kod semafora na raskirsnici sa Grčića Milenka... Koja bu**** će da kupi stan koji gleda na zid nekog vulkanizera, da ne govorim o svakodnevnoj buci...
па купују стан са очекивањем да неће вулканизер ту бити довека. Иста ствар са локалом у Миријеву

Da li je neko kupio, ili razmatrao kupovinu u BluePoint Residences?

Koliko me pretraga sluzi, ovaj projekat je pomenut samo pre godinu dana kada je zapocet, od tada nista.

Svidja mi raspored stanova, lokacija je dobra, ali znacilo bi ako neko ima neke dodatne informacije.

Hvala!

Не дежура комунална полиција или ти "Бели" 24/7, они дежурају од 06:00 до 23:00 часова, а дежурају због "Цврчка". 24/7 дежура служба за обезбеђење "Актива" (они су у оној белој Опел Корси) и то само за уклоњену Еко бензинску станицу, а дежураће све док се не уклоне подземни резервоари за горива и гас.
Све о овоме имаш на подтеми "Развој новобеоградских блокова", прочитај задњих 7 страна, ту имаш све објашњено.
NIsam znao ali hvala za info. Svkako obicnom gradjaninu bode oci kada vidi tako nesto.

па купују стан са очекивањем да неће вулканизер ту бити довека. Иста ствар са локалом у Миријеву
Lepo si rekao, ''sa očekivanjem''...
Ima tako jedna lepa novija zgrada (desetak godina) na Dedinju, ul. Smetanina... I oni su očekivali da im se ukloni jedna udžerica sa placa koja im se naslanja na zgradu i zaklanja jedno etaž ipo i dva stana... Prvo mi nije jasno kako je investitor i dobio dozvolu da gradi ako nije raščistio parcelu i drugo-kako se nije dogovorio sa tim vlasnikom-obzirom da je baš velika zgrada i investicija u pitanju? Prolazim neki dan, naložio batica neki koks, dimnjak purnja li purnja...a pored zgrada fenseraj..!
Uslikaću kad budem prolazio po danu jedared...

Vrh