Šta je novo?

Razni projekti

Ta japanska kuća toliko odudara od ambijentalne sredine koja je zaštićena kao Krunski venac da me podseća na spomenik u Šumaricama koji sam video prošlog meseca koji je napravljen 1991. godine od strane Meksičkog umetnika i koji prikazuje apokalipsu i mrtvačke lobanje usred spomen parka sa brutalističkim spomenicima streljanim učenicima i nastavnicama 1941. godine. Stoji kao piletu znate već.​
Odudara i od okoline i od Japana.

Šta ovo znači za stanare čije su zgrade obuhvaćene ovim planom?

"U samom nacrtu PDR-a koji je stavljen na uvid ne navodi se eksplicitno šta će se od onoga što je obuhvaćeno planom rušiti.
Međutim, u studiji koja se bavi mogućnošću izgradnje visokih objekata navodi se da je zemljište u urbanističkim zonama K1, K4 i S1, duž ulica Vojvode Mišića i Koste Glavinića planirano za potpuno raščišćavanje postojećih objekata, konstrukcije i manipulativnih površina."

Živim u zgradi koja je obuhvaćena ovim planom, tj nalazi se u zoni S1 za koje je navodno planirano potpuno raščišćavanje postojećih objekata. Zgrada se nalazi na otprilike 20 ari placa. I zgrada i stanovi su naravno uknjiženi. Nas niko ništa nije obavestio.

Ja sam u zoni K3, zgrada nije za rušenje, ali je predviđena ulica na mestu parkinga, inače zgrada ima 100 stanova. Sa jedne strane Bulevar, sa druge nova ulica, važno da se svaki pedalj placa koji je pored iskoristi.

Šta ovo znači za stanare čije su zgrade obuhvaćene ovim planom?

"U samom nacrtu PDR-a koji je stavljen na uvid ne navodi se eksplicitno šta će se od onoga što je obuhvaćeno planom rušiti.
Međutim, u studiji koja se bavi mogućnošću izgradnje visokih objekata navodi se da je zemljište u urbanističkim zonama K1, K4 i S1, duž ulica Vojvode Mišića i Koste Glavinića planirano za potpuno raščišćavanje postojećih objekata, konstrukcije i manipulativnih površina."

Živim u zgradi koja je obuhvaćena ovim planom, tj nalazi se u zoni S1 za koje je navodno planirano potpuno raščišćavanje postojećih objekata. Zgrada se nalazi na otprilike 20 ari placa. I zgrada i stanovi su naravno uknjiženi. Nas niko ništa nije obavestio.
Dobices stan(ove) u zamenu

Пракса зазиђивања града се наставља.

Припрема за кулминацију разарања градског приобаља рушењем Сајма

Plan je sada na javnom uvidu do 20. maja. Puno stvari je to sumnjivo, rani javni uvid plana je bio 2018. godine i plan je stajao u fijoci do dan danas. Koliko čujem biće saopštenja u vezi primedbi u plan narednih dana jer se komšiluk već organizuje kako bi se protivio ovom planu.

Šta znači nacrt plana detaljne regulacije? Koliko sam shvatila neka firma je predložila taj plan i sada mi podnosimo primedbe i navodimo razloge zašto taj plan nije prihvatljiv za nas kao građane. Koliko su naše primedbe bitne, i da li je ovaj predlog samo ispipavanje pulsa? Ili je gotova stvar?

Ja sam optimistican po pitanju sajma u smislu da posle ovih protesta ne bi me cudilo da odustanu od rusenja jer znaju da ce tu ceo Beograd da se digne ako se usude da ga pipnu.

I tome svemu kumuju urbanisti za pare moze sve po želji naručioca
Zanimljivo da plan završava sa ruskom ulicom.
A za livnicu rad ad pored okretnice gospodarska mehana je isto radjen neki plan sa mega kvadratima

Interesantno izlaganje arhitekte i profesora Vojvodića o kontroverznom objektu u Krunskoj 87, čiji je idejni tvorac.
Link (1:51:10)

U pitanju je sledeći objekat:

Pogledajte prilog 234149
Baš volim modernu arhitekturu ali ovo je nesrećno rešenje iz mnogo uglova. Veštački materijal za fasadu u Krunskoj, promašaj ozbiljan. Čak onaj kratak snimak stana iznutra sa onim skokom na terasu zbog loših visina u podovima… ko koza iskačeš iz zatvorenog prostora… neverovatno. Prelazna ocena samo zbog geometrije.

Vrh