Dzigi Bau
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.05.2018.
- Pohvaljen
- 12.090
Sta je bilo na toj lokaciji zemone
Ништа, стоји тако напуштени плац већ бар 20 година.
Sta je bilo na toj lokaciji zemone
sa dobrim inputima sve moze, molim te reci mi gde je to procenjeno?Ta vestacka inteligencija moze samo da generise gabarite, a to nije ni 5% posla arhitekte.
Procenjeno je da ce AI tesko moci da zameni arhitekte jer je previse slozen posao detaljno projektovanje zgrada.
Iz struke sam ako si raspolozen mozemo da se nadjemo i na 1-1 pa te malo bolje uputim u tematikuNisam ja to izmislio pročitao sam to na više sajtova samo sto sad ne mogu to da pronadjem gde sam video.
Mene upravo kao arhitektu zanimalo sta AI moze da uradi na tom polju ali zaista je previse kompleksno jer jedna jedina zgrada ima na stotine problematika i to je spoj funkcije i estetike a tu AI fali kreativni deo da spoji te 2 stavke. AI moze da generiše slike tj sigurno moze da generiše razne izglede zgrada ali nije sposobna da generise zgradu u celosti sa sve presecima osnovama detaljima kojih u zavisnosti od zgrade su svi drugačiji. Jednostavno je previše opširno sa previše mogućih kombinacija.
Upravo to dokazuje ovaj primer sto je vučko okačio, AI je generisao obicne kubuse u raznim varijantama (otvoreni blokovi, zatvoreni blokovi spratnost itd) i tesko da moze da ide dalje od toga jer za dalju razradu objekta bi ta AI morala da bude 1000 puta "inteligentnija" a trenutno smo jako daleko od toga da moze kompjuter da osmisli samostalno jednu zgradu do detaljne faze PZI koja bi omogucila firmama da izvedu taj objekat prema planovima koje bi generisao AI.
Sto se tice inputa koje pominjes bilo bi potrebno milione a verovatno i milijarde takvih inputa jer mogucnosti su prosto neograničene kad je projektovanje objekata u pitanju.
Знам човекаDa li neko zna da li postoji firma koja se bavi pregledom kvaliteta izgradnje? Nesto kao sto u US ima onaj "Home inspecion"?
Čudno vreme u kome živimo. Nisu ovi ludi što su "lupili" tu cenu, ludi su oni koji će toliko da plate da žive između Banovog brda i Žarkova.Krenuli sa "prodajom" Banovo Brdo Residence https://banovobrdoresidences.rs/. Cene u ovoj sivoj/prvoj fazi se kreću od 3200 do 3500 bez PDVa
Krenuli sa "prodajom" Banovo Brdo Residence https://banovobrdoresidences.rs/. Cene u ovoj sivoj/prvoj fazi se kreću od 3200 do 3500 bez PDVa
Lokacija kompleksa smeštena je u srcu Banovog brda, između Požeške ulice, ulice Đorđa Ognjanovića, Trebevićke i ulice Ratka Mitrovića, i prostiraće se na preko 5 hektara.
Kako ne postoji, imas potez i pise Repiste (to je kraj Zarkova). Sa druge strane u Trebevickoj je potez Banovo brdo. Drugo do skoro je postojala KO Zarkovo kojoj su te parcele pripadale. Onda su objedinili sve u KO Cukarica, da bi mesetarili na ovaj nacin"Проблем: у катастарском смислу не постоји никаква разлика између Жаркова и Бановог Брда."
Naselje Crveni krst je npr. delom i na opštini Zvezdara. Meni je ovde smesniji Crnogorac kome je bitnije da ima napismeno da je na Vračaru.