Šta je novo?

Razni projekti

Je l zna neko sta se desva s projektom u Bloku 63 koji je trebalo da gradi vlasnik Bele Reke? Je l se odustalo od toga ili... ?

Je l zna neko sta se desva s projektom u Bloku 63 koji je trebalo da gradi vlasnik Bele Reke? Je l se odustalo od toga ili... ?
Nije trebao vlasnik nego neki menadžer Bele reke, mada je i on vrv samo paravan za nekog mutnijeg. Bilo kako bilo izgleda da su odustali na neodređen rok, površina odbranjena i sada je isti oni koji su branili zelenilo koriste kao parking. Broj parkiranih automobila se uveća desetrostruko, šta više proširili su se i na teren pored, toliko o zelenilu.

20250603_100617.jpg

Nevesinjska

Nije trebao vlasnik nego neki menadžer Bele reke, mada je i on vrv samo paravan za nekog mutnijeg. Bilo kako bilo izgleda da su odustali na neodređen rok, površina odbranjena i sada je isti oni koji su branili zelenilo koriste kao parking. Broj parkiranih automobila se uveća desetrostruko, šta više proširili su se i na teren pored, toliko o zelenilu.
Nije poenta ni samo o zelenilu, gde ce se parkirati ti ljudi ako tu bude zgrada sa dodatnim automobilima.
Nece svako kupiti garazu i nece svako platiti gartazu na par sati svaki dan. A problem parkinga se tesko moze resiti, taj blok je pakao za parkiranje 24/7.

Nije poenta ni samo o zelenilu, gde ce se parkirati ti ljudi ako tu bude zgrada sa dodatnim automobilima.
Nece svako kupiti garazu i nece svako platiti gartazu na par sati svaki dan. A problem parkinga se tesko moze resiti, taj blok je pakao za parkiranje 24/7.
Ma ja sam potpuno protiv izgradnje te zgrade, nije joj mesto tu i tačka. Ali mi se povraća od lažnog moralisanja kako su protestovali jer ne žele da gube zelene površine. Šta je stanovnike tog bloka sprečilo da zavrnu rukave i posade drveće, stave stubiće i malo očiste okolinu da bi mogla deca da im se igraju? Ja razumem da je to posao nadležnih, ali živimo u državi kakvoj živimo, i nažalost moramo sami da stvaramo okolinu kakvu želimo. Ovako vozim bicikl sa sestrićem i neka majmunčina preko pešačkog kod Shell pumpe ide pravo na nas u nameri da parkira tamo, i to se još buni što neću da se sklonim sa trotoara da on prođe.

Da je propisano 1.5PM po stanu, i da je obavezna kupovina 1 PM uz stan, pa i da možda opravdaš izgradnju zgrade. Ovako je ostalo ono najgore a to je status quo, gde se ta površina koristi na najgori mogući način.

Паркирање у двомилионском граду није право већ луксуз, а бесплатно паркирање у двомилионском граду је сумануто и активно штетно по исти. Да се јавног паркирање наплаћује 10.000 динара месечно свима редом и од тога финансира озелењавање града дигла би се кука и мотика, и то у првим редовима ови "бранитељи природе".

Зато што не постоје категорички принципи моралности и законитости већ све оно што раде "велике рибе" је прихваћено у народу ако се ради на ситно међу рајом (Вељино "крадуцкање"). Проблем је да неки милионер купи напуштену фабрику и ту изгради стамбењак али не и да неко сиромашан украде себи парче јавног парка за џабе и легално постане власник те земље коју онда може само да папрено прода држави кроз експропријацију. Јер опет, не постоје категорички принципи моралности већ само тимови и различити нивои успешности где је богатство а приори неморално а сиромашни људи морални јер су сиромашни и малтене све што ураде је дозвољено

Паркирање у двомилионском граду није право већ луксуз, а бесплатно паркирање у двомилионском граду је сумануто и активно штетно по исти. Да се јавног паркирање наплаћује 10.000 динара месечно свима редом и од тога финансира озелењавање града дигла би се кука и мотика, и то у првим редовима ови "бранитељи природе".

Зато што не постоје категорички принципи моралности и законитости већ све оно што раде "велике рибе" је прихваћено у народу ако се ради на ситно међу рајом (Вељино "крадуцкање"). Проблем је да неки милионер купи напуштену фабрику и ту изгради стамбењак али не и да неко сиромашан украде себи парче јавног парка за џабе и легално постане власник те земље коју онда може само да папрено прода држави кроз експропријацију. Јер опет, не постоје категорички принципи моралности већ само тимови и различити нивои успешности где је богатство а приори неморално а сиромашни људи морални јер су сиромашни и малтене све што ураде је дозвољено
Slažem se da parking nije nikakvo pravo u ovolikom gradu i da ne treba svaka kuća da ima auto koji koristi jednom u 4 nedelje. Sa drugim argumentom ne mogu da se složim društvena odgovornost skoro uvek ide vertikalno, i ona se ne urušava u vakumu. Kada društvo godinama gleda kako tajkuni i ljudi bliski vlasti krše otvoreno zakone i kada društvo pokuša da ukaže na sve to, neko izadje na tv i na sve to kaže. Pa šta? Kako ond možeš da očekuješ da neko ne dodje i kaže ako oni mogu da uzmu pola Kalemegdana, što ja ne bih sebi napravio parking mesto po sred zelene površine koji je eto samo 2,5x5m. Društva sa visokim stepenom društvene odgovornosti su po pravilu društva u kojima i najveći ipak moraju da se pridržavaju nekih pravila i kada od toga odstupe budu kažnjeni, ili hibridni režimi i policijske države gde se svako odstupanje od pravila žestoko kažnjava po pravilu preko ledja siromašnih.Mi smo generalno jedan nemaran i haotičan narod. Promena toga se neće desiti ako tom narodu ne pokažeš na primeru najvećih kako se zakoni i društvena pravila moraju poštovati.

Зато што је код нас урушавање друштвеног поретка ишло од дна ка врху, где су ови тајкуни и криминалци на врху резултат деценија урушавања свих закона и општенародне пљачке. Или прецизније, криминалци на врху су "обични људи" који су успели, извештивши се у спорту у коме се већина људи већ такмичи. Изградња дивљег насеља на Ади, у ужој зони водоизворишта, се десила деценијама пре него што је икоме од тајкуна пало на памет да гради у широј зони водоизворишта. То жмурење на лоповлук и дивљаштво "обичног народа" док врх државе не постане беспрекоран неће довести до тога да "обичан народ" подржи завођење реда у врх државе већ супротно. "Тито је крао али је и нама дао" - толерисање неморалности на врху докле год врх прећутно толерише неморалност на дну.

Неће се и не може се завести ред у земљи без да се заводи на свим нивоима а "народ" неће захтевати поштење од врха докле год му се омогућава да и сам буде непоштен. Богаташ који изгради зграду на црно није ништа лошији од сиромаха ко себи прошири стан на кров зграде, само је успешнији.

Riba od glave smrdi, kad budemo imali državnike koji hoće da unaprede ovo društvo, to će sve institucionalno spuštati do najnižih instanci.

А "глава" је прво одвојила у народу жито од кукоља и бацила жито да би кукољ процветао. Имала у томе и периодичну помоћ окупатора.

Народ је своје одрадио добро и пожртвовано као ни један други народ до 1918е године. Како му је после враћено видели смо.

S tim se ne slažem zato što sam levičar i mislim da je socijalizam kvalitetnija ideja organizacije društva od kapitalizma, ali slažem se sa desničarima da nam Jugoslavija nije trebala.

Pozdrav svima,

U pregledanju svih novogradnji, iskocio mi je i ovaj projekat. Da li je neko u toku i ima vise informacija o projektu, cenama, investitor Bekament, da li to treba da mi uliva poverenje? 😀

Vrh