Šta je novo?

Razni projekti

Данас – 29.05.2023. објављен је „Рани јавни увид поводом израде ПДР подручја између улица Браће Јерковић, Кружни пут, Дарвинове и Булевара Пека Дапчевића“. То је уствари део иза „Соко Штарка“ и иза оних неколико постојећих пословних зграда. Све имате овде https://www.beograd.rs/cir/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/1801985-rani-javni-uvid-povodom-izrade-pdr-podrucja-izmedju-ulica-brace-jerkovic-kruzni-put-darvinove-i-bulevara-peka-dapcevica_2/

У овом плану генералне регулације грађевинског подручја се у оквиру обухвата планирају површине јавне намене: мрежа саобраћајница и инфраструктурне објекте и комплексе и површине осталих намена – површине за становање (зона трансформације породичног становања у делимично формираним блоковима у вишепородично становање (С6), зона вишепородичног становања у постојећим организованим насељима – отворени блок (С9), зона становања у новим комплексима (С10), комерцијални садржаји у зони ниске спратности (К3) и мешовити градски центри у зони средње спратности, (М5); и 2/ План генералне регулације система зелених површина Београда ("Службени лист града Београда" бр. 110/2019) - у даљем тексту ПГРСЗП / по коме се предметна локација налази у „унутрашњем прстену“ зелених површина. На предметној локацији планиране су зелене површине у отвореним стамбеним блоковима. Предметна локација се налази у Целини XVII- Вождовац, Шумице, Коњарник, у оквиру насеља Браће Јерковић.

Ево неколико скица и ортофото

-Ортофото-граница плана
Pogledajte prilog 163276

-Парцеле града Београда и републике Србије
Pogledajte prilog 163277

-Постојеће стање
Pogledajte prilog 163278

-Планирано стање и легенда планираног стања
Pogledajte prilog 163279Pogledajte prilog 163280


-Планирана намена површина
Pogledajte prilog 163281

Оно што је интересантно на овој локацији се иначе налази извор лековите воде, а по овом извору је и назван стамбено-пословни објекат „Лековити Вождовац“ који ће се градити пар стотина метара даље и о томе смо писали на истој овој подтеми
https://forum.beobuild.rs/threads/razni-projekti.546/page-429#post-1042553
https://forum.beobuild.rs/threads/razni-projekti.546/page-429#post-1043308

Надам се да ће извор лековите воде опстати јер су ту многи становници насеља Браћа Јерковић долазили и користили ову лековиту воду (барем се тако прича/причало). Ево и три слике места где се налази тај извор (слике ми је још у фебруару послао један од наших чланова) и исечак из, претпостављам Илустроване Политике о том извору. Имате и снимак на јутуби о истом. Такође близу тог извора је и једно нехигијенско насеље.

Izvor u Jerkoviću
17.675 прегледа 9. 8. 2018.
Marka Žvaka vas vraća u 2006. godinu. Braća penzioneri na izvoru vode ispod fabrike Soko Štark u naselju Braće Jerković. "Naše more", sumporna voda i njeno dejstvo. Super je i za palačinke! Dobra za pasulja! Da li je tačno da svima koji sa njom dođu u dodir uliva energiju? Švabe su tu htele da naprave banju a naši nisu dali. Ljuta Srbija.

Pogledajte prilog 163282Pogledajte prilog 163283Pogledajte prilog 163284Pogledajte prilog 163285

:sesir:
Bas bas puuuuno zelene površine koja je predvidjena tu🤯 Prica se da su i taj deo uzeli Karići...
 
Pogledajte prilog 162160
Pogledajte prilog 162161


Ово је само почетак. Вероватно да иста судбина чека цео центар Београда, када је ово добило грађевинску дозволу. Такве наказе су уобичајене у грчким градовима, али ми ћемо их превазићи. Три нормална спрата и четири увучена.

 
Dva gradilista u Vojvode Hrvoja
FCD927B4-736A-42B5-BD3F-1DBD8B068938.jpeg
378F1A1A-DF1A-4C33-9252-334B4A0A8191.jpeg
16E6DD6B-257F-4AAC-8E3B-83B2C2B0BC0E.jpeg
 
Mozda je glupo pitanje ali sta to znaci kada je investitor grupa gradjana? Mislim, da li oni moraju nekako da budu organizovani, da ne kazem registrovani, ko je tu odgovoran?
 
Uskoro počinje prodaja stanova u budućem "Victory Gardens" koji će biti na mestu današnjeg FMP-a. Evo i sajta https://victorygardens.rs/ . Investitor Kadena Properties.

Meni je lično sve što je napisano na sajtu smejurija. Viseći vrtovi Babilona na jednoj od meni najružnijih lokacija na Čukarici. Da ne pričam o svim kulama i gradovima koji su obećani za buduće stanare. Od bujnih parkova, do filtrirane banjske vode, pa sve do okoline koja na renderima izgleda kao Košutnjak a ne deponija sekundarnih sirovina.

Takodje, renderi su pravi primer apsurda današnjih novogradnji, i laži koje se prodaju kupcima. Na ovoj slici se prikazuje drveće pune veličine, i parkić sa decu. Samo što ne znam gde će koren tog drveta ići? Kroz nečiju dnevnu sobu ispod? Ili će to biti dekoracija prodavnica koje se nalaze ispod. Pogledajte prilog 156823
hvala na smehu, sve istina
 
Zdravo dobri ljudi. Da li mozda neko zna nesto o kompleksu koji se nalazi preko puta postanksog centra u Zemunu?
Dakle ne mislim na Square residence, nego je sa druge strane Ugrinovacke ulice. Tu ima nekoliko zgradica (oko 5-6).
Nisam uspeo da nadjem otvorenu temu o tome
 
Стравично.

Једино што не знамо каква је мрежа улица ту планирана лењир-урбанизмом преко старих кућа и није ли можда случај да ове "кривине" од разбијеног зградног фронта не прате неку замишљену џаду.
 
Опет је и за неку криву уличицу чудан и неприродан однос зграда међусобно, посебно ова што углом гађа бочну страници суседне, и ова издвоје а што глуми да је преко пута.
 
Распоред зграда је замишљен са булдожерисањем Б*чког Ил*вика (кључно)

Свакако нелегално, пошто ни парцелу одређену немају, тако да утефтерисати за Дан кугле за рушење заједно са махалом поред #немамилости
 
Zdravo, ima li nekog ovde da je kupio stan u Zen Hill, Dobanovacka 54E, Zemun?
Neka mi se javi privatno molim.
 
Zašto su cigle na poslednjem spratu druge nijanse crvene i (tako mi izgleda), drugi tip?
 
Vrh