Bio sam danas na Salonu arhitekture u MPU. I sta da vem kazem sem da je bledo, zaista bledo.
U delu gde su izlozeni realizovani projekti nema mnogo toga kvalitetnog da se vidi. Mozda je i dokaz za to da je Grand prix dobio projekat za socijalno stanovanje u Valjevu. Nije losa kucica, ali je upravo to - kucica. Izlozena je takodje gomila Dedinjskih vila, nezanimljivih vracarskih zgrada i sl. Od poznatijih projekata video sam Holliday Inn, Forum Beograd, Napred 26 i sl.
Grand prix salona
Na spratu gde su bili izlozeni jos nerealizovani projekti, konkursni radovi, urbanisticke studije i sl, video sam nekoliko zanimljivih stvari od kojih bih izdvojio:
- Blok 11a, Branislav Mitrovic - dobio drugu nagradu na nedavnom konkursu (prva nije dodeljena), nadam se da ce se Invej kao investitor sto vise pridrzavati istog. Zaista lep projekat, 12-spratna zgrada i komercijalni prostor u aneksu. Vrlo lepo
UPDATE - nasao malu slicicu, feast your eyes
- Blok A/126 iza Hrama Sv. Save, also Branislav Mitrovic, pobednicki rad na konkursu. dragan je vec postavio taj projekat ranije na forumu. Interesantna kockica.
- Misteriozni hotel u Bulevaru kralja Aleksandra, arh Mustafa Music. Interesantna kulica od nekih 17 spratova koliko sam izbrojao. Problem je sto se ne zna gde na Bulevaru. (rad je kategorisan kao projekat, dakle nije u pitanju neki konkurs, diplomski rad ili arhitektonsko sanjarenje, vec objekat koji bi trebalo da se gradi)
- Urbanisticka studija za Brodogradiliste Beograd. Dakle nije u pitanju projekat, vec studija kao osnova za izradu DUP-a, mada su predstavljeni renderinzi (kao za BLok 26) i moram vam reci da po onome sto sam video ta lokacija ima izuzetno veliki potencijal i da nas ocekuje nesto mnogo glomaznije od Marine Dorcol
! na slici dole je prikazan samo deo studije, na Salonu su prikazane vizualizacije koje obuhvataju mnogo veci prostor i vise i vece zgrade
Ulaz je 100 kinti, ali za studente je za dz
Salon traje do 30. aprila, te ga overite ASAP.