Šta je novo?

Razni projekti

Vec dugo ima kako su zavrseni grubi gradjevinski radovi i sve stoji za sada... oblikom deluje izuzetno prijatno (za razliku od onog cuda koje je bilo tu pa je sruseno), ali sve sada zavisi od fasade... Najtragicnije je sto se ne zna investitor i je li je to zaista hotel... Ja sam to cuo off the record, buduci da su neki majstori koji je trebalo da renoviraju sestrin stan otkazali jer rade "na hotelu na Studentskom trgu pored Kolarca"....
 
Да не бих" разбијао" вест рекох можда је најбоље да је овде накачим

Beograd se širi ka Surčinu,Krnjači i Ibarskom magistralom
M.Bulatović - 11.02.2008. - 23:11
Beograd će se graditi duž Ibarske magistrale, ka Dobanovcima i Surčinu i prema Krnjači, kaže gradski arhitekta Đorđe Bobić...
Tri su pravca u kojima će se Beograd u narednim godinama širiti, duž Ibarske magistrale, u pravcu ka Dobanovcima i Surčinu kao i prema Krnjači preko Pančevačkog mosta, najavio je za „24 sata” glavni gradski arhitekta Đorđe Bobić.

IZGRADNJA - Nesumnjivo je da će nove investicije i objekti, koji će u narednim godinama nići u Beogradu, privući veliki broj turista, a i olakšati i ulepšati život stanovnicima ove svetske metropole i svima koje put navede u nju. Đorđe Bobić ističe da su u planu tri glavna projekta koja treba započeti ili privesti kraju u 2008. godini. Oni se odnose na završetak radova u Univerzitetskom selu, izgradnju velikog stambenog i poslovnog prostora u blokovima 25 i 26, kao i početak izrade planova gradnje Ade Huje i Luke Beograd.

Pored ovih projekata, život Beograđana biće znatno olakšan puštanjem u funkciju mosta koji će povezivati Čukaricu i Novi Beograd, a ovaj događaj očekuje se 2009. godine. Prema rečima Đorđa Bobića, ako se obezbede sredstva, može se očekivati i da u toku 2012. ili 2013. godine bude puštena u funkciju prva od tri linije koliko je planirano da ima beogradski metro.

UNIVERZITETSKO SELO
U maju 2009. godine Beograd će biti domaćin Univerzijade koja će ugostiti više od 12.000 sportista. Planirano je da prvi objekat bude gotov do leta jer će tu do početka Igara biti smešten kompletan menadžment Univerzijade 2009. Naselje se gradi na placu površine 14 hektara u Bloku 67 i imaće dve poslovne i 14 stambenih zgrada ukupne površine 260.000 kvadratnih metara. Biće izgrađeno oko 2.000 stanova, koji će tokom univerzitetskih sportskiih igara služiti za potrebe sportista. Nakon toga, u planu je da se vrlo brzo u njih usele novi vlasnici.

MOST PREKO ADE
Investitor ovog projekta je Grad Beograd, a do kraja meseca biće raspisan tender za izvođače radova mosta preko Ade i Čukarice. Projekat je spreman, finansije su obezbeđene i postoji velika šansa da ovaj most bude pušten u funkciju do kraja 2009. godine.

ADA HUJA - LUKA BEOGRAD
U planu je da se prostor Ade Huje uredi brojnim sadržajima. Trenutno Urbanistički zavod radi plan detaljne regulacije, na površini od 500 hektara koja će od iduće godine biti spremna za gradnju. Planirano je da na ovoj obali bude sagrađeno oko 700.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora.

OBJEKTI U BLOKOVIMA 25 i 26
Za kraj ove ili početak naredne godine planirano je da počne izgradnja oko 400.000 kvadrata u blokovima 25 i 26. Ovde će se naći i sve vrste komercijalnih sadržaja, ugostiteljskih objekata, hotela, a gradnja bi trebalo da traje tri-četiri godine. Sada se radi detaljni plan i razrađuje urbanističko rešenje.
извор 24 сата
линк http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=20495
 
Koliko sam samo do sada ovakvih vesti shvatio ozbiljno...not this time,Pedro! ;)
 
Potvrdjujem vest je potpuno netacna :bash:
 
Opet Bobic i 3.beograd...pa kako im vishe ne dosadi prodavanje magle?
Onaj most preko ade ima da zavrshe 2568. ako budu ubrzali za papirologijom,naravno,a ovde prosipaju neke nebuloze o novim naseljima tamo daleko gde sunce ne sija.
 
Mislim da je odgovarajutje za ovu temu....pocheli su da grade staklenac gorenje u 3.bulevaru...to sam video danas iz busa...ja imam samo na mobilnom aparat a i da slikam ne radi mi USB:(Isto blok 23 su bash duboko iskopali krater ko od meteora:p i Energoprojektova gradnja u bloku 26 se zgleda pomera sa mrtve tachke...bar meni laiku deluje da su se malo skoro pa izdigli iz temelja....+svashta-neshto u 3.bulevaru celom duzinom...pa ko ima vremena opreme i volje...:D
 
Igor":2229yjnr je napisao(la):
Potvrdjujem vest je potpuno netacna :bash:
Koliko Beobuild zna iz pouzdanih izvora svi datumi vezani za most ce biti bar jos jednom pomereni. Po gospodinu Bobicu datum otvaranja ostaje za 2009. Znaci taj rok izgradnje iz dana u dan polako prelazi iz realnosti u fantaziju, osim ako ne stignu da ga zavrse i otvore za 1.5 godine. Znaci ili je gospodin Bobic neobavesten ili je nad Beogradom opet magla :kafa:
 
Iskren da budem pre bih rekao da je novinarska greska tj neobavestenost ali i 'malo' opusteniji odgovor Bobica sto su ovi iskoristili za onakav tekst.
 
Ја ипак мислим да је главни разлог приближавање локалних избора и да нам следи серија оваквих и сличних "вести" као и са друге стране гомила оправданог и неоправданог пљувања по свему. :(

Ево нпр. нешто овако http://www.beobuild.net/discussion/viewtopic.php?pid=20081#p20081
 
Jel zna neko kakav je projekat MPC za ovu parcelu.To je kod onog mini trznog centra na uglu kod vera.

 
Koliko znam ova ograda sa slike je porusena. E sada da li su je porusili prodavci ispod mosta kojima je smetala ili neko drugi to je vec pitanje...
 
Porušio je vetar koji je tutnjao prošle subote, koliko se ja sećam, jer je u četvrtak stajala, a u ponedeljak sam prošao busem tu idući u Delta City, i bila je porušena, doduše delimično. Možda grešim?
 
Cek ovu sliku sam slikao danas.

Sta god da je oluja uradila popravljeno.

Inace tu je pre toga onaj balon valjda za mali fudbal
 
Ali na ovom ogradjenom prostoru jos uvek nista nisu poceli da grade. Evo obecavam danas cu poneti aparat u pokusacu da slikam parcelu da vidite kako izgleda
 
Đokovići grade teniski centar u Novom Beogradu

Za uređivanje građevinskog zemljišta biće izdvojeno više od 930.000.000 dinara

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, po svemu sudeći, gradiće teniski centar u Novom Beogradu, na lokaciji koja se nalazi zapadno od Ulice dr Ivana Ribara. Uprkos prošlogodišnjim razmiricama između gradskih vlasti i oca našeg tenisera, porodično preduzeće „Femili sport”, juče je pobedilo na javnom nadmetanju, kao jedini ponuđač, za dodelu zemljišta u zakup u novobeogradskom Bloku 45.

Reč je o dve građevinske parcele tik uz nasip na Savskoj obali površine 3,8 hektara, za koju će na ime naknade za uređivanje građevinskog zemljišta „Femili sport” izdvojiti više od 930.000.000 dinara.

Bojan Stanojević, gradski menadžer istakao je da je kompanija Đokovića ispunila sve uslove predviđene konkursom.

– Ovo je velika stvar za Beograd jer ćemo dobiti ozbiljan teniski centar, ATP turnir u bliskoj budućnosti i to je pravi način da država gradi partnerstvo sa sportistima koji doprinose njenom ugledu. Zemljište je dodeljeno po početnoj ceni od oko 432.000.000 dinara, a uslovi su napravljeni tako da samo neko ko je u vrhunskom tenisu može da konkuriše – kazao je Stanojević.

On je naglasio da će Grad učiniti sve da se ubrza dobijanje dokumentacije kako bi izgradnja sportskog kompleksa bila što pre završena.

– Očekujem da će bar prva faza projekta zaživeti do 2010. godine – rekao je Stanojević.

Goran Đoković, Novakov stric i direktor porodične firme „Femili sport” juče nije komentarisao pojedinosti budućeg projekta ali je zadovoljno istakao da će javnost o svemu biti obaveštena na konferenciji za mediji koja je najavljena posle potpisivanja ugovora i da je prezadovoljan cenom.

Gradnja sportskih terena sa pratećim sadržajima trebalo bi da bude završena najkasnije za 36 meseci od dana dobijanja odobrenja za izgradnju.

„Femili sport” je dužan, podseća Nenad Bajić, šef informativne službe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, da zaključi ugovor o regulisanju naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u roku od 30 dana od pravosnažnosti rešenja o dodeli.

– Iznos od oko 930.000.000 dinara investitor u ovom slučaju „Femili sport” može da plati odjednom uz popust od 30 odsto ili na rate bez popusta, što je i predmet ovog ugovora – objasnio je Bajić.
 
Evo ovaj prostor je ogradjen i na ogradi pise MPC, ali jos uvek nista nisu dirali. Tj. dovezli su jedan bager koji tu stoji.

mapalr8.jpg
 
mpcpy4.jpg


Deo texta iz oglasa koji je dala Direkcija u vezi te lokacije :

"Građevinska parcela 14 se nalazi u Bloku 43, između Bulevara Milutina Milankovića (raniji
naziv Treći bulevar), Ulice proleterske solidarnosti i 8elezničke pruge, u Novom Beogradu, a
u skladu sa Regulacionim planom blokova 41a, 41 i dela bloka 43 u Novom Beogradu ("Sl.
list grada Beograda", br. 12/03).

Zemljište se daje u zakup, još jednom zakupcu, kao građevinska parcela 14 površine 9.237m2,
koju čine katastarske parcele broj 2831/5, 2831/6 i 6687/2 KO Novi Beograd1, a radi
izgradnje poslovno-komercijalnog objekta BRGP 11.090 m2.
Obračunska površina objekta je 8.872m2, spratnost P+4 do P+6.

Zemljište iz ovog oglasa daje se u zakup još jednom zakupcu na rok od 99 godina.
Rok završetka izgradnje objekata iz ovog oglasa je najviše 36 meseci od dana dobijanja
odobrenja za izgradnju, a ponuđač može ponuditi i kraći rok završetka izgradnje.

Zemljište iz ovog oglasa daje se u zakup još jednom zakupcu na zahtev Preduzeća za
inženjering, konsalting, projektovanje i izvođenje radova „BECAD“ d.o.o. iz Beograda,
Bulevar Milutina Milankovića (raniji naziv Treći bulevar) broj 1b (primljen u Direkciji pod
brojem 51500 od 28.09.2007. godine), koje je zakupac na navedenom građevinskom
zemljištu."
 
Objekat na uglu Makenzijeve i Knjeginje Zorke (koji se inace gradi od ranih devedesetih :) )

Trenutno se postavlja fasada i cini mi se slicna stakla kao na Grawe objektu. 
u unutrasnjosti bloka 34 na mestu nekadasnjih baraka je pocelo postavljanje ograde prostor je veliki al jos uvek nema table jedino na ogradi ima logo firme napred...
 
Vrh