Šta je novo?

Razni projekti

Projekat BCP na uglu ulica Radivoja Koraća i Vojvode Šupljikca na Vračaru. Vidi se uticaj "druženja" sa ZHA :D

Vojvode-Supljikca-01.png

Тај пројекат је рађен пре те сарадње.

Кјубу изгледа најбоље иду ти мањи резиденцијални објекти.

Паркинга ће бити наравно, отворени паркинг са 29 паркинг места (једно место за особе са инвалидитетом), а у подземној гаражи ће бити 99 места (6 места за особе са инвалидитетом). У самој гаражи ће бити и посебна места за мотоцикле (11 места) и за бицикле 36 места (биће постављено 9 чешљева).
Па ето код тебе у „Плато Бежанији“ нема у гаражама места за мотоцикле и бицикле! Бицикли су вам напољу-на отвореном у посебном ограђеном делу уз зграду „Љубинка“, зар не!

Паркинга на улици тј Бажанијских илегалаца неће бити, јер није ни предвиђено, биће га у оквиру зграда и неће се видети са улице. Цртеж спољњег паркинга, уоквирио сам са црвеним.
Pogledajte prilog 258822

Трећи део Платоа Бежанија (шпиц) који се сад гради, тачно неће имати спољњи паркинг, али ће бити сасвим довољно 30 паркинг места у подземним гаражама. Уосталом и даље се издају гаражна места у Плато Бежанија и у згради Љубинка и у Рашко, пре два месеца је био оглас где је неко издавао два гаражна места (вероватно клацкалице)!
И пре него што је уопште изграђен „Плато Бежанија“, паркирало се на тротоару, па чак и кад је на том месту још била она шљункара.

Еко бензинска станица није нелегално користила ту парцелу где је била, (то је била франшиза), а тај део парцеле величине 0,226 хектара је била приватна својина. Што се приватног превозника "Цврчак" тиче, и сам знаш да је тај део исто приватна парцела величине 1,1 хектара. Тако да није тачно то што наводиш (на воденицу - без љутиш) да је нелегално.
korekcija za Gagu
imamo u garazi 2 velika ceslja i jos jedna lokacija za bicikle kojih ima po slobodnoj proceni vise od 50 + taj cesalj gore u dvoristu
parcela 1467/1 ide od eko pumpe do nikole dobrovica i koliko vidim 4/5 je gradska svojina (iako svasta ima na njoj)
30 parking mesta nije dovoljno za 19 stanova i 6 lokala, kod nas ima 109 stanova i 150 parking mesta i nije dovoljno
1467-1.jpg

Da li je neko kupio, ili razmatrao kupovinu u BluePoint Residences?

Koliko me pretraga sluzi, ovaj projekat je pomenut samo pre godinu dana kada je zapocet, od tada nista.

Svidja mi raspored stanova, lokacija je dobra, ali znacilo bi ako neko ima neke dodatne informacije.

Hvala!
Valjda su im samo četvo- i petosobni ostali za prvu fazu u prodaji, osim ako ne čuvaju stanove kao neki što rade.

Jel su poceli sa gradnjom ?
Prodaju stanove vec vise od godinu dana.
Cena im je bila pocetkom godine 3.200+PDV za manje stanove.

@locohatman, хвала за корекцију по првој ставки.

1) Имао сам цео пројекат инвеститора Финвест за „Платоа Бежанија“ и био је постављен на подтеми „Пројекти у изградњи“, али је цела подтема после неких пар месеци избрисана, а ту подтему је тада, 2019.године, отворио @Бежанинац.
Сигурно да су у пројектној документацији за оба нивоа гаража биле и те просторије за бицикле. Добро је да имате где да оставите двоточкаше.

2) За к.п. 1467/1 знам и те како одакле –докле се простире и да је велика, читавих 5,0236 хектара, од тога у јавној својини-односно њена површина је 3,8935 хектара, чика Ловрић или ти превозник „Цврчак“ је власник 1,1075 хектара, а тетка Шљукић је власник 0,02260 хектара или ти 2,26 ара.
О свему томе сам писао још у септембру месецу и наводио на подтеми „Развој новобеоградских блокова“ на страни 294, а ево и веза:
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-294#post-1512056
https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-294#post-1520793

3) Шта да ти кажем за подземна гаражна места и у „Плато Бежанија“ и „Бежанијска коса Парк резиденција“, а и неким другим зградама, изпројектује се онолико колико дозвољава простор, а у већини случајева се и вероватно не може ићи на више од два подземних нивоа, поготово на Бежанијској коси. Лично видим проблем и у томе што инвеститори, да би што пре продали гаражна места, дозвољавају да се иста купе онима који ту и не купују стан!

Pozdrav svima, imam jedno pitanje za ovu zajednicu, tj. više tražim savet. Kupujem stan u Beogradu, zbog posla mi je praktičnije da živim ovde, i stan je isključivo za život, ne gledam to primarno kao investiciju. Uglavnom, jedan dobar projekat i stan su mi zapali za oko. Stan je 75 kvadrata plus dvorište preko 100kvm koje dolazi uz stan, ostali stanari ga se ugovorom odriču, itd. Cena stana + parking mesta je oko 275.000e, lokacija Savski venac, blizu Humske i Autokomande, rok izgradnje je kraj 2026 ili početak 2027. Kvalitet zgrade mi se čini dosta dobar, investitor već ima par projekata iza sebe, sastajali smo se par puta i rekao bih da su skroz na mestu, fleksibilni su, plaćanje može kako god, nema nikakvih forsiranja, itd. Ali u čemu je problem? Stan je uknižen samo na tipa 60 kvadrata, tih 15 kvadrata je neukinjženo, ili nelegalno nisam tačno siguran. Projektom tih 15 kvadrata ne treba da postoji, valjda je tih 15 kvadrata namenjeno za prolaz do dvorišta (kom samo ja imam pristup). Pa čisto da vidim shodno ovim informacijama, šta vi mislite? Da li se vredi upuštati u ovo? Jel ovo okej ponuda?

Gledam već dugo nekretnine, vidim da je opšta ludnica ali ***iga trebam da rešim stambeno pitanje, 280.000e mi je budžet, ali evo već duži period ništa normalno da nađem, sve što gledam ima neke falinke, ili pola kvadrature nije uknjiženo ili je prizemlje, potkrovlje, ili je u tri lepe, itd.

Cenom i lokaciom deluje zanimljovo zavisnosti kako delite kvadrate Pa i kako je uknjizeno samo 60 m2
275 000 / 60 = 4583€
275 000/ 75 = 3666€
275 000/ 125 = 2200€
275 000/ 175= 1572 €
Treba da angazujete advokata da pregleda papire i da vidi ugovor za vas i od drugih komijas zbog odricanja ostalih komsija od tih zajednickih delova .Da niste naveli kolko kosta garaza u toj zgradi

Cenom i lokaciom deluje zanimljovo zavisnosti kako delite kvadrate Pa i kako je uknjizeno samo 60 m2
275 000 / 60 = 4583€
275 000/ 75 = 3666€
275 000/ 125 = 2200€
275 000/ 175= 1572 €
Treba da angazujete advokata da pregleda papire i da vidi ugovor za vas i od drugih komijas zbog odricanja ostalih komsija od tih zajednickih delova .Da niste naveli kolko kosta garaza u toj zgradi
Hvala puno za odgovor, stan je u suštini 245.000 plus 30.000 za garažno mesto

Sto se tice bluepointa da odgovorim sam sebi

Deluje mi vrlo neozbiljno, prodaju vec godinu dana, projekat se radi u 2+1 fazi (za ovu trecu i dalje nisu sigurni), gradjevinsku su tek dobili a renderi pokazuju okolne sokake kao bulevare.

Cini mi se da ce to biti gotovo za 5 godina, a prolaskom okolo sam shvatio da je velika sansa da ce u istom periodu okolo nici brdo drugih zgrada.

Nazalost ja i dalje ne uspavam da nadjem dobar projekat u Beogradu za cenu do 4000 po kvadratu.

Vrh