POZNATI KOŠARKAŠ PREŠAO U INVESTITORE Marko Jarić gradi zgradu u centru Beograda
Jovana Veljković | 07. 06. 2016 - 20:00h
U Dositejevoj 26 odnedavno nema zgrade Ambasade Indije. Ona je srušena i sada je tu gradilište, a kako "Blic" saznaje, Jarić pravi stambenu zgradu.
- Vlasnik ovog celog projekata je Marko Jarić. Izvođači radova su srušili celu onu lepu veliku belu zgradu i poznati kafe-bar i sada će tu Jarić podići petospratnicu - tvrdi izvor blizak košarkašu, a ista priča zatekla nas je i na gradilištu.
Osim komšiluka koji je izenađen činjenicom da ove zgrade više nema, ni majstori nisu znali mnogo više da nam kažu, osim da su i oni čuli da je vlasnik celog projekta upravo proslavljeni košarkaš.
- Ne znamo zašto je srušena i kako, ali sigurno je da bez dozvole ne bi moglo ništa da se radi ovde. Čuo sam da je Jarić vlasnik ovoga i jedino što znam da vam kažem jeste ono što i piše na plan tabli ispred gradilišta. Planirano je da bude stambena zgrada od pet spratova iznad i dva sprata ispod zemlje. Tu će biti garaže. E sad, šta dalje i kako, to ja ne mogu da pričam - potvrdio je za "Blic" jedan od majstora.
Na tabli ispred gradilišta stoji ceo nacrt i plan izgradnje. Kao glavni investitor naznačena je firma "Glob metropoliten" d.o.o., a kao izvođač "Gradina" d.o.o. Takođe, na ovom planu naznačeno je da postoji građevinska dozvola za ovaj projekat, i to za rekonstrukciju, dogradnju i nadzidavanje stambenog objekta.
Zgrada koja je srušena je nekadašnja zgrada Ambasade Indije. Radovi su otpočeti 4. juna ove godine, a rok za završetak istih je 12 meseci, kako stoji na planu.