Слике 22.април 2017., Београдски маратон 2017.
Pogledajte prilog 15
Само кратак преглед – фоторепортажа са два дела трасе Београдског маратона 2017. Нешто што ми није јасно, зашто је то тако урађено и једно непоштовање маратонаца од стране „гледалаца“ тј. једне наше најзаштићеније националне мањине.
Раскрсница Народних хероја и Булевара Милутина Миланковића, а то што ми није јасно и зашто је то баш тако урађено, је на овој раскрсници.
Наиме, маратонци су долазили из Народних хероја из правца Фонтане, па су лево скретали усмеравани жутом траком у десни (парни) правац Булевара Милутина Миланковића. Трчали су онда право неких 50 метара, па полукружно окретање и право према Тошином бунару. То ми није јасно зашто је баш то тако урађено и зар нису могли овај део да некако „испеглају“ кад су већ мењали део трасе маратона. Слажем се апсолутно са @Рељом да је траса на неким местима, да поновим, баш неспретно изабрана, као овај део.
Pogledajte prilog 14Pogledajte prilog 13Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11
Маратонцу је био потребан медицински савет, лекарка је одмах реаговала, помогла, упутила га шта и како, и човек је наставио да трчи, али успоренијим темпом.
Pogledajte prilog 10
Из Булевара Милутина Миланковића маратонци су скретали лево у Тошин бунар и то у леви смер ове улице. Десним смером је ишао нормално саобраћај само у правцу Земунске и Војвођанске улице.
Оно што ме изненадило и што сам навео у почетку једно непоштовање маратонаца, се дешавало у овој улици, а испред да отворено кажем, циганског насеља које се налази између железничке пруге и Пореске управе Нови Београд.
То непоштовање се огледало тако што су неки од њих, старија деца, возила бицикле, играли се лоптом или једноставно шетали без неког циља тим делом !!! Реаговао је један од организатора и отерао их са тог дела трасе уз њихово негодовање (!!!). После ми је тај човек, види се на задње две слике, рекао да поново реагује да их отера, јер су претходно лоптом погодили једну од такмичарки, којој су пореметили ритам трачања. Такође ми је рекао да кад је наишла наша Оливера Јефтић, да су је срећом промашили играјући се лоптом. Не знам шта рећи на ово, а следеће године ће организатор маратона морати у овом делу да поведе мало више рачуна.
Једино су ми били, на неки начин, симпатична ова три циганчића која су стајала на стази и са сваким маратонцем који прође се рукују тј. „куме дај свих пет“ !
Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2
А на раскрсници Омладинских бригада и Булевара Милутина Миланковића, полиција је имала неколико вербалних дуела се недоказаним возачима и возачицама (хаха). Полицајци су били стрпљиви, коректни и лепо објашњавали да се не може даље проћи према улици Јурија Гагарина. Најгрлатији и чини ми се спремни на сваћу су били бахати возач са Шкодилаком Јети и ова „возачица“ са сувићем БМВ Х3, а она се и баш размахала рукама, објашњавајући зашто се саобраћај није "тамо и тамо" затворио, а не баш овде !!!!
Pogledajte prilog 1