Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Реља,

Толики излив расизма "комшилука" поводом пресељења дела нехигијенског насеља у адекватне објекте у њиховој близини је теби - бити у праву.
Свашта.

Колико се сећам била је фрка и око продавнице код окретнице и још неколико објеката још деведесетих а и двехиљадитих. У све акције су биле упетљане и екипе из комшилука..
До оних у најмању руку чудних радова са вртићем и тако сличних "грађанских" акција. После испали криви клинци из "Бранка"..

Ок, ЈКП Зеленило не ради свој посао, али нико грађане не спречава да ураде сами нешто по том питању, или у сарадњи са Зеленилом.. Знам примере да су људи из 45. сами садили и одржавали ретко дрвеће и то у консултацији са Зеленилом.

Ти имаш проблем са религијом и то се из авиона види, што утиче на твоје мишљење о овој теми које не може бити објективно.

Како не схваташ да је изградња једног оваквог објекта јесте велики креативни изазов и прилика за не само духовно и културолошко, већ и архитектонско уздизање тог дела града. Транзиционе крмачице, тржни центри и разне продавничице и кафанице то нису сигурно. Око локације може бити дискусије, али о потреби изградње верског објекта у савским блоковима дилеме нема.

Kako pričati sa nekim ko nije u stanju da se odvoji od šablonkih etiketa? teško.

Naravno da je vreme pokazalo da su bili u pravu - na tom mestu su izgrađeni neprofitni stanovi.
Koje prodavnice kod okretnice? Nešto si pobrkao, ali ti sujeta ne dozvoljava da priznaš. Protesti su bili zbog pokušaja rušenja kioska u bloku 61, kod raskrsnice Jurija Gagarina i Dr.Ivana Ribara.

Jeste, sad će građani baš tebi da udovolje i da izađu da rmbače, samo zbog ovih par postova. zelenilo to može da odradi za par sati, kao što mogu i u Vojvođanskoj, kao i na mnogo drugih mesta. To im je posao, imaju mašine, znaju to da rade, ali iz nekog razloga - ne rade.

To što ti vidiš, a očigledno gledaš sa visine, nije moj problem.
Nisi jedini na forumu koji misli da se samo ono što on misli - objektivno. Navikao sam.
Odavde niko nije tražio crkvu.
Hvala lepo.

Akcija: Više od 100 volontera uređivalo Dom za stare na Karaburmi
Blic | 10. 07. 2015. - 16:43h | Foto: Centar za unapređenje životne sredine | Komentara: 0

U domu za odrasle i starije na Karaburmi održana je velika volonterska akcija u sklopu koje su uređene zelene površine doma, a parkovni prostor oplemenjen novim ukrasnim vrtovima.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/574456 ... -Karaburmi

Знам доста људи из тих блокова и пре изградње нових цркава ишли су у Земун у саборну, јер им је бежанијска - сеоска. Такође и неке који су у младости били екстремни атеисти, а који су сазревањем схватили верске потребе људи у савским блоковима и данас подржавају изградњу цркве. Уосталом као и било ког објекта за којим постоји потреба.

Толико људи колико се окупило у свом наци изливу није се у том крају окупило од када се чекало у реду испред једине телефонске говорнице пре увођења прикључака, а Роми су ту требали бити привремено док се не распореде у социјалне станове. Битно је да је нормално зезати "Абориџине" јер им коњ оставља балегу по улици.

Не говорим о том случају и мани се пре свега своје сујете и тврдоглавости. Била је фрка код окретнице то знам сигурно отприлике негде око 2000. године.

Колико год се ти трудио да занијечеш, црква у блоковима је већ чињеница на задовољство убедљиве већине твојих суграђана а ти због своје фикс идеје можеш само да се нервираш и то без везе, али то је већ твој проблем. Тачка.

Вожд":3uz1v1vk je napisao(la):
...
Толико људи колико се окупило у свом наци изливу није се у том крају окупило од када се чекало у реду испред једине телефонске говорнице пре увођења прикључака, а Роми су ту требали бити привремено док се не распореде у социјалне станове. Битно је да је нормално зезати "Абориџине" јер им коњ оставља балегу по улици.

Šta drugo dat i napišem, osim da lupetaš. Stvarno lupetaš, ne može ništa drugo da ti se kaže.
Tu su ljudi regularno kupili stanove po tržišnim cenama, nisu ih otkupili 90-tih za par hiljada maraka (ili za kutiju cigareta, kako ko), uložili, potrošili... i onda neko odluči da im u komšiluk dovede par stotina ljudi koji nisu prilagođeni životu u gradu, ne poštuju društvene norme, blago rečeno - žive u nekoj svojoj dimenziji i ne žele da prihvate obaveze koje imaju svi ostali građani. Dokazano toliko puta. Mogu da budu plavi kao Šveđani, nije bitno koje su rase.
I šta -stanari su to trebali da prihvate. Pa i da žele, ne bi mogli bi više ni da prodaju stanove i da se odsele. I nije trebalo da bude privremeno.
Trebalo je da se veruje državi?
Državi koja je zavrnula devizne štediše, vojna lica, ratne invalide, porodice poginulih, izbeglice, radnike, sada penzionere... svakoga koji je bio pošten i verovao u državu.
Pa nisu ljudi tolike ovce.

Не говорим о том случају и мани се пре свега своје сујете и тврдоглавости. Била је фрка код окретнице то знам сигурно отприлике негде око 2000. године.

Ne izmišljaj.

Колико год се ти трудио да занијечеш, црква у блоковима је већ чињеница на задовољство убедљиве већине твојих суграђана а ти због своје фикс идеје можеш само да се нервираш и то без везе, али то је већ твој проблем. Тачка.
Samo još da neko obavesti tu veliku većinu da oseća to zadovoljstvo :D

Опааа, избило је твоје лицемерје на површину, овамо антифа, инклузија, ово - оно, а уствари - латентни наци. Нећемо Роме у нашој близини јер су овакви и онакви, јер ће нам оборити цену станова.. Нећемо људе другачије културе и начина живота у нашој близини, па били и Швеђани..А што људи немају где живети, јер су истерани и из њихових картонки то наше цене станова боли уво.

Могу ти навести имена неких од учесника на пп, немој ме правити лудим.

Када буде изграђена биће и задовољни и поносни.
Мањина фрустова може слободно да кука како су угњетавани, лежи испред Дома Народне скупштине, формира нво, тужи државу у Стразбуру, речју све што им падне на памет. Узалуд.

E, nemoj ti mene nazivati licemerom, već piši gradonačelniku i traži da tebi ispod prozora naseli par desetina porodica.
Naravno - ne pada ti na pamet.

Licemerje, rasizam, latentni naci... stvarno si plitkouman i površan, šta da ti drugo kažem.
Bedno.

relja":bwrj3ld7 je napisao(la):
E, nemoj ti mene nazivati licemerom, već piši gradonačelniku i traži da tebi ispod prozora naseli par desetina porodica.
Naravno - ne pada ti na pamet.

Licemerje, rasizam, latentni naci... stvarno si plitkouman i površan, šta da ti drugo kažem.
Bedno.

Кућу испод мог прозора су својевремено сквотовали Роми и цела зграда (рачунајући ту и мене, али је било комшија који су помагали и пуно више од мене) им је помагала. Толико о делу.

Сам си плиткоуман, када не примећујеш да се оно каквим се представљаш поприлично разликује од онога што из тебе избија.
Бедно и јадно је то што те истина боли, па ту бол исказујеш увредама, али то си ти и ја ти ту и поред најбоље воље ништа не могу.
Можда ће ти на концу нова црква у савским блоковима помоћи..

Ne izbija im nene ništa, već ti vidiš nešto čega nema. Ali, to si ti.

Kao i kada si se svojevremeno uvredio, ničim izazvano niti usmereno protiv tebe ili bilo koga, nešto oko "dizajnera", totalno bez veze... nit mi je bilo jasno kako i zašto, ali video sam da, kako umeš da zapeniš, da imaš neki težak problem. Negde ti nešto odjednom kvrcne, svašta ti se priviđa, formiraš neke stavove bez osnova i logike, uklapaš neuklopivo...bože me sačuvaj.
Odmori bre malo.

Ма да ја сам потпуно луд, а ти је*ени невини купидончић немаш појма ниочему, је л' да..
Да је овај свет срећан, па да одмори од таквих подлаца као што си ти и на један дан, тај рај који религије проповедају би нам био много, много ближи.

D li si lud ili ne - nisam kompetentan za dijagnozu, ali preporučujem da potražiš pomoć.

Евентуална лудост можда и може да се излечи, али зао човек - не. Теби помоћи нема.

Ajde malo odmorite posto jednostavno nema smisla.

Вожде, потомци удбаша и титоиста су много опаснији и загриженији и од самих њихових предака. Иста ствар је и са људима који не вјерују у Бога.
Са таквима нема разговора, ту не помажу ни аргументи нити голе чињенице.
А, на самом крају, када треба "испустити" душу, а и не могу је испустити другачије јер их Бог држи у животу или патњи, траже покајање и тек након тога Бог их удостоји смрти.
Значи, без нервирања и доказивања, спознаће сами, неко раније а неко на самом крају.

Ne se sekirajte.... kako i kuda ide
uskoro cemo ove postove čitati isto...... samo umesto SPC crkve biće o dzamijama :vops:

Ovde ljudi vide opsanosti na sve strane... isto kao i u vreme tih udbaša i titoista... :)
Da se čovek zapita ko je zapravo potomak...

Jednom je jedan, tamo uoči veselih 1990-tih, urlikao pred kamerama: "Samo ne na Tita, samo ne na Tita!"
Ovo mu dođe na isto, samo su ubeđenja različita, a mentalni sklop isti.

boca-ica":2u3qjkjx je napisao(la):
Ne se sekirajte.... kako i kuda ide
uskoro cemo ove postove čitati isto...... samo umesto SPC crkve biće o dzamijama :vops:

Не видим проблем у томе да се граде архитектонски квалитетни објекти, било српске или неке друге православне цркве, јеврејске верске заједнице, исламске верске заједнице , католичке и других, односно објеката верских заједница које вековима живе у Београду и за којима имају потребу. Овај град је увек био отворен за све и поштовао је њихове изборе, били они верски, политички или какви други.
Такође, немам ништа ни против изградње објеката политичких организација, биле оне леве или десне у политичком смислу.
Не разумем зашто се неки појединци противе квалитетном попуњавању животног простора у добу општег урбанистичког хаоса у коме живимо ево већ двадесетак година..

Osnovno je da to kvalitetanno popunjavanje životnog prostora mora biti unapred plannirano
a ne kako kome padne napamet , naročito kad igra na srceparajucu kartu....

boca-ica":1hwik3tf je napisao(la):
Osnovno je da to kvalitetanno popunjavanje životnog prostora mora biti unapred plannirano
a ne kako kome padne napamet , naročito kad igra na srceparajucu kartu....

Је ли Захин архитектонски "гласовити" мегаломански пројекат којим се толико поносе и који је требао бити бисер града лоциран уз саму Београдску тврђаву унапред планиран?

Praktično novi Zahin objekat menja propali stari Bekov objekat
u suštini iste namene i jedan i drugi proizvode pare a samo se izgled menja
mada u Zahin objekat mozda i mogu jednom da udjem kao gradjanin a u stari fabrički krug kako nisam krojač nikada :)

Zahin objekat lep ili ružan ali je namenjen svima
što nikako nije slučaj i sa jednim verskim objektom koj ima samo jednu ciljanu grupu

Pravili ili nepravili još i taj 1001 hram , djaba im kada više vode raćuna o svom djepu nego o narodu i veri
a koliko čujem neki drugi koj nemaju ni stoti deo takvih verskih objekata vrlo su postali aktivni i sve uspešniji
teško da ce nas samo gola cigla odbraniti....

По мени, Беков објекат је требао бити заштићен и пошто је фирма пропала, требао је добити нову намену.

Захин пројекат јесте интересантан за Београд, али ипак на некој другој локацији.

Узгред да Беко као предузеће, није уништен, некако би ми дража била производња пара на начин на који то ради домаћи текстилни комбинат, него страни тржни центар и хотел.

Могао си у Беков објекат да уђеш на пример на изложбу Пикасове керамике.

Управо напротив, у Захин хотел ће долазити само они који имају новца, док у верски објекат може ући свако. Било да задовољи своје духовне потребе, да се диви уметности, нађе уточиште од разних искушења или неког другог разлога.

Ово је тек четврти, а не 1001 верски објекат на територији која је поприлично велика и поприлично густо насељена и мислим да их је потребно више.
Не говорим само о верским објектима. Говорим и о објектима разних других намена који задовољавају потребе грађана Новог Београда. Да ли су то школе, вртићи, домови здравља, домови за старе, ватрогасне станице, спортски центри, станице полиције, сигурне женске куће, галерије, позоришта, биоскопи, опере и још много тога.

То што се црква исцимала да направи храм није проблем држави што не прави оно што је до ње, или на пример нашим успешним спортистима да направе спортски центар, успешним уметницима да направе галерију, или нека од нво која добија силне донације и споља и од државе да направи сигурну женску кућу.

Једино што је спаваоница добила за ових 20 година јесте гомила монтажних тржних центара као реликте потрошачког друштва где би потрошили новце од наших распродатих па уништених предузећа и оне које смо позајмили и немамо одакле да вратимо.

Znaj da nisam protiv hrama
a pred sam kraj Petrovdanskog posta , vučeš me za jezik.... ulenjili se i udebelili dembelani...
pa na žalost nigde ne pročitah gradsku vest
da gde god je hram napravljen da je opao broj ne vernih, broj gladnih , broj krimanalaca, broj narkomana ....

Колико знам СПЦ има 6 рехабилитационих центара за одвикавање од наркотика, који су бесплатни, имају их и друге верске заједнице у Србији. Претпостављам да имају одређеног успеха.
Такође организује многе хуманитарне акције..

Vrh