Šta je novo?

Raskrsnica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada

Da, da opšte je poznato da plavi idu linijom manjeg otpora, neće da se zameraju novokomponovanim VIP-ovcima.

Kod mene na poslu u zgradi živi par poznatih ličnosti koje pored parking mesta koje imaju u garaži bezobzirno parkiraju , npr na sred pešačkog, ili na ulazu u stambenu zgardu i kad neko od ojađenih komšija pozove parking servis oni ne odnesu onog zbog koga su pozvani već nekog jadnika koji ne smeta nikom, ili mu pola auta viri pre znaka za parkiranje...itd.

Užas koliko nepravde ima svuda oko nas. :notok:

PIGLET":jgyu6e49 je napisao(la):
Užas koliko nepravde ima svuda oko nas. :notok:
Slazem se ali popravljaju se stvari polako i pre ili kasnije bice sve normalno ili makar podnosljivo u odnosu na ovu situaciju,treba biti optimista,a zato i sluzi ovaj forum!

E pa Piglet, bice ti drago da čuješ da sam jutros video ekipu radnika Beograd puta kako istovaruje alat i premerava travnjak u Omladinskih brigada, malo posle semafora sa Jurija Gagarina.

Čestitam! :kk:

Drago mi je da čujem to, jer sam taman mislio da počnem opet da :grand: , ipak je maraton prošao...

Pratimo ih, jedino mo je žao što će morati da sruše par stabala .... :(

Onda da te obradujem - ni jedno stablo nije posečeno. Za naše običaje, prosto neverovatno - koren svakog stabla je oivičen kockom - i to vrlo pedantno. Gledao sam kako rade, baš su pazili na drveće.

E, sad, vozači autobusa će morati da "cene" kod zaustavljanja tako da se vrata od autobusa ne nađu baš ispred stabla :) , ali sad....

relja":2iyugr1x je napisao(la):
Onda da te obradujem - ni jedno stablo nije posečeno. Za naše običaje, prosto neverovatno - koren svakog stabla je oivičen kockom - i to vrlo pedantno. Gledao sam kako rade, baš su pazili na drveće.
Ovo je pohvalno,verovatno su pouceni platanima pa nece da vise prave frku,drago mi je zbog toga.

vucko":1cs403bf je napisao(la):
Ovo je pohvalno,verovatno su pouceni platanima pa nece da vise prave frku,drago mi je zbog toga.
Da su ih posekli, napravili bi poveću "rupu" u urednom, ujednačenom i prilično razvijenom drvoredu.
OK, videćemo kako će ta stabla da reaguju... i kako će se ljudi odnositi prema njima :/

Могли би коначно бетонирати/асвалтирати/поплочати тротоар у Омладинских бригада на дијелу гдје та улица прелази аутопут. Ако се не варам то годинама стоји раскопано и прекривено неким бетонским плочама.

berekin":3n9lcatx je napisao(la):
Могли би коначно бетонирати/асвалтирати/поплочати тротоар у Омладинских бригада на дијелу гдје та улица прелази аутопут. Ако се не варам то годинама стоји раскопано и прекривено неким бетонским плочама.
Nije godinama, već od prošle jeseni.
Trotoar je bio u očajnom stanju, pa su skunuli asfalt, promenili betonske ploče, i tako stoji već neko vreme. Smrt za bicikl.

slika0270.jpg

Nedostaje još konačni sloj asfalta.

Superiška, Relja baš si me obradovao, ova ladovina će putnicima koji čekaju bus itekako značiti.
Nisam stigao da prošetam skoro pa me fotka baš obradovala :kk:

Nedostraje još tabla i ne znam da li planiraju da bućnu onu nadstrešnicu?

E, baš mi je drago.

Nadstešnice su postavljene na svim ostalim stanicama u Omladinskih brigada, pa bi jednu trebalo ovde postaviti, baš zbog svega što može da padne iz krošnje :p .

Moraće i ovde da je postave baš na biciklističku stazu. Taj "koncept" ukopavanja biciklističkih staza je skroz nakaradan.

Nestrpljivo čekam da premeste stajališta pa da vidimo prve rezultate.
Rešenje je toliko prosto da me čudi da se niko toga ranije nije setio.

Stanica je sveže asfaltirana, još da se postavi tabla (može i na banderu :) ), i to je to.

Od subote, tj danas 94,610 i 73 će stajati na toj stanici ;) Pročitah obavijest na staroj stanici.

i 68, svi koji skreću u Oml Brigada više ne staju. Strašan problem je bio kad se u špicu autobusi trebaju da prestroje sa te stanice..

Da baš od subote 08.05 je zaživela nova stanica. Posmatrao sam raskrsnicu oko 11h, i sve deluje znatno funkcionalnije, Sva vozila koja su čekala otvaranje semafora za pravo su prošla kroz jednu fazu zelenog. Gužva je ostala za skretanje ulevo jer je ta faza znatno kraća.

Na stajalištu u JG ostaju samo linije koje nastavljaju pravo tj 89 i 95, sve ostale staju na novom stajalištu u OB.

Sve u svemu sa malo truda i razumevanja je otklonjen ozbiljan problem.
Bravo za nadležne! :kk:

Jutros, 8:15, 94-orka u kojoj sam bio je morala da sačeka drugi zeleni da skrene Omladinskih brigada, ali zato, kada se upalilo crveno, u pravcu pravo, ka gradu, - nikoga na semaforu, svi su prošli :kk:

Još da vidimo kako je oko 8:45, kada je najveća gužva, ali nešto mislim da će biti ok.

RELJA svak a cast uz nalo sluha nadlezni divan korak napred za :pob: jos samo da postave nadstresnicu i bice super :vops:

Vest od 7mog maja

У циљу повећања проточности саобраћаја на раскрсници Улица Јурија Гагарина и Омладинских бригада од понедељка, 10. маја, успоставља се аутобуско стајалиште ״Омладинских бригада״ за смер ка ГО ''Нови Београд'' за линије бр.67, 68, 73, 76, 94, 610 и 708 у Улици Омладинских бригада, у зони раскрснице са Улицом Јурија Гагарина.

Аутобуско стајалиште ''Омладинских бриграда'' за смер ка ГО ''Нови Београд'' за линије бр. 68, 73, 94 и 610 у Улици Јурија Гагарина у зони раскрснице са Улицом Омладинских бригада се укида.

Да ли је за линије које настављају право станица померена иза раскрснице? Јер да јесте, био би то пун погодак.

Wile E. Coyote":3awxnd31 je napisao(la):
Да ли је за линије које настављају право станица померена иза раскрснице? Јер да јесте, био би то пун погодак.
Nije pomerena, ali za sada nema razloga - u ova tri radna dana protočnost u jutarnjem špicu je drastično povećana. Nema zastoja u smeru ka Gazeli..

Trebalo bi da promene režim semafora za Omladinskih brigada u špicu - i da bude duže zeleno za skretanje, i na narednim semaforima kod IMT-a i IDEA-e.

Samo da obavestim - jutros oko pola 9, u vreme pljuskova, nije uopšte bilo zastoja na semaforu sa Oml. brigada. Nema začepljenja, nema gužvi, protočnost je potpuna.

Ovo zaista funkcioniše!

Vrh