deka u akciji
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.05.2018.
- Pohvaljen
- 996
I Rehau i Veka su vrhunski nemački profili, kao kad bi rekli Audi i Mercedes. Išao bih na nižu cenu (DANITO), jer je svaka ušteda bitna. Firme su stvarno dobre, sa tim da bih deo koji se bavi proizvodnjom ipak preuzeo DANITO, dok montaža i after sale service ide I&B CAPITAL - u. Stvarno su nijanse u pitanju.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887340#p887340:359b0hz9 je napisao(la):Alexandr » Čet Okt 07, 2021 5:15 pm[/url]":359b0hz9]Postovani @Deka u akciji, nadam se da imate neku moralnu satisfakciju u pomaganju svaima nama na forumu, posto ne znam kako da vam se oduzimo na drugi nacin Zamolicu vas za pomoc, posto mi je potrebno da prilicno hitno donesem odluku oko PVC stolarije.
Dvoumim se izmedju "Rehau Synego" i "Veka softline 82 MD". Naravno, staklo bi bilo troslojno "Guardian" Low-e+16+4 Flot+16+4 god doba. Kome od ova 2 proizvodjaca dajete prednost, VEKA bi zbog popusta za gotovinsko placanje bila nekih 5% jeftinija?
Zamolicu vas jos i za preporuku izvodjaca radova, posto je to mozda i bitnije od cene. U opticaju su mi "I&B Capital" i "Danito" za gorenavedene ponude. Ili mozda mislite da je bolje odabrati neka "zvucnija" imena poput "Sunce", "Termoplast", "Megaplast". Takodje, sta mislite o firmi "Rez" posto su izasli sa prilicno povoljnom ponudom za INOUTIC PVC profil, i o kvalitetu samog profila. Zamolicu vas za odgovor u pp, ako ne zelite ovako javno.
I jos jedno pitanje o kojem mislim da nije bilo govora ovde, da li je bolje ici na 3 dvokrilna prozora ili 2 trokrilna (zid sirine skoro 5m), pre svega imajuci u vidu stabilnost, cvrstocu i uzduzne precke koje ostaju vidljive kada su otvoreni prozori
Hvala unapred.
Verujte, ove druge firme ništa nisu bitno zvučnije. Neke su stvarno velike, druge su dugo na tržištu, treća ima jak marketing. Najbolja firma je ona kojom ste vi zadovoljni. U puno slučajeva se desi da male zanatske firme najbolje odrade posao. Ali, teško je takve preporučivati i reklamirati, jer su to često szr ili čak na crno. Mislim da bi bilo apsolutno najbolje da ugrađuje ona firma koja i proizvodi prozore.
Rez je ok, Inoutic je ok, ali bih ipak to definisao u klupu sa rezervnim igračima.
Definitivno 3 dvokrilna. Imate u tom slučaju 2 vertikalne prečke kad je sve otvoreno. Ako su 2 trokrilna, imate 3 vertikalne prečke.
Pozdrav, deka u akciji