Znači nešto od ovoga uokvirenog da tražim onda?
Pazite koliko sam video iz vaših prethodnih postova, vi ste u prometnoj ulici i čujete stalno vozila kad prolaze.
Evo nešto da napišem o okruženju moje zgrade. Ja sam u malom naselju, na prvom spratu četvorospratnice i ulica na koju direktno gledaju moji prozori (dok je u odnosu na balkon sa desne strane) uopšte nije toliko prometna. Takođe sa te iste desne strane je parking uz zgradu. Direktno naspram balkona 50tak metara dalje je prva komšijska kuća sa dvorištem, a između je zelena površina.
Meni od buke ne smetaju toliko vozila u prolazu osim ako ne idu baš brzo, čak čujem i otvaranja i zatvaranja vrata automobila na parkingu pored, zveckanja ključevima, razgovore ljudi i povremenu ciku i vrisku dece. Na sve sam to navikao, ali kad u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima zalaje pas od komšije čija je kuća naspram mog balkona ili pas komšije iz ulice, to mi momentalno prekida san.
Nisam napomenuo, u dnevnoj sobi imam neke stare pvc prozore koji su tamo otkad znam za sebe, verovatno su stariji i od mene, možda imaju i 30 godina. Winkhaus piše na kvakama od tih prozora, dvosloni, nemam pojma koje debljine. Roletni nema ni sa spoljne ni sa unutrašnje strane jer je to mesto zapravo bilo balkon koji je pregrađen da bi se proširila dnevna soba. Elem, kada sam u toj sobi i kad zatvorim vrata, lavež komšijskog psa se čuje i dalje, ali je zvuk taman dovoljno prigušen da imaš utisak da pas više nije u tvojoj ulici, već dve ulice dalje i u takvim uslovima onda može da se spava.
Izvinite na malo dužoj poruci, hteo sam ovo sve da napišem čisto da znate kakva je situacija u pitanju. Znači očigledno je da su stari prozori toliko loši da i pvc star 30 godina i dalje značajno poboljšava situaciju. Ovo naravno ne znači da ću se zadovoljiti sa sličnim rezultatom kod nove stolarije, želim da kvalitetno rešim taj problem. Danas sam za ponudu tražio kao što mi je rečeno, Profilink profil sa troslojnim staklom za buku. Ne znam zašto su mi opet ponudili nešto što neće kvalitetno rešiti moj problem, ali nema veze tražiću opet