Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

Pvc i aluminijum baš i nisu uporedive kategorije. Schuco 7 komora ima sigurno bolju termo i zvučnu izolaciju od bilo kakvog Alumil ili Aluminco alu profila ( baš mi se sviđa ova kovanica Alumilco). A sigurno je pvc jeftiniji dosta od aluminijuma.
Za izlazak na terasu vam je potrebna neka tipologija koja dobro dihtuje. To možete dobiti samo ako stavite nagibno-klizni ili uskočno-klizni ili PSK sistem. Nikako običan klizni ili podizno-klizni, jer tu dihtovanje nije baš dobro. U tom slučaju može da se radi od Schuco 7 komora, samo što će jedno krilo biti radno, dok će pola pozicije biti fiksno. Taj vrlo specifičan okov je relativno skup a i relativno sofisticiran u svakodnevnoj upotrebi. Nije za varijantu da se svaki čas otvara i zatvara, a pogotovu ne deca da to rade.
Najjeftinije i možda najkvalitetnije rešenje što se tiče dihtovanja su obična dvokrilna balkonska vrata. Od pvc-a, otvaranje unutra.
Deko u akciji beskrajno Vam hvala na svakom slovu koje ste podelili i razresili nam misteriju 🙏, imamo dve bebe koje ce rasti i def.bilo koji klizni sistem sada sa novim saznanjem otpada a opet je preskupo, jeste elegantno ali preskupo.....izvođac predlaze dvokrilni balkonac bez precke po sredini, gde bi jedan deo bio nazovi fiksni koji se otvara na klip po sredini (mozda sam permutovala kao sa Alumilco 🤣), da li se slazete sa tim ili da insistiram da budu oba radna dela i da ima precku po sredini?
Takođe jos jedan podatak, na uglu kod balkonskih vrata u L ce biti kao svetlarnik fiksni od nekih 40 cm na sta se vezu balkonska vrata, da li je to u redu?
Takođe smo dobili i ponudu i za Elitherm 5 komora, mogucnost dvoslojnog/troslojnog stakla ali citajuci vase postove, zakljucila sam da je Schuco 7 komora i troslojno staklo ipak viseg kvaliteta a nije nesto znacajno skuplji, barem ono sto su nam ponudili, da li ispravno razmisljamo?! Komarnici flise i roletne aluminijum sa plasticnom termo kutijom koja je deo prozora, jer ne smemo da menjamo izgleda fasade, tj.ostalih prozora

Deko u akciji beskrajno Vam hvala na svakom slovu koje ste podelili i razresili nam misteriju 🙏, imamo dve bebe koje ce rasti i def.bilo koji klizni sistem sada sa novim saznanjem otpada a opet je preskupo, jeste elegantno ali preskupo.....izvođac predlaze dvokrilni balkonac bez precke po sredini, gde bi jedan deo bio nazovi fiksni koji se otvara na klip po sredini (mozda sam permutovala kao sa Alumilco 🤣), da li se slazete sa tim ili da insistiram da budu oba radna dela i da ima precku po sredini?
Takođe jos jedan podatak, na uglu kod balkonskih vrata u L ce biti kao svetlarnik fiksni od nekih 40 cm na sta se vezu balkonska vrata, da li je to u redu?
Takođe smo dobili i ponudu i za Elitherm 5 komora, mogucnost dvoslojnog/troslojnog stakla ali citajuci vase postove, zakljucila sam da je Schuco 7 komora i troslojno staklo ipak viseg kvaliteta a nije nesto znacajno skuplji, barem ono sto su nam ponudili, da li ispravno razmisljamo?! Komarnici flise i roletne aluminijum sa plasticnom termo kutijom koja je deo prozora, jer ne smemo da menjamo izgleda fasade, tj.ostalih prozora
Ipak predlažem da dvokrilna balkonska vrata budu klasična, sa dva radna krila, jedno glavno a drugo tkzv pomoćno. Po meni, zbog veličine krila, mogu da idu prečke u krilo po sredini i horizontali koje bi trebalo da malo učvrste ta krila.
Fiks / svetlarnik pod 90 stepeni je takođe ok. Roletne ok, komarnici Plise ok.
Ako tražite ponudu za troslojno staklo, samo vidite da je adekvatnog kvaliteta.
Naćićete u mojim postovima best-buy specifikaciju.

Ipak predlažem da dvokrilna balkonska vrata budu klasična, sa dva radna krila, jedno glavno a drugo tkzv pomoćno. Po meni, zbog veličine krila, mogu da idu prečke u krilo po sredini i horizontali koje bi trebalo da malo učvrste ta krila.
Fiks / svetlarnik pod 90 stepeni je takođe ok. Roletne ok, komarnici Plise ok.
Ako tražite ponudu za troslojno staklo, samo vidite da je adekvatnog kvaliteta.
Naćićete u mojim postovima best-buy specifikaciju.
Deko dragi Solar Low-E su stakla koje nude da idu uz Schuco, jesu ona adekvatna, izvinize ne uspevam da nađem predhodni post o staklima, tj.bebe mi ne daju vremenski da tragam 😓?!
I samo mi recite da li definitivno da izaberemo Schuco u odnosu na Elitherm?

Elitherm je veoma solidan srpski pvc profil, dok je Schuco nemački, odličan, poznatiji, priznatiji i, ruku na srce, malo bolji. Šta kaže cena? Koja je tačno specifikacija troslojnog stakla?

Elitherm je veoma solidan srpski pvc profil, dok je Schuco nemački, odličan, poznatiji, priznatiji i, ruku na srce, malo bolji. Šta kaže cena? Koja je tačno specifikacija troslojnog stakla?
Jasno kao dan 🤗, Schuco def., ipak nazalost malo vise verujem Nemcima 🙈.....staklo jedino stoji Solar Low-e nista vise, troslojno 🤔.
Deko vi ste genijalni 🙏. Cena nije nesto znacajna, za istu specifikaciju je 1000 e skuplji ali sa komarnicima i okaonim limovima, kao da uzađe isti cenovni rang 🤔

Vrh