Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

Ја сам јесенас уградио трећу опцију код себе (са 3 стакла и дихтунга кад већ има места у профилу), и за то сам сигуран да је добро и да ће и дека у акцији за то рећи да је добро.

По питању осталих, у мом океј сећању, мислим да су сви исте класе осим пете опције. Под исту класу мислим да је разлика неприметна. Само уколико имате новца проббајте да вам све ролетне имају мотор да се не би бушио профил за уже.

Да бих можда уштедео некоме време ево исечка из мојих белешка око профила и окова:
- Профили прва класа: Rehau, Veka, Gealan, Inautic, Тrocal, Kommerling
- Окови прва класа: Maco, Siegenia, Roto, GU
- Стаклопакет за јаку буку 4-16-6-16-4, размак може бити и 14 или 15. Аргон између, и међулајсна од thermix боља него aлу/челична
- Ролетна за изолацију споља са мотором > спољна уз бушење профила > наградна
- RAL уградња би била најбоља, али ретко ко је овде ради. Потребна је чиста шпалетна за то.
- Јако је добро имати 3 дихтунга у прозору

Има још понешто, али искр треба ми времена да прочитам тај рукопис, а журим сада.

Poštovani forumaši i @deka u akciji ,

Gradnja kuće je u toku i zamolio bih Vas za mišljenje.
Dobio sam dosta ponuda za stolariju i iskreno izgubio sam se malo, ponude su sledeće:
  1. profil: schuco living 82 okov: siegenia titan af
  2. profil: gealan-9000 md okov: gu
  3. profil: rehau synego md okov: gu
  4. profil: veka 82mm okovi: roto
  5. profil: kommerling ad76mm okov: winkhaus active pilot
  6. profil: gealan s9000 okov: gu euro jet
  7. profil: veka md 82mm okov: siegenia
  8. profil: veka 82 okov: siegenia
  9. profil: veka softline 70 ad okov: siegenia
  10. profil: veka 82 md okov: siegenia professional
Sve ponude su sa troslojnim staklom. Cjenovno ponuda 9 je najbolja.
Zamolio bih Vas da mi kažete koje tri kombinacije profila i okova su najbolji izbor.

Hvala
Čini mi se da su profili iz ponuda 5 i 9 ispod nivoa ostalih ponuđenih profila. Skoro sam siguran da ne može da stane pravo kvalitetno troslojno staklo.
Ako je svuda ponuđeno apsolutno isto troslojno staklo, ako ste tražili roletne sa spoljnom kutijom, onda bih prve tri ponude poređao istim redom. Veka je takođe odlična, ali mislim da je precenjena.

Ја сам јесенас уградио трећу опцију код себе (са 3 стакла и дихтунга кад већ има места у профилу), и за то сам сигуран да је добро и да ће и дека у акцији за то рећи да је добро.

По питању осталих, у мом океј сећању, мислим да су сви исте класе осим пете опције. Под исту класу мислим да је разлика неприметна. Само уколико имате новца проббајте да вам све ролетне имају мотор да се не би бушио профил за уже.

Да бих можда уштедео некоме време ево исечка из мојих белешка око профила и окова:
- Профили прва класа: Rehau, Veka, Gealan, Inautic, Тrocal, Kommerling
- Окови прва класа: Maco, Siegenia, Roto, GU
- Стаклопакет за јаку буку 4-16-6-16-4, размак може бити и 14 или 15. Аргон између, и међулајсна од thermix боља него aлу/челична
- Ролетна за изолацију споља са мотором > спољна уз бушење профила > наградна
- RAL уградња би била најбоља, али ретко ко је овде ради. Потребна је чиста шпалетна за то.
- Јако је добро имати 3 дихтунга у прозору

Има још понешто, али искр треба ми времена да прочитам тај рукопис, а журим сада.
Sa skoro svim bi se složio, jedino bih imao amandman na staklopaket za jaku buku - spoljno staklo 4mm treba da bude niskoemisiono četiri godišnja doba/clima guard /, srednje staklo 6mm float extra clear, i unutrašnje pamplex 4.4.2 gde je 4mm low-e zalepljeno sa 4mm float extra clear specijalnom antifonskom folijom SR (sound reduction).

Vrh