Ја сам јесенас уградио трећу опцију код себе (са 3 стакла и дихтунга кад већ има места у профилу), и за то сам сигуран да је добро и да ће и дека у акцији за то рећи да је добро.
По питању осталих, у мом океј сећању, мислим да су сви исте класе осим пете опције. Под исту класу мислим да је разлика неприметна. Само уколико имате новца проббајте да вам све ролетне имају мотор да се не би бушио профил за уже.
Да бих можда уштедео некоме време ево исечка из мојих белешка око профила и окова:
- Профили прва класа: Rehau, Veka, Gealan, Inautic, Тrocal, Kommerling
- Окови прва класа: Maco, Siegenia, Roto, GU
- Стаклопакет за јаку буку 4-16-6-16-4, размак може бити и 14 или 15. Аргон између, и међулајсна од thermix боља него aлу/челична
- Ролетна за изолацију споља са мотором > спољна уз бушење профила > наградна
- RAL уградња би била најбоља, али ретко ко је овде ради. Потребна је чиста шпалетна за то.
- Јако је добро имати 3 дихтунга у прозору
Има још понешто, али искр треба ми времена да прочитам тај рукопис, а журим сада.
По питању осталих, у мом океј сећању, мислим да су сви исте класе осим пете опције. Под исту класу мислим да је разлика неприметна. Само уколико имате новца проббајте да вам све ролетне имају мотор да се не би бушио профил за уже.
Да бих можда уштедео некоме време ево исечка из мојих белешка око профила и окова:
- Профили прва класа: Rehau, Veka, Gealan, Inautic, Тrocal, Kommerling
- Окови прва класа: Maco, Siegenia, Roto, GU
- Стаклопакет за јаку буку 4-16-6-16-4, размак може бити и 14 или 15. Аргон између, и међулајсна од thermix боља него aлу/челична
- Ролетна за изолацију споља са мотором > спољна уз бушење профила > наградна
- RAL уградња би била најбоља, али ретко ко је овде ради. Потребна је чиста шпалетна за то.
- Јако је добро имати 3 дихтунга у прозору
Има још понешто, али искр треба ми времена да прочитам тај рукопис, а журим сада.