Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

@deka u akciji

Da li mi možete pomoći oko izbora ulaznih vrata za kuću. Dimenzija 1360x2110
Imam ponudu za vrata gde bi štok i krilo bilo izrađeno od PVC Shuko profila, a sam panel bi bio Alu.
Kao na fotografiji. Cena za ovu varijantu 1000e.

Druga varijanta je sve da bude alu, profil Elvial, još nisam dobio konačnu cenu, ali oko 1400-1500e

Na nekoliko mesta sam čuo da PVC nije dobar izbor za ulazna vrata, da vremenom dolazi do problema. Te da je alu mnogo bolji za ulazna vrata, izdrzljiviji. Ne znam šta je istina, a razlika u ceni nije uopšte mala.

Pogledajte prilog 257878
Ako se u taj Schuco ubaci čelično ojačanje po katalogu i stave kvalitetne šarke i ako je profil beo, neće biti problema.
Aluminijum jeste čvršći i izdržljiviji, ali ne i Elvial baš. Tanki su zidovi profila.
Mislim da je ovde pvc bolja varijanta, ako je to pravi odnos cena.

Što se mene tiče, situacija je sledeća :
E45 sasvim korektan profil, staklo nedovoljno dobro - tražiti staklo iz El5600
S67 nije skoro uopšte bolji od ostalih sistema, pa je cena jaka. Nepotrebno dve šestice u staklu
El 5600 je ok, staklo je super, cena nije super

Schuco ima dobro staklo, neopravdana cena
Rehau je odličan, cena je odlična, jedino staklo zameniti sa varijantom iz El5600 ili Schuco
Veka 82 neopravdana cena, nepotrebno dve šestice u staklopaketu.
Veka 70 je zalutala ovde.

E 75 je verovatno najbolji od svih gore pomenutih alu sistema. Mislim da i sa staklom iz Elvial 5600 ponude, cena će biti ispod Alumila i Elvial a.
Hvala na odgovoru
Hteo sam da nabavim ponudu za E75 ali poslali su mi za EW70 (14.500) sada pokusavam da rastumacim poredjenje EW70 sa E75 i S67. A iskreno i da nabavim ponudu za E75

Vrh