Šta je novo?

Pušten je u rad novi Forum

Par forumaša se javilo sa problemom da prilikom klika na link teme koji bi trebao da odvede na prvi nepročitani post ih zapravo odvede na prvu stranu teme.

Rešenje je vrlo jednostavno, potrebno je da u navigacijskom baru kliknete na padajući meni Forumi/Forums i da potom kliknete Označite forume pregledanim/Mark forums read

Na mobilnim uređajima se opcija Označite forume pregledanim/Mark forums read može videti klikom na tri crtice tzv hamburger.

Nakon toga će klik na link teme voditi do poslednjeg nepročitanog posta.
 
Poslednja izmena:
Čitam neke postove i osetim kako mi kreće gorušica... proverim i vidim da 'ignore' lista nije migrirala! :oops:
Ima li leka, ili moram svih 60+ likova ponovo da plevim?
 
Malo po sećanju a neke u momentu kada ti naiđu postovi.
 
Čitam neke postove i osetim kako mi kreće gorušica... proverim i vidim da 'ignore' lista nije migrirala! :oops:
Ima li leka, ili moram svih 60+ likova ponovo da plevim?
Ignore listu ćeš morati ponovo da napraviš. Ko zna, možda su se neki od ignorisanih u međuvremenu promenili? :D
 
Ako će ti biti lakše, sada ignore lista radi odlično :) Plus moderatori imaju mogućnost da banuju smarače iz pojedinačnih tema, a ne samo da ih uklanjaju sa foruma komplet.
 
Ako će ti biti lakše, sada ignore lista radi odlično :) Plus moderatori imaju mogućnost da banuju smarače iz pojedinačnih tema, a ne samo da ih uklanjaju sa foruma komplet.
Verujem ti, 'ajde da vidimo kako će to da funkcioniše. I kad smo već kod teme, da iskažem svoju novogodišnju želju, povezanu sa pokretanjem ovog novog, sjajnog formata.

Grubo rečeno, imamo dve vrste smarača. Prirodne talente, i ove druge, koji su ovekovečeni sns botovi/trolovi. Muka je što i jedni i drugi privlače ozbiljan broj sparing-partnera, a to ozbiljno zagušuje forum čistim otpadom. "Fore i fazoni" se ponavljaju u krug. Moram da (donekle) tolerišem prvu grupu, jer iako sam takve izignorisao, čitam i dalje odgovore u koijma ih citiraju. Na nekim temama to mi mrači i do polovine postova, ali dobro, tu odlučuje stvar ličnog ukusa.
Ali, zbog ovih drugih mi kipi lonac, zbog toga što se tolerišu, a jasna je zla namera na zadatku. Oni rastu u svom samozadovoljstvu, dok forum trpi. Voleo bih da moderacija o tome dublje razmisli i možda promeni stav. Ovo kažem kao sociolog-psiholog, da ne bude zabune. :)

Ovaj post treba prebaciti u temu "Forum, sajt..."
 
Voleo bih da znam razloge promene
Rentabilnost, stabilnost, bezbednost, kapacitet....
Ne bih voleo da se radi samo o pomodarstvu
Bilo bi lepo videti par slicica interfejsa foruma
radi poredjenja razvoja
:)
 
Pre svega tehnička inferiornost starog foruma iz čega proizilazi ono što si pomenuo stabilnost, bezbednost, kapacitet.
 
Da li je ovo pravo mesto za pitanja o koriscenju sajta.
1-gornji levi brzi SEARCH tab, kada se trazi samo po imenu korisnika - izbaci gresku.
2-kada se ode u opciju FILTERS, dobije sa jako plitak rezultat ili zabaguje.
3-kada trazim za svoje postove dobijem samo danasnji post.
4-za neke stariji post nekog korisnika, recimo na temu TC Usce, ne izbacuje rezultat. Isproba sam sve opcije filtera.
5-kretanje po temama je teze. Moj naci kretanje je - da vidim o cemu neki zanimljivi clanovi pisu , pa da eventualno nesto napisem.
6-tesko je kretanje u okviru iste teme itd.
 
Poslednja izmena:
Moj prvi utisak je da ima mnogo vise prozora, grafike, mnogo vise pipalica, slicica i pritiskalica, a da je funkcija slabija, i neke stvari skrivene. Nesto kao kad predjete sa XP na W11.
 
Dosen, hvala na utisku koji si podelio, videćemo za search koliko se može unaprediti. U postu iznad tvog sam naveo razloge za prebacivanje na novi forum a što si pitao u drugoj temi.
 
Takođe ne bi bilo loše pomenuti da ukoliko imate problem sa pristupom ili prijavom na forum možete poslati email na adresu forum@beobuild.rs
 
Момци свака част на надоградњи, одлично изгледа и ради ко Сингерица. Дарк је предобар :gobb:
Хоће ли можда бити уведени трофеји за чланове?
 
@Diogen Hvala na pohvali. :sesir:

Dobra ideja razmotrićemo trofeje ali nakon što se slegnu utisci i svi priviknu na postojeće opcije. :gobb:
 
U opciji za više fotografija je naravno moguće postaviti i jednu fotografiju.
 
Činjenica je da postoji više opcija koje su nam sada dostupne na brži način.
Kao neko ko je u web dizajnu i "developmentu" mogu samo da kažem - bravo i svaka čast na bezbolnoj tranziciji.
Svi ćemo se navići za par dana.
Meni je recimo najveći "problem" nova ikonica (favicon) jer je ne prepoznajem tako brzo u bukmarksima :)
 
Ah, najzad sam uspeo, mada posle većeg broja eksperimenata.

Dakle, "at least" je zbunjujuće jer to ne znači tačno 400x400, nego bar toliko. Tu korisniku sugeriše da veličina slike avatara može biti proizvoljna jer se on naknadno skalira na potrebne veličine u zavisnosti od raspoloživog "prozora", tj mesta gde treba da se renderuje, što nije uvek isti broj piksela. Na kraju je ispalo da treba uraditi tačno ono što piše. Ako nije baš mala, veličina slike nije bitna jer se ona skalira. Moj problem bio u tome što ili stranice moraju biti iste, tj slika mora biti kvadrat, ili ni jedna ne sme biti manja od 400 (ili možda samo visina?). To dalje nisam istraživao pošto sam pronašao jednu verziju slike koja se prikazuje kako treba. Moj avatar nije bio kvadrat već je bio male visine u odnosu na dužinu, pa se prikazivalo samo onoliko koliko se od slike vidi u pravougaonom prozoru kad se visina (ili kraća stranica?) uzme kao referenca za skaliranje. Napravite sliku kvadratnog oblika koja je bar 400x400 piksela, pa nećete imati problema.
Eksperimentisao sam sa sličicom avatara od puštanja u rad i da kažem / dodam par utisaka. U lite modu mi prikazuje sličicu u pastelnoj varijanti, dok u dark modu blago vuče na drečavu nijansu. Kao što kaže Zuma, potrebno je da ti slika bude kvadratnog oblika, nebitno kojih dimenzija, osim da to bude veće od 400x400px. Takođe ni sama težina slike (u MB) nije presudna. Dobra stvar je što se ista automatski skalira na veličinu prikazivanja, pa se identična slika, smao u različitoj veličini, vidi u delu za pisanje poruka, header - u i u korisničkim podešavanjima, ali i kada se na naslovnoj strani foruma prikazuje kao sličica onog ko je poslednji pisao u nekom delu foruma. Druga dobra stvar je što se prilikom skaliranja slike ne gubi kvalitet iste, pa tako ispisani tekst se može jasno videti, naravno ukiliko nije suviše sitan, kao što je kod mene slučaj.
Prletova sličica avatara ima providnu pozadinu, pa izgleda smešno u dark modu, koji inače koristim, tako da eto forumašima jedne teme za razmišljanje (za one koji hoće providnu pozadinu). Ovo sam primertio i na par smiley-a, poput "tete koja vakciniše i kola sa žmigavcima". Kod kola je problem što je napravljeno da se vidi senka koju baca isti na kolovoz, koji je bele boje a nebo iznad kola prozirno.
Kad smo već kod smiley-a, ubacite i ovaj:



Inače, koliko mogu da primetim, dobar deo beobuildera prešao na "tamnu stranu". :)

P.S.
Kada hoću da mi fotografija bude ujedno i link, kako to da uradim? Da li moram kao na prethodnom forumu, sa unošenjem link koda?
 
Eksperimentisao sam sa sličicom avatara od puštanja u rad i da kažem / dodam par utisaka. U lite modu mi prikazuje sličicu u pastelnoj varijanti, dok u dark modu blago vuče na drečavu nijansu.
Čini ti se, ne postoji nikakav efekat nad avatarima u zavisnosti od teme koja se koristi. To te ili oči varaju ili tvoj monitor ima problem sa prikazom.
 
I sam probao sa providnom pozadinom pa je ispalo da to ne izgleda dobro jer naravno zavisi od toga šta je ispod slike. Mada mi se čini da bi stavljanje kontrastnog okvira na granicama neprovidnog dela slike moglo da daje zanimljiv efekat kod složenih grafičkih struktura. Međutim i sa i bez prozirnih delova bitno je i šta je oko avatara, jer bi i tu bilo poželjno da se slažu boje, ili bar tamno/svetli aspekat avatara i okoline. Ali sa dva različita režima osvetljenosti foruma to postaje komplikovano bez dva avatara za svaki od njih. Tako da treba malo eksperimentisati ako ne želite generičke slike, što mislim da treba izbegavati. Svi smo mi različiti pa bi naš "vizuelni simbol" trebalo da izražava vašu individualnost. To je kao vaše ime, pa se treba malo potruditi kad već imamo šansu da budemo kumovi sami sebi.
 
Nije da ću nešto koristiti to, ali kad se prelazi sa tamne na svetlu temu ili obrnuto, izbaci te sa te teme i odvede na glavnu stranu foruma. Ako može izmena da te ostavi tu gde jesi, samo da promeni temu :) To su neke stvari koje bi trebalo da učine forum praktičnim. I hvala što ste poslušali za ovu navigaciju na vrhu teme, nepodnošljivo je bilo na telefonu pre toga :)
 
Vrh