Ah, najzad sam uspeo, mada posle većeg broja eksperimenata.
Dakle, "at least" je zbunjujuće jer to ne znači tačno 400x400, nego bar toliko. Tu korisniku sugeriše da veličina slike avatara može biti proizvoljna jer se on naknadno skalira na potrebne veličine u zavisnosti od raspoloživog "prozora", tj mesta gde treba da se renderuje, što nije uvek isti broj piksela. Na kraju je ispalo da treba uraditi tačno ono što piše. Ako nije baš mala, veličina slike nije bitna jer se ona skalira. Moj problem bio u tome što ili stranice moraju biti iste, tj slika mora biti kvadrat, ili ni jedna ne sme biti manja od 400 (ili možda samo visina?). To dalje nisam istraživao pošto sam pronašao jednu verziju slike koja se prikazuje kako treba. Moj avatar nije bio kvadrat već je bio male visine u odnosu na dužinu, pa se prikazivalo samo onoliko koliko se od slike vidi u pravougaonom prozoru kad se visina (ili kraća stranica?) uzme kao referenca za skaliranje. Napravite sliku kvadratnog oblika koja je bar 400x400 piksela, pa nećete imati problema.
Eksperimentisao sam sa sličicom avatara od puštanja u rad i da kažem / dodam par utisaka. U
lite modu mi prikazuje sličicu u pastelnoj varijanti, dok u
dark modu blago vuče na drečavu nijansu. Kao što kaže Zuma, potrebno je da ti slika bude kvadratnog oblika, nebitno kojih dimenzija, osim da to bude veće od 400x400px. Takođe ni sama težina slike (u MB) nije presudna. Dobra stvar je što se ista automatski skalira na veličinu prikazivanja, pa se identična slika, smao u različitoj veličini, vidi u delu za pisanje poruka, header - u i u korisničkim podešavanjima, ali i kada se na naslovnoj strani foruma prikazuje kao sličica onog ko je poslednji pisao u nekom delu foruma. Druga dobra stvar je što se prilikom skaliranja slike ne gubi kvalitet iste, pa tako ispisani tekst se može jasno videti, naravno ukiliko nije suviše sitan, kao što je kod mene slučaj.
Prletova sličica avatara ima providnu pozadinu, pa izgleda smešno u dark modu, koji inače koristim, tako da eto forumašima jedne teme za razmišljanje (za one koji hoće providnu pozadinu). Ovo sam primertio i na par smiley-a, poput "tete koja vakciniše i kola sa žmigavcima". Kod kola je problem što je napravljeno da se vidi senka koju baca isti na kolovoz, koji je bele boje a nebo iznad kola prozirno.
Kad smo već kod smiley-a, ubacite i ovaj:
Inače, koliko mogu da primetim, dobar deo beobuildera prešao na "tamnu stranu".
P.S.
Kada hoću da mi fotografija bude ujedno i link, kako to da uradim? Da li moram kao na prethodnom forumu, sa unošenjem
link koda?