Šta je novo?

Protivpožarna zaštita (Vatrogasci i vatrogasne jedinice)

Kpovani su kamioni man kamaz iveko maz i ni jedan fap ....tu ne moze niko da se ugradi u nabavku
 
Tako je. Vidi se ko pazi na času. :D

Ima na netu i slika svih tih vozila. MAZovi su ogromni, čak i 4x4 varijanta koju sam video izgleda kao zgrada na točkovima. A tek 6X6...
Ali znam da su pojedine stanice imale problem sa njima jer su bili previsoki za garaže pa su stajali polovično napolju ili u dvorištima.

A FAP mislim da nije kupovan jer je u to vreme (2016-2018) bio u onoj krizi kad se predviđalo da bude radionica za Vojsku. A i bilo je loših iskustava s njegovim proizvodima u zadnjih par godina. Vojska je prijavljivala da joj vozila stara par godina rđaju više i brže nego ona iz doba SFRJ.
 
Маз је набављен због ширег договора са Белорусијом (њихови донирни Мигови и модернизација целе наше флоте), МАН је био главна жеља сектора, али су наводно подигли цену па је набављен мањи број, Камаз је део договора са Русијом, а Ивеко је дошао као алтернатива скупљем МАНу. Још веће шаренило је у путничким возилима, Шкоде, Ладе, Нисани, Фијати Фулбек, Џипови Ренегејд и Вранглер, Рено Трафик и Фијати Дукато.
 
47oc8l.jpg
 
Slikano pre neki dan
VB.jpg

Mislim da MAZove i možda još neke MANove drže unutra ili pozadi na parkingu. MAZove sigurno, pošto su previsoki.
 
Мазови су у ватрогасним станицама Вождовац, Кошутњак и Сурчин. На Звездари су добили три нова камиона, навлни МАН, цистерну МАН и навални Ивеко, али су зато три Мерцедеса Атего дали у руралне станице. Унутра су махом новији комбији, џипови и теренци.
 
POŽAR KOD FDU Vatru gasile dve vatrogasne ekipe

Kod Fakulteta dramskih umetnosti na Novom Beogradu danas oko 15 sati je izbio požar, potvrdili su za "Blic" iz Vatrogasne službe.


- Dva vatrogasna vozila su učestvovala u gašenju požara i on je sada ugašen. Povređenih nije bilo - rekli su vatrogasci.

Uzroci požara još nisu poznati, a kako se moglo videti sa fotografija objavljenih na društvenim mrežama, dim je kuljao desetak metara u vis.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/pozar ... pe/e3svjnd
 
Eh, a dijagonalno odatle stoji plac gde je trebalo da bude vatrgogasna stanica.

I gde je na kraju bio požar? Na FDU ili kod one kuće u šumarku?
 
Na sred livade?!

Verovatno neko roštiljao ili bacio pikavac u prolazu (tu su staze koje idu preko bloka) pa vetar pomogao širenju plamena.
 
Велики пожар на Крабурми, нека фабрика чини ми се по снимцима.
 
Да, горелo 10 тона пластике. Ово је већ други случај да гори већа количина пластике у Београду у овој години, у фебруару је био пожар на Медаковићу. Овакви пожари се брзо локализују, али се гасе још најмање један дан. Било би добро да се преконтролишу остали погони за рециклажу и складишта пластике по граду.
 
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=hkQfOGW9ddU[/youtube]
https://m.youtube.com/watch?v=hkQfOGW9ddU
Скоро су у акцији у Земуну виђени нови Ивеко камиони ватрогасне бригаде, навално возило из станице у Земуну и лестве са Звездаре.
Имам нажалост проблема са видео снимка директно на форум преко телефона :?
 
Ово је данас горела плинска боца на тераси.
 
Gorela jeste, ali nije odgovorna za početak nastajanja požara. Požar je zahvatio terasu i manji deo sobe, kada je ugašen. Sve u svemu šteta , finansijska, a ostavlja posledice i na mentalno zdravlje ukućana.

Послато са SM-G930F помоћу Тапатока
 
Скоро је био на Првој телевизији био командант ватрогасне бригаде Мајсторовић у којој је изнео податак да је у пожарима у Београду ове године погинуло 20 људи.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788300#p788300:2h8f12d8 je napisao(la):
direktor » Сре Окт 28, 2020 7:25 pm[/url]":2h8f12d8]Pukla guma

vatrogasci01-2020-10-28-19-15-06.jpg
Овај ТАМ камион превози спасилачку опрему у великом контејнеру који може да се спусти са шасије рол кипером. Где је ускикан Дишо? У Кнеза Милоша?
 
Da u kneza milosa preko puta dvorski parka ...
 
Vrh