[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766952#p766952:3gjteqdu je napisao(la):
GOJE » Uto Avg 18, 2020 9:06 am[/url]":3gjteqdu]@Ksenija - odličan tekst. Apsolutno sa svim se slažem, ponajviše sa mirisima iz kuhinje.
Moj čovek
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766956#p766956:3gjteqdu je napisao(la):
astrodule » Uto Avg 18, 2020 9:42 am[/url]":3gjteqdu]Naravno da izuvanje ne važi za žurke i veća okupljanja posle kojih se čisti cela kuća.
Što se tiče mirisa iz kuhinje, očigledno nikada niste pržili norvešku mariniranu ribu. Miris nam je ušao u sve sobe. I pored luftiranja gosti su nas danima pitali kakav je to smrad.
Dule, ne odnosi se samo na žurke i veća okupljanja, dovoljno je da gosti budu par. Žurke su prošlost, makar za mene a i kada su bile aktuelne svakako da se gosti nisu švrćkali po celom stanu.
Šta je tebi očigledno kada je u pitanju "prženje norveške marinirane ribe"? Možda misliš na haringu koja je kao marinirana već spremna za posluženje kao i još neke vrste riba, a što znači
NEMA PRŽENJA, samim tim ni neprijatnog mirisa. Jedno je marinirana riba a nešto sasvim drugo jeste marinada kojom se riba preliva nakon što je pečena na bilo koji način. Ono što je osnovno, jelo nikada ne smrdi osim što može imati intenzivniji miris što je slučaj i sa povrćem (kelj, karfiol, brokoli itd. itd.).
Ovo mi nije jasno:
Inače, mi nemamo vrata u kuhinji, i imamo šank ka dnevnoj sobi. Olakšavajuća okolnost je ta što smo šporet stavili uz prozor, ali i pored aspiratora posle nekog prženja miris ulja se proširi u ostale prostorije ako ih nismo zatvorili.
Dopada mi se šporet ispod prozora ali mi nije jasno, gde je u tom slučaju aspirator? I naravno da ćeš zatvoriti spavaće sobe u takvm prilikama.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=767051#p767051:3gjteqdu je napisao(la):
razgradjevinar » Uto Avg 18, 2020 3:42 pm[/url]":3gjteqdu]meni je bas bez veze traziti od nekoga da se izuje, msm istom logikom zasto mu ne traziti da se skine posto ko zna gde je sedeo i o sta se se sve ocesao. a ja kad odem u goste naravno da necu da gacam u blatnjavim cizmama po necijoj dnevnoj sobi ali mi i ne pada na pamet da navlacim tudje popke umesto recimo svojih sandala.
Ali popke :lol: :lol: :lol: Zamišljam mog kuma operskog pevača na slavi u odelu i popkama :laugh: :laugh: :laugh:
Inače, sasvim se slažem s tvojim stavom.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=769337#p769337:3gjteqdu je napisao(la):
mariks » Sre Avg 26, 2020 1:55 pm[/url]":3gjteqdu]@ksenija
ne znam kakva jela spremate pa Vam se sve slasno oseca iz kuhinje. Očigledno se oslanjate na kolače i polupripremljenu hranu iz prodavnice i konzerve. Slazem se da je logicno da se trosoban stan racuna po spavacim sobama ali to kod nas nije tako vec se racuna i dnevni boravak.
A to sto neko ne zeli da se izuva jer mu desmr noge to nije problem izuvanja vec licne higijene. Badava i lepo odelo i svecana haljina ako se noge osecaju kod komsije
Inace da, ja perem kucne papuce, ne zelim bas ni da izigravam baba seru tj da stojim ispred vrata i opominjem sve da dobro obrisu noge o moj domestos natopljen otirac, a ako neko ne zeli jednostavno da se izuje ok, samo ne mora da setka i gazi po tepihu da bih mogao to mesto posle da dezinfikujem. A tom logikom ni kod svoje kuce ne treba da se izuva, cak sta vise moze i noge da podigne na garnituru, obuven
A ne daj boze da ti je rodjendan, slava ili tako neka proslava po nekom losem vremenu, pa tad se ne dolazi u goste i neprimereno je ako slavljenik ne pomeri datum
@mariks
Savremena sam žena ali u mnogim stvarima konzervativna tako da otpada sve što je polupripremljeno, na pomen konzervi se ježim, a tek na kolače koje ne konzumiram iz jednostavnog razloga što ne vidim korist od istih osim kada su u pitanju poslastice koje mogu zameniti npr. užinu (štrudle, slatke pite, krofne, knedle sa ovim-onim, vanilice, jabuke u šlafroku, lenje pite, palačinke, krempite, domaći puding...)
Pominješ ličnu higijenu. Ne misliš valjda da smo na tom stepenu da nam noge mogu smrdeti nakon izuvanja? Ima i toga ali to već nije stvar lične higijene već zdravstveih problema zbog lošeg odabira sastava čarapa i cipela.
Otirač nije dekorativni predmet.