[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811870#p811870:3qmt8gq2 je napisao(la):
Piccolo » Sub Jan 09, 2021 10:21 pm[/url]":3qmt8gq2]
Znam ja da SNS investitorska bratija jedva čeka da ga ugasi i otme ekstra lokaciju za izgradnju, taj stadion treba da ostane stadion (neka bude i atletski ako i uspeju da ugase OFKu, ali ne treba rušiti).
Za ovaj deo se slažem. Klub i stadion su urušeni do krajnjih granica. Treba da se renovira (napravi) stadion i treba OFKa da se oživi na neki način. Beogradu treba OFK, kao klub velike istorije, zaslužuje da bude deo beogradske trojke uz večite. Draži je ljudima od Voždovca, Čukaričkog (Čuka je model kako treba da funkcioniše "manji" klub), Rada...)
Zašto država ili grad (čitaj sns) ne pipa stadion, u vremenu kad prepakovaše svaku kockicu Beograda, potkrepljuje tu tezu o njihovim nečasnim namerama.
A isključena im je struja jer Terzić nije plaćao godinama, sve su nasleđeni njegovi dugovi, a on je i dalje na slobodi i još nagrađen od ove vlasti.
Ovde ne bih branio osobu kao što je Terzić ali on u klubu nije već jedno 5-6 godina i OFKa je u neuporedivo lošijoj situaciji nego kad je on odlazio, gde svakako ima njegove zasluge ali ne treba tu banalizovati "njegovi dugovi". Ovde potenciram na to da kod nas u najjačoj ligi ima jedno 10tak klubova koji preživljavaju u sličnoj situaciji kao što je bio OFKa kad je Terzić otišao, pa nisu po četvrtim, petim ligama, već opstaju nekako...
I zar je tebi normalno da je OFK sa daleko manjim dugovima "pred nestankom", a večiti imaju pojedinačno 10x veće dugove i u zlatnom su dobu, a razlika je samo što država svesno pušta taj klub niz vodu da bi oprali Terzića i ekipu a drugima pokriva rupu bez dna.
Poređenje sa večitima i njihovim dugovima je baš nabulozno. Večiti i OFKa u ovom stanju, pa to je kao da kažeš ova firma od 500 radnika ima veće dugove od ove trafike, pa se nije ugasila, a eno, zatvaraju trafiku. Zvezda i Partizan, u dobroj meri imaju pokriće za svoje dugove, u mogućnosti su da prihoduju na godišnjem nivou više miliona evra, što od transfera, što od učešća u evropskim takmičenjima. Pogledaj dugove koje imaju Barselona, Real i Mančester Junajted.
I tako, nepotrebno je upuštati se na ovoj temi dalje. Daj da se sredi ta ulica, a ja i dalje (naivno) verujem da ćemo u nekoj budućnosti pre imati lep Omladinski stadion, nego neki tržni centar na toj lokaciji.