Šta je novo?

Privatni prevoznici

Стрела пустила Интура, носи гб 70606. Претпостављам да има и 70605.

Nemaju još uvek.
Имају.
1000019000.jpg

Uz kupljenu ulaznicu za Sajam Knjiga dobija se vaučer za Flixbus 20 % popusta.
Mora da se rezervacija izvrši do 25.11, imam jedan kod viška, pa ako nekom zatreba, nek mi se javi privatno.
1000065414.jpg

70610 на 860МВ, Стрела пушта возила изгледа сваком даном. 70491 није више у Ласти, ради 860Е.

Inače na 860i su sada zadužena tri intura umesto Iveca (ono što sam ja lično video, možda ima još): 70607, 70540 i još jedan ne znam garažni. Iveco jeste super, ali nikako nije za ovu liniju. Možda bi bio da je kao Lastrin.

Сасвим обичан дан у доба Лудог травела. Никад али никад неће ништа урадити.

Tu su negde sa Lineom, juče 3 48ce, 6 33 i jedan španac od Hrama do Slavije su napravili kolonu i haos.

Bacih pogled na ono sokoćalo za praćenje u busu, jedna 33 kasnila 30', druga 35', doslovno je bolesno juriti krug koji je praktično već izgubljen. Ispada da su 4 prevoznika pre na 33 bolje radili nego 1..

Interesantna mi je logika gazdi privatnih prevoznika, za krug ima da propate i vozači i putnici, ali zato da pritisnu nadležne za turaže, to ne smeju tu podviju rep...

Tu su negde sa Lineom, juče 3 48ce, 6 33 i jedan španac od Hrama do Slavije su napravili kolonu i haos.

Bacih pogled na ono sokoćalo za praćenje u busu, jedna 33 kasnila 30', druga 35', doslovno je bolesno juriti krug koji je praktično već izgubljen. Ispada da su 4 prevoznika pre na 33 bolje radili nego 1..

Interesantna mi je logika gazdi privatnih prevoznika, za krug ima da propate i vozači i putnici, ali zato da pritisnu nadležne za turaže, to ne smeju tu podviju rep...
O tome sa turazama ja pričam na drugoj temi, a evo kako izgleda linija 307 svakog dana i to jedna prigradska linija.
Obratiti pažnju na trenutno vreme na telefonu i na predviđeno vreme u koje vozila trebaju da stignu na stajalište.

Prilozi

• IMG_2876.png
    IMG_2876.png
    133,3 KB · Pregleda: 93
  • IMG_2877.png
    IMG_2877.png
    112,6 KB · Pregleda: 89
  • IMG_2878.png
    IMG_2878.png
    130,4 KB · Pregleda: 94
Ovo sam mogao da okačim na temi električni autobusi, ali mislim da je relevantnije tu.

Po predlogu državnog preduzeća, privatnom prevozniku „Strela” pripale bi linije Ekspo 1, Ekspo 3 i Ekspo 5 „za čiji bi rad privatni prevoznik dobijao sredstva iz budžeta, dok bi na preostalim linijama radila vozila GSP-a ‘Beograd’”, upozorava sindikat.

Expo 1 Aerodrom - Expo terminus
Expo 3 Borča 3 - Expo terminus
Expo 5 Ustanička - Expo terminus

Ovo sam mogao da okačim na temi električni autobusi, ali mislim da je relevantnije tu.

Po predlogu državnog preduzeća, privatnom prevozniku „Strela” pripale bi linije Ekspo 1, Ekspo 3 i Ekspo 5 „za čiji bi rad privatni prevoznik dobijao sredstva iz budžeta, dok bi na preostalim linijama radila vozila GSP-a ‘Beograd’”, upozorava sindikat.

Expo 1 Aerodrom - Expo terminus
Expo 3 Borča 3 - Expo terminus
Expo 5 Ustanička - Expo terminus
Ustanička! Ne mogu biti srećniji! Zašto se prosto ne natrpa još 50 linija tamo?! Pa šta je već postojećih 10 na onu malu okretnicu?! I naravno, opet prevoznik kom nije (još) pošlo za rukom da preuzme trolejbuski sistem, a već razmišlja kako da još izvlači para iz budžeta!

Ustanička! Ne mogu biti srećniji! Zašto se prosto ne natrpa još 50 linija tamo?! Pa šta je već postojećih 10 na onu malu okretnicu?! I naravno, opet prevoznik kom nije (još) pošlo za rukom da preuzme trolejbuski sistem, a već razmišlja kako da još izvlači para iz budžeta!
Ustanicka će biti rekonstruisana i proširena.
Ali naravno, čim Strela završi jedan posao oko preuzimanja linija, odmah krecu u neki drugi posao i tako rade svaki put. Sledeće su vrlo verovatno linije za expo i napad na Novi Sad (Što mislim da im neće lako proći)

ma nek strela preuzme sve linije sa ustaničke i nek plati rekonstrukciju okretnice sama. dovoljno su se nakrali da mogu iz svog džepa da je urade.

ma nek strela preuzme sve linije sa ustaničke i nek plati rekonstrukciju okretnice sama. dovoljno su se nakrali da mogu iz svog džepa da je urade.
Međutim, naravno da će rekonstrukcija ići o trošku grada, a oni dobiti liniju za Expo.
Toliko su se nakrali i da mogu na keca da isplate sve radnike Laste kojim se duguju na desetine hiljada evra po radniku, pa opet to ne žele da urade i nude 20% od ukupnog duga.

Vrh