Šta je novo?

Privatni prevoznici

Kako ce oni da ih identifikuju?
a što bi ih iko i identifikovao?
da neće možda jedan ogranak ovog udruženog mafijaško-korupcionaškog poduhvata da kontroliše drugi?
da neće možda privatnici da imaju unutrašnju kontrolu?
u situaciji u kojoj su svi elementi uređenog i civilizovanog sistema prevoza već ukinuti mogu slobodno da se ukinu i registarske oznake. taman da i murija odmah zna koga neće smeti da dira, ovako dok proveri registraciju gubi se tu mnogo vremena.

ma ljudi, ako im skinu nalepnice, još uvek se vide po brojevima na app, pa neće im GPS povaditi...

raštrkajmo se po gradu i popišimo kojim trocifrenim brojem kreću P brojevi kog privatnog prevoznika, dok ih ne uklone, i bićemo mirni. neka svako od vas ode i zapiše za jednog prevoznika i neka mi pošalje u privatnu, napraviću evidenciju za sve, pa kome treba za prijave, samo da se javlja po potrebi.

pa ako oni u radu sa građanima ne operišu tim oznakama tj. ne primaju prijave na osnovu njih, možeš ti da ih pohvataš sve i ničemu ti neće služiti. takođe, ako je vozač načinio neku nepravilnost, a ti si van vozila koje pritom nema nikakvu spoljnu identifikacionu oznaku, kako ćeš biti siguran ili dokazati da je vozilo koje si ti video kada si kasnije uključio vazda pouzdanu aplikaciju isto to koje se ogrešilo o propise? on je do tada daleko odmakao i ne treba ni mnogo truda da se takva prijava obori kao nepouzdana ili netačna.
pp oznake kada su uvedene imale su fiksni deo P ili PO i trocifreni broj koji je jedino trebalo da se pamti. u međuvremenu su bez ikakve potrebe narasle na 5 cifara, do te mere da nema nikakve razlike da li pamtiš pp broj ili registarsku oznaku.
pp broj i garažni broj među normalnim ljudima imaju jasnu svrhu. oni su više pozicionirani i pregledniji u odnosu na registarske oznake, mogu se nalaziti i bočno tj. može se interno propisati njihova pozicija (npr. da se nalaze i unutra) itd.
e sad, onda dođe era idiota, pa po forumima čitamo kako se neko naslađuje što se takve oznake ukidaju e da bi ga šuknuo onima koji se usuđuju da prijavljuju njegovu voljenu strelu.
mislim, ja ne verujem da će se te oznake ukinuti, ali to ne bi bilo nikakvo iznenađenje. organizacija prevoza i celog grada je duboko ušla u fazu potpunog ludila.

Poslednja izmena:
Ja mislim da će broj ostati kao kod Banbusa, a da neće biti oznake prevoznika. Desavalo se da kontrola cima vozača za to što nema garažnog broja i morali su da izađu iz autobusa jer ne mogu da pregledaju karte u busu bez broja.

@bassista Normalno da neće da te kažnjava onaj ko te uveo u biznis,valjda su ukinuli da narod ne bi imao kako da ih smara. Mislio sam kako će prevoznik da zna koje mu je gde vozilo. Sećaš se tablica za trole?

ma ljudi, ako im skinu nalepnice, još uvek se vide po brojevima na app, pa neće im GPS povaditi...

raštrkajmo se po gradu i popišimo kojim trocifrenim brojem kreću P brojevi kog privatnog prevoznika, dok ih ne uklone, i bićemo mirni. neka svako od vas ode i zapiše za jednog prevoznika i neka mi pošalje u privatnu, napraviću evidenciju za sve, pa kome treba za prijave, samo da se javlja po potrebi.
210xx - C&LC Group
215xx - Dumeco
220xx - Trans-Jug
225xx - Beobus City
230xx - Banbus
235xx - LDM Group
240xx - Saga trans
245xx - Transprodukt
250xx - Niš-ekspres
260xx - Presto
262xx - Knežević trans
264xx - Lui travel
266xx - Ćurdić
268xx - B&B Linea
270xx - M&M trans
280xx - Barbados
282xx - M.T. tours
70xxx - Strela

gsp drzi linije 401 i 402 o stalo je uzeo ldm sa poteza 4 ko hoce nek ode do slavije ako ne veruje ali je tako

Откуд сад то?
Зашто уопште имамо оволику заврзламу са распоредом превозника по линијама?

za sad sigurno posto koristim 408 na svim linijama je ldm na 401 i 402 je i dalje gsp

@bassista Normalno da neće da te kažnjava onaj ko te uveo u biznis,valjda su ukinuli da narod ne bi imao kako da ih smara. Mislio sam kako će prevoznik da zna koje mu je gde vozilo. Sećaš se tablica za trole?​
Da još jednom ponovim da jedino da poskidaju tablice pa da nikako ne možeš da ih prijaviš.​

Ako se planira, tim pre treba prijavljivati. Ja ne znam da negde u svetu gradski autobusi voze neobeleženi. I onda će retardi to da uvedu ovde. Hoće malo sutra.

Ukida se oznaka prevoznika, nigde nije pisalo da se ukida direkcijski broj. Samo prijavljujte one koji voze neobeleženi. Treba zvati i policiju.
Укидају се било какве ознаке сем града Београд на новим плавим возилима.

Укидају се било какве ознаке сем града Београд на новим плавим возилима.
To pada u vodu lagano jer nije po zakonu. Jedino ako nisu smislili takvu neku dopunu zakona. U svakom slučaju prijavljivati.

To pada u vodu lagano jer nije po zakonu. Jedino ako nisu smislili takvu neku dopunu zakona. U svakom slučaju prijavljivati.
Може да се пријављује ја нисам рекао да не треба, ал питање је тренутка када ће се тај део уговора изменити и укинути званично обавеза ознака код приватника. Понављам из Стреле ми је речено да више неће бити обавезно истицање било какве ознаке. Ал свакао је закључак да није у питању неодговорност привантика који имају плава возила, него промене.

ništa, imamo gore spisak sada sa brojevima.
predložio bih, ako se ostali slažu, da @Igor zakači poruku sa brojevima, ako je moguće, da stoji neko vreme, mislim da će biti potrebno.
doduše, ja sam poprilično siguran da će se videti na aplikaciji vozila, pa ćemo svakako po brojevima moći da ih prijavljujemo iako vozila nemaju oznake. ali bolje svakako da imamo istaknuto ako je moguće.

Ал свакао је закључак да није у питању неодговорност привантика који имају плава возила, него промене.

Haha, a šta misliš, kome je palo na pamet da se ukinu oznake? Pa prevoznicima naravno, Šapić ni ne zna da vozila imaju oznake, a kamoli da ih ukida...

Ima tako još "slučajnosti", pre godinu dana najgori prevoznik Ćurdić uzima električne autobuse, svi se čudimo otkud to, kada ono pola godinu kasnije uslov za liniju 79 pošto prolazi kroz prvu zonu električna vozila, i baš za tu liniju najviše zainteresovan Ćurdić.

Poenta priče? Sve odluke se donose na osnovu želja prevoznika, ponekad se interes poklopi sa interesima građana pa se prodaje priča kako Grad brine p građanima, ali uvek je tu interes prvenstveno prevoznika.

Inače otkad vazi to da 79 mora biti iskljucivo električna? Posto sam ja danas video 2 krsine raspale na 79. I inače je linija očajna, ako se desi da idu 2 zaredom onda je ova druga obavezno nevidiljiva na aplikaciji

Vrh