Šta je novo?

Prijepolje

"Шеталиште поред Милешевке
Интензивно се ради на замени дотрајалих цеви и припреми подлоге за постављање бехатон плоча."
IMG_20241031_050901.jpg
https://forum.beobuild.rs/threads/prijepolje.5544/post-1295001

Poslednja izmena:
Evo i anketa šta građani Prijepolja zaista misle o investicijama u Prijepolju, čisto da ne bude da ja mračim i da je sve bajno:

Evo i još jedan tekst o kašnjenju i dodatnim radovima u bloku Stadion:

Ako delimo aktuelne vesti iz Prijepolja, da ne idu selektivno.

Inače, za solarno drvo, podržavam ideju. O lokaciji se možda i može diskutovati, iskreno, ja tu ne bih ništa stavljao jer je to ušće, dovoljno je lepo i bez dodatnih stvari, ali možda je i pogodak. Neću dalje komentarisati dok ne saznam detalje.

I izvinjavam se i na duplom postu, ali moramo da ispratimo državnu politiku, pada javna imovina i u Prijepolju. Srećom, kod nas bez žrtava.

Ko je platio dodatne radove i koliko koštaju?
Zašto se radi duplo? Zašto odmah nije projektovano kako treba? Ko je izvođač dodatnih radova i kako je izabran? Zašto se kasni, opravdano ili ne, i ko određuje je li malo ili mnogo? Šta Vi mislite, da li je u redu plaćati dodatno radove za nešto što je već projektovano i za šta su odobrena sredstva?

Semafor je popravljen, informacija iz prve ruke. Inače, slažem se da semafor nema veze ni sa čim, daleko od toga da izjednačavam semafor sa ubistvom 14 ljudi, poenta mog posta je bila da se selektivno biraju vesti o Prijepolju. Kad vidite da se gradi objekat, zašto ne okačite i šta građani misle o tome, nego samo šta vlast misli o tome?

Zašto nije sanirano "klizište" ispod nove gradske ulice? Stepenice prema reci, neravan asfalt? Ili sa puta prema Mileševi klizište? Ako znate Vi sa foruma za ove probleme, siguran sam da zna i vlast. Svestan sam da to nisu pitanja za Vas već za njih, ali ako sve znate o uspesima, onda nam recite nešto i o problemima.

Koja je svrha ove teme, pošto ste je Vi otvorili? Da pričamo o svim gradilištima ili samo o nekim? O problemima ili samo o pohvalama?

Mene interesuju samo neki veći projekti, a ne "crna hronika" u gradu. Nije mi bitno političarenje i koja je aktuelna vlast, već šta se gradi i planira od kapitalnih objekata.
Pošto planiram posetu manastiru Mileševi, počeo sam malo da pratim i šta se gradi u Prijepolju. A gradi se dosta toga u 2024 i planira za 2025 u odnosu na veličinu grada.

Poslednja izmena:
Uskoro će biti još veći radovi u odnosu na veličinu grada. 2025-e, 2026-e, 2027-e. Radujem se što će tema biti živa

Screenshot_20240923_180210_Facebook.jpg

Kad već pomenutih manastir Mileševa , pre dve godine sam im predlagao da ugrade solarne panele na prizeman pomoćni objekat, sasvim levo na slici kod ušća potoka/rečice u Mileševku. On ima crni krov "na jednu vodu" oko 150m2, a okrenut prema jugu, pa je idealan za proizvodnju solarne energije. Ali nisu do sada to prihvatili, premda u drugim manastirima i crkvama ima takvih projekata. Inače Eparhija Mileševska obuhvata veliku površinu, kao i deo Crne Gore sa gradom Pljevlja. Na ovoj mapi su samo manastiri.

IMG_20200902_151342.jpg

Poslednja izmena:
Da se nadovežem na ovu tvoju sliku eparhije - evo manastira na Vodenoj Poljani - sv. Kozme i Damjana:

1.jpg
2.jpg

Ispod njega u dnu polja je šumska kuća, od koje desno skreće asfalt za pominjanu Gornju Pravoševu:

3.jpg

Odavde ide vrlo dobar šumski put koji prolazi pored dva najviša vrha Zlatara - Golog brda i Velike Krševe:

4.jpg
5.jpg

Velika Krševa je u šumi, dakle nije fotogeničan, pa sam se popeo na onaj prvi, par metara niži, vrh.

Pogled prema dolini Mileševke:

6.jpg

Dakle ništa se od nje ne vidi pa je potrebno spustiti se dosta dole, npr. ranije pominjanim asfaltom do Gornje Pravoševe pa pešice dokle treba - zadatak za sledeće proleće ;)

Usput - nivo vode u Zlatarskom jezeru:
7.jpg

Snimci su od pre jedno 2 nedelje.

Poslednja izmena:
Zatvorena 4 mosta (2 pešačka) i deo tribina na stadionu, da se ne ponovi Novi Sad. Za sada nema konkretnih planova o vremenu ponovnog otvaranja, što je najbitnije za građane: visećeg mosta u centru grada.

Ostali objekti:
Tribine - srušene 1999 u bombardovanju
Viseći (gigaći) most u centru grada - važan zbog 3 srednje škole i jer skraćuje put, mnogo se koristi
Drveni most kod manastira - svakako je bio zatvoren
Most u Točilovu - kao most iz Ko to tamo peva, povezuje jedno selo s magistralom. Drugi put nemaju, treba da se probije
Most u Kosatici - deo puta Mileševa - Vodena poljana do sela Kosatica

Vrh