Šta je novo?

Podzemni prolazi

И данас се одвија, само нема одржавања и све је оронуло. Подземни на Зелењаку јуче је био попут пијаце са продајом марама, чарапа, хеланки и накита.

Taj podzemni je oduvek bio priča za sebe. Barem onoliko dugo koliko se ja sećam.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=792610#p792610:wa46csp9 je napisao(la):
Дошљак » Čet Nov 12, 2020 8:49 pm[/url]":wa46csp9]И данас се одвија, само нема одржавања и све је оронуло. Подземни на Зелењаку јуче је био попут пијаце са продајом марама, чарапа, хеланки и накита.
Sreća pa retko prolazim tim prolazima, ali svaki put kad prođem brinem se da ću da se ''sapletem'' o jednu od tih tezgi.
A u zadnje vreme sam baš inspirisan i raspoložen za rasprave (da ih tako na zovem), pogotovu na ulici.

popravljene polomljene stepenice u podzemnom nusiceva- decanska.. pohvaljujem :kk:
debi li i dalje skrabaju ... nacili jos tri slova pa da se pohvale...

Prilozi

• 009.jpg
    009.jpg
    174,7 KB · Pregleda: 2.838
  • 007.jpg
    007.jpg
    167,4 KB · Pregleda: 2.853
  • 008.jpg
    008.jpg
    174,2 KB · Pregleda: 2.840
Pa to vi kažem. :) Veli kolega Došljak da i sada buja život, ali ima ga i u kanalizaciji, zar ne?

Dakle, prolazak i boravak u ondašnjim prolazima, u poređenju sa ovim st(r)anjem, bilo je ravno kulturnom uzdizanju. Higijena je pre svega odraz osnovne kulture, zatim ide sve ostalo. O prolazima Albanija i Nušićeva mogao bih da napišem po roman.

Ispod Albanije je bio čuveni restoran "Akvarijum" (kolokvijalno) sa izvrsnom toplom kuhinjom (sem roštilja) i čuvenim ljutim paprikama punjenim ljutim sirom. Na koje sam kao omladinac priveo neke zalutale stopere, vrlo simpatične i jake Irce. Nisu došli do daha ostatak dana, tada smo se pobratimili. :D Plus silne kultivisane trgovine, uključujući zlatara. I toalet, naravno, uvek radio.

Nušićeva je ušla u legendu zbog prvog non-stop dragstora. Ozbiljna radnja, od svega po malo, sem svežeg mesa. Kad se tu gladan stuštiš posle džez kluba u Domu omladine, u sitne sate, taman sve oprano, kakva milina. Milicija diskretno obilazi, sve cakum-pakum. Samo se toalet noću zaključavao.

Zapravo je raznoliki milje ljudi, koji je najviše koristio pomenute podzemne lokacije, vredan dalje priče...

Zelenjak je uvek bio problematičan, ali to onda se ne može nikako porediti sa sadašnjim ruglom.

Истина, мени се живост подземног на Зелењаку ни најмање не свиђа. А силом прилике пролазим туда скоро сваки дан. Просјаци, бескућници који спавају, дивљи продавци, графити, плакати, смеће, прљавштина, поломљене плоче, аљкавост, оне набуџене рекламе. Све је то слика нереда - одсуства одржавања, чишћења и контроле јавног и комуналног реда и мира.

Тек сад примећујем на старој фотографији клупе дуж жардињере коју је заменила склепотина од мењачнице.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793507#p793507:25cmxcwv je napisao(la):
Дошљак » Today, 01:06[/url]":25cmxcwv]Тек сад примећујем на старој фотографији клупе дуж жардињере коју је заменила склепотина од мењачнице.

Ukloniti menjačnicu odmah - ali kako?

Zaista ceo taj podzemni prolaz je jedna velika slika i prilika upravljanja gradom. Od 96. ga redovno koristim i stanje je nepromenjeno. Najuži centar grada, 10-ine hiljada ljudi koji tu prolaze svakodnevno i nelegalni prodavci i krš i lom koji ne mogu da se iskorene.

Лако, има доста у околини празних локала, нек се преселе. А зелена површина да се врати у оригинално стање. А ред би се завео када би ту редовно били комуналци милиционери. Значи направити некакву испоставу комуналне милиције ту у близини, може и испостава чистоће и зеленила уместо оних ружних контејнера недалеко испод Теразијске терасе исто да буде у подземном, и слично урадити и са осталим пролазима где је могуће. И ред ће брзо да се уведе.

Problem je što naše službe ili sede po kancelarijama, ili u kolima. Potrebno je što više ljudi na ulicama. Komunalci koji bi imali reon i tu non-stop bili u pokretu.

Dovoljno je da SVAKI DAN prođu kritičnim tačkama 2-3 puta u toku smene i svi problemi bi nestali. Znači da se šetkaju i zabeleže sve komunalne probleme (grafite, uništene stepenice, plakate, bare, rupe, nelegalnu prodaju...)

I jutros ( oko 7h ) kao i dr 1.000 prolaznika video sam spavača pokrivenog ritama na podu podzemnog prolaza Zelenog venca

Gde su manekeni , ?
Verovatno su bili zauzeti proverom duvanjem najlon kesa, - nj. opremu za davljenje ljudi po pijacama,
te ne stizu da obidju i tako daleku periferiju kao sto je Zeleni venac

Sramota je ako kazne nadleznog obicnog manekena, s obzirom da se to stalno ponavlja
Gl. dir.- upravnik treba biti odlikovan :
al štrikacim iglama , :kk:
zbog izuzetne pažnje na klot i frket štrikanja , jer dr. ocigledno ništa ni ne radi , ko i predhodna baba pletilja

:lool:

Oвај простор између два портала степеништа је могао да се искористи за изградњу већег киоска са више локала - трафика, брза храна, кафа...

Samo šminkanje ili će nešto i u samom prolazu da urade?

Tu između ulaza se uvale prodavci knjiga, ali ideja je super za neki objekat stalne prirode.

Neka za početak kiosk pomere tu da ima vise prostora na stajalištu da dostava kiosk st*** ne vozi po travi i trotoaru...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793502#p793502:2xkaxjt8 je napisao(la):
direktor » 15 Nov 2020 11:56 pm[/url]":2xkaxjt8]quote="direktor » 08 Oct 2020 09:40 pm"]Zeleni venac nekad i sad 1968 -2020 tužno do zla boga...

nekadzeleni01-2020-10-08-22-36-09.jpg

nekadzeleni02-2020-10-08-22-36-09.jpg

Da se samo citiram iz teme zeleni venac...
[/quote]

Venac To The Future. Roads?! Where we're going We don't need Roads!!!

zv blast.jpg

Danas vidim počeli radovi na sređivanju podzemnog prolaza kod Ušća.

Mislim da bi za one ulazne nadstrešnice trebalo napraviti neki konkurs i izabrati neko zanimljivo rešenje, možda čak i da za svaki prolaz bude drugačija, oni će verovatno samo da ih ofarbaju, eventualno zamene stakla.

I ja sam danas prosao. Ofarbali su u belo zidove ali sta vredi kad ce kroz koju nedelju (ako ne i dan) da isaraju pod okriljem noci?
Da nece mozda jednom mesecno da krece?
Bolje da su u sivo ofarbali, mozda bi odvratilo "umetnike"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=804283#p804283:x6wd6b6h je napisao(la):
astrodule » Čet Dec 17, 2020 8:19 pm[/url]":x6wd6b6h]Počeli su pre par nedelja. Ne znam kakva je situacija u samom prolazu, ali dole su radili sigurno.

?
Ne razumem tvoj post uopste. Pa ja i Picollo smo napisali da smo prosli kroz prolaz i opisali sitauaciju a ti kazes "poceli su pre nedelja ne znas kakva je sitaucija"
Wtf dule? Nekad mislim da citas povrsno postove i lupas to tastaturi bezveze

Vrh