Šta je novo?

Podvožnjak - veza dva bulevara

Ma to je neko onako napravio.
Ne deluje mi da je ovo nešto zvanično.

Ovo je Grad zvanično stavljao svuda.

Podvožnjak-Novi-Beograd.jpg

Inače mislim da je rok za završetak 450 dana, samo ne znam kada su započeli radove. Verujem da će kasniti svakako.

Свиђа ми се ова троделна ЕМВ, то је неки омаж летећем Шумадинцу, он је ваљда био са три вагона.

3Д визуализација је урађена аматерски у неком чудном програму који прави пљоснате слике по вертикали. Таква иста глупост је била и на улазу у тунел код економског.

Једностанво, не треба дилетанти да раде такве ствари, тј не треба њихове радове публиковати јавно. Срамота је.

Драго ми је да су радови коначно почели. Велика ће бити корист од тог пута. Ја већ махинално хоћу туда, и онда двориштима опет на пут, па около...

"Pneumatski čekić" pravi baš veliku buku i mora da se čuje po komšiluku. Inače autor je potvrdio ono o čemu sam ovde već pisao. Možda je mogao da porazgovara sa nekim šefom u vezi napretka radova i rokova.

Čuje se non stop već dve-tri nedelje, ali vidim da su probili već najveći deo.

Poslednja izmena:
Pa da, ali radovi nisu počeli u maju.
Misim jesu oni kao nešto ogradili i doneli neki tucanik ali su pravi radovi počeli relativno skoro i od tog trenutka treba računati tih 450 dana.
Znači očekujemo da će to biti gotovo sredinom 2026.

Pa da, ali radovi nisu počeli u maju.
Misim jesu oni kao nešto ogradili i doneli neki tucanik ali su pravi radovi počeli relativno skoro i od tog trenutka treba računati tih 450 dana.
Znači očekujemo da će to biti gotovo sredinom 2026.

Možda su počeli imajući u vidu koji je rok i da im je dovoljno vremena do tada... Za 10-15 dana će verovatno početi da vade zemlju, pošto je najveći deo šipova već pobijen. Zakucavaju od 8 ujutru i rade ceo dan...

Možda su počeli imajući u vidu koji je rok i da im je dovoljno vremena do tada... Za 10-15 dana će verovatno početi da vade zemlju, pošto je najveći deo šipova već pobijen. Zakucavaju od 8 ujutru i rade ceo dan...
Neće početi da vade zemlju dok se horizontalni šipovi ne fiksiraju vertikalno. Ti koje su umetnuli ispod pruge neće baš sami od sebe da stoje tu kad se izvadi zemlja. Ima tu još dosta radova pre nego što počnu da vade zemlju.

Samo nek urade vise
ovo su jos komunisti predvideli
a u relanim planovima je jos od izgradnje mosta na Adi
dakle cekamo bar 14 godina na ovaj podvoznjak
Maj mesec, tucanik i Expo su merila za one sa kratkim pamcenjem

Свакако до августа има довољно времена, није то километарски тунел. Званично су почели раније због градских избора, а верујем да су још тада планирали да почну кад стварно јесу почели.

Moraju da urade šipove i sa obe strane, postave konstrukciju koja će da drži sve te cevi/šipove, pa tek onda da "vade zemlju". Ima tu još dosta posla.

Sa koje druge strane? Ovo što sada pobijaju prolazi ispod oba koloseka celom širinom nasipa.

Свакако до августа има довољно времена, није то километарски тунел. Званично су почели раније због градских избора, а верујем да су још тада планирали да почну кад стварно јесу почели.
Naravno da ima vremena do avgusta, verovatno neko može na internetu da pronađe kako su Kinezi ili neki tamo uradili ovaj posao za jedno pre podne ali se radi o tome da Ras planira da to završi za 450 dana od trenutka kad su oni počeli da rade a ne od trenutka kada piše na tabli ili za koliko bi možda moglo da se završi.
Ja samo pokušavam da realno i shodno iskustvu u praćenju raznih radova kreiram neki okvirni rok kada bi oni to mogli da završe.
Politički gledano nemaju nikakve potrebe da žure ili da ih neko pritiska da bude gotovo što pre.

Vrh