Dobar dan gospodo,
kupio sam kucu koja u osnovi ima oko 105 m2, i plan je da uradim kombinaciju podnog i zidnog (radijatorskog) grejanja.
Plan za kasnije je kupovina kotla na pelet koji ce to sve da zagreva.
Podno grejanje imam u planu da postavim u hodniku(11m2), kupatilu(5,5 m2) i kuhinji/trpezariji(22m2)
Sve skupa oko 40m2.
Mozda cu biti malo bezobrazan, ali obzirom da sam svu ustedjevinu iskesirao za samu kucu, gledam da sve sto mogu odradim sam, tako da mi je svaki savet dobrodosao.
1. Gde postaviti ormaric?
2. Koje cevi koristiti? Shvatio sam da svi rade sa plastikom, da li postoji neki odredjeni proizvodjac, tip cevi koje preporucujete kao odnos cena-kvalitet?
3. Koliki krug treba praviti? Koja je optimalna duzina plasticne cevi?
4. Vidim da neko stavlja celicnu armaturu za koju vezuje cevi, a neko stiropor sa "cepovima". Sta je bolje resenje?
5. Sve gore navedene prostorije se nadovezuju jedna na drugu, s tim sto je kuhinja/trpezarija uzdignuta dva stepenika u odnosu na ostatak povrsine, da li je to problem?
Poptuno mi je jasno da ja kao laik ne nogu sve sam i nije mi to ni u planu, ali mislim da bih barem mogao sam da postavim cevi, a da platim strucno lice da uradi kontrolu pre nego sto ih zalijem kosuljicom.
Puno hvala unapred na svakom savetu.
https://ibb.co/hfBRSk9
1. kotlarnica
2. kupatilo
3. hodnik
4. Trpezarija/kuhinja