Šta je novo?

Po kome su neke ulice dobile ime?

Ja o tome pričam već duže vremena, i na temi o Kosančićevom vencu i o Savkom trugu (spomeniku Nemanji).
U toku je iživljavanja mladalačkih frustracija nekadašnjih studenata Olivera Antića, prave "srpskiji Beograd", brišu sve što im smeta a što su zatekli od prethodnih generacija.
Prošlo je sa Zagrebačkom i Zadarskom, sada gledajte šta sledi.
Džiberi, primitivci, hulje i ološ.

Мени је ово једнако небулозно имати и улицу плаћеном убици као и Загребачку и Задарску...

Требало би укинути и Хрватску улицу у Котежу...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760173#p760173:1ctb8mgu je napisao(la):
astrodule » Ned Jul 26, 2020 10:15 am[/url]":1ctb8mgu]
Zato ćemo nastaviti da menjamo imena svih ulica koje nose naziv po onima koji više nemaju veze sa Srbijom, kao i po sredinama u kojima bilo šta što dolazi iz Srbije nije dobrodošlo.

K R E T E N

Da nema političara ne bi bilo ni mržnje među narodima koju oni potpiruju.

Zato ćemo dobiti ulicu po jednom plaćenom ubici. Koliko god osoba koju je on ubio (Ante Pavelić) učinila zla Srbima, ne može takva osoba da dobije ulicu.

Što ne pitaju SPC šta misli o tome. Šta ćemo sa grehovima? Gde ste sada veliki Hrišćani, ili mislite da je to opravdano?
Da su ti ustaški zločinci ubili nekoga ne bi tako govorio.
Da je Blagoje bio jermen ili izraelac, ne bi morao da do pred kraj života krije svoje časno delo, nego bi dobio sve počasti još za vreme života.
Ovim činom ispravljena je višedecenijska napravda, čak mi se i simbolika sviđa, mada bi bilo prikladnije da je bivša Zagrebačka postala ulica Blagoja Jovovića.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760173#p760173:3mg2a10c je napisao(la):
astrodule » Ned Jul 26, 2020 10:15 am[/url]":3mg2a10c]
Zato ćemo nastaviti da menjamo imena svih ulica koje nose naziv po onima koji više nemaju veze sa Srbijom, kao i po sredinama u kojima bilo šta što dolazi iz Srbije nije dobrodošlo.

K R E T E N

Da nema političara ne bi bilo ni mržnje među narodima koju oni potpiruju.

Zato ćemo dobiti ulicu po jednom plaćenom ubici. Koliko god osoba koju je on ubio (Ante Pavelić) učinila zla Srbima, ne može takva osoba da dobije ulicu.

Što ne pitaju SPC šta misli o tome. Šta ćemo sa grehovima? Gde ste sada veliki Hrišćani, ili mislite da je to opravdano?

Vrhunski!
Kapu ti skidam koliko si se protegao da spinuješ priču.
Stvarno, svaka ti čast!

Je li ubica von Stauffenberg što je pokušao atentat na Hitlera? Nije uspeo, ali svejedno... pokušao je...
Eno, filmove o njemu snimaju...
Njegovih ulica u Nemačkoj koliko hoces, na primer
https://www.google.com/maps/place/Von-S ... d11.621528

Pazi molim te, ladno čovek umrlja i SPC i grehove...
Neverovatno!

Sad će specijalna komisija da utvrdi da li Cetinjska treba da 'ode', jer tamo danas žive 'antisrbi', ili ipak ta varoš ima neke zasluge zbog istrage poturica...

Bože me sačuvaj. Treba biti veoma niskog intelektualno-estetskog nivoa, tj. imati nestvaran 'stomak' pa variti ovakve gluposti.

A pretvaranje Srba u naciju jadnika i paćenika jeste istorijski zločin, jer takvi nismo bili poodavno.

@Pantograf,
Nevermind Cetinje, dotle nismo još došli.

Ajd ovako, da obrnemo priču, kad već kukaš o pretvaranju Srba u naciju jadnika.

Da li je jadnik onaj koji dokazanom neprijatelju daje ulicu u svom glavnom gradu (na primer Goci Delčevu) ili je jadnik onaj koji ukine tu ulicu?
Koliko visok intelektualno-estetski nivo moraš da imaš da bi imao Zadarsku ulicu, po gradu u kojem su Srbe satrali i u kojem i dan danas lupaju ćirilične table i ispisuju ogavne grafite o nepostojećem narodu u tom gradu?

Ja pokušavam da shvatim taj feler u tvojoj i vašim glavama koji dozvoljava da krvnik Srba ima ulicu u glavnom gradu Srbije, a onaj ko krvnika izbriše iz Beograda je jadnik, paćenik veoma niskog intelektualno-estetskog nivoa itd itd.

Ne kažem da ne treba snimati filmove i dokumentarne emisije o Blagoju, ali me zanima stav SPC prema tome. Naravno da sam srećan što je uspeo u svojoj nameri jer za neke stvari mislim da je samo smrt i mučenje pravedna kazna, ali to se ne uklapa u zvanično učenje naše Crkve (kao ni u zvanične kaznene odredbe civilizovanog sveta)

Naravno da ovo povlači moralna pitanja, ali moje je mišljenje da plaćeni ubica ne može da bude javno pohvaljen i slavljen. I naravno da se ne može porediti Štaufenberg koji je to pokušao da uradi u sred rata i kada bi njegov čin verovatno promenio tok rata i plaćeni ubica koji je u mirnodopsko vreme sprovodio osvetu. (da ne ulazim u šbbkbb jer se nikada sa sigurnosti ne može znati kako bi nešto uticalo na nastavak. Možda bi Hitlera zamenio neki sposobniji vojskovođa koji bi sklopio mir sa Rusima i onda pokorio celu Evropu i dao Istočnu Evropu Rusima i onda bi tek sledio pakao u Evropi)

Uklanjanje toponima gde sada Srbi ne žive ili iz drugih zemalja je potpuno idiotsko. Zagreb nikada nije bio srpski, ali to ne znači da ne treba da imamo Zagrebačku ulicu jer je taj grad bitan za srpsku istoriju kao i mnogi drugi gradovi i toponimi.

Sutra (kada se unište svi srpski manastiri ili proglase albanskom kulturnom baštinom) ćemo obrisati sve kosovske toponime u Srbiji?!?

Najjeftiniji mogući populizam je ovo što VeUprava radi i potpuni kulturno-demografski genocid (tražim i dalje pravu sintagmu i reči za ovaj debilizam)

ps: Što se tiče Goce Delčeva tu niko ne spori da je ta ulica trebalo da promeni ime.

Srećan si što je uspeo u svojoj nameri, ali misliš da ne zaslužuje ulicu u Beogradu?
Malo protivrečiš sam sebi ali dobro.

Zaslužuje li ulicu Miloš Obiliš, što secnu Murata od učkura do bijelog grla?

Gde je kraj?
Ima li kraja?

Očigledno ne razumeš. Ja llčno mogu da budem za "oko za oko, zub za zub", ali to ne sme da bude javna kaznena politika ni u jednoj civilizovanoj zemlji.

Ja mogu da mislim da pedofile treba mučiti u najgorim mukama, ali to ne sme da bude kaznena politika ni u jednoj civilizovanoj zemlji.

Ja mogu da razumem i podržim osobu koja ubije onoga ko je ubio njegovo dete, ali to ne sme da bude kaznena politika ni u jednoj civilizovanoj zemlji.

Ja mogu da mislim da pravo glasa ne treba da imaju stariji od 70 godina i osobe sa kvocijentom inteligencije ispod 95, ali to ne sme da bude politika ni u jednoj civilizovanoj zemlji.

Koja bre kaznena politika, govorimo o nazivima ulica, čoveče!

Miloš Obilić je mitska ličnost.

Slučaj Zadra je identičan slučaju Cetinja: Zadar je bio glavno središte Srba u Dalmaciji. Ulica je nosila to ime od 19. veka. Biće da su tada znali zašto su joj ga dali.

Itd.

@Perkan,

Šaka jada bu**** u Zadru koja ispisuje grafite je toliko važna, da potre sav značaj tog grada za našu istoriju? Da li ti uopšte razumeš zašto je Zadar značajan za nas Srbe? Da itekako zaslužuje ulicu u Beogradu. Koliko god se budale trudile, i razni naši i njihovi Vesići, i dalje će u Zadru biti mojih prijatelja, a i u Beogradu njihovih. Biće i bu****, pa vi vidite ko vam je važniji.

Goje, važnije su budale, sada već pretežno do umereno i u celom svetu. Vidiš valjda...

И Загреб и Задар су били градови са великом српском популацијом и значајни за развој нашег народа и бедно је одрицати се њиховог значаја.

Za Goce Delčeva da dodam da je stradao 1903, dakle, pre otvorenog srpsko-bugarskog sukoba u Maćedoniji ('Spremte se, spremte...'). Bio Bugarin (kako je sam govorio) ili Makedonac, on je borac protiv otomanske vladavine nad Balkanom, a podsetiću da smo sa Bugarskom 1912. krenuli u rat protiv Osmanlija, baš sa ciljem da Balkan od njih oslobodimo. I Botev, i Levski, i Karavelov - komotno mogu da imaju po ulicu u Beogradu. Uostalom, na borbu ih je inspirisala Srbija (Knez Mihailo). Današnja Srbija nikoga ne inspiriše. Ni Srbe.

Vidim ja da ćemo uskoro da dobijemo ulice Stevice Markovića i Arkanovu :roll:

O ljigavosti onih koji su toliko protiv 'jugoslovenstva' (mrtvog), protiv komunista i protiv 1944, a uprkos činjenici da je komunizam u Srbiji zavladao a Jugoslavija kao država posle rata opstala isključivo blagodareći sovjetskoj vojnoj intervenciji ('Beogradska operacija'), ipak vraćaju imena ulica Tolbuhinu, Ždanovu... zato što to traži ruski ambasador, ne treba trošiti tastature (al evo, ipak to radim).

Ова власт се води чистим популизмом, селективно бирају имена која им се свиђају или да се додворе иностраним партнерима (Совјетске војсковође, Амерички председници, Азербејџански песници и сл.). Тако је и онај фудбалер ратни усташа требао да добије име улице због романтизације међуратног фудбала.

Crnogorstina.jpg

Idioti.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760205#p760205:2w5c706u je napisao(la):
Дошљак » Нед Јул 26, 2020 12:15 pm[/url]":2w5c706u]И Загреб и Задар су били градови са великом српском популацијом и значајни за развој нашег народа и бедно је одрицати се њиховог значаја.
Нико не каже да не треба да се спомињу ти градови, нити њихов значај, ако га има у довољној мери. Историја је историја. Међутим, називи улица су ипак част коју су изгубили односом према српској мањини у СВОЈОЈ држави.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760205#p760205:1ra6b4t6 je napisao(la):
Дошљак » Ned Jul 26, 2020 12:15 pm[/url]":1ra6b4t6]И Загреб и Задар су били градови са великом српском популацијом и значајни за развој нашег народа и бедно је одрицати се њиховог значаја.
Sve se bojim da su Zagrebačka i Zadarska ulica dobile nazive zbog toga što tamo žive ili su živeli Srbi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=760209#p760209:1ra6b4t6 je napisao(la):
Пантограф » Ned Jul 26, 2020 12:28 pm[/url]":1ra6b4t6]Za Goce Delčeva da dodam da je stradao 1903, dakle, pre otvorenog srpsko-bugarskog sukoba u Maćedoniji ('Spremte se, spremte...'). Bio Bugarin (kako je sam govorio) ili Makedonac, on je borac protiv otomanske vladavine nad Balkanom, a podsetiću da smo sa Bugarskom 1912. krenuli u rat protiv Osmanlija, baš sa ciljem da Balkan od njih oslobodimo. I Botev, i Levski, i Karavelov - komotno mogu da imaju po ulicu u Beogradu. Uostalom, na borbu ih je inspirisala Srbija (Knez Mihailo). Današnja Srbija nikoga ne inspiriše. Ni Srbe.
Samo što bi se usput "oslobodio" i nekog srpskog učitelja, ali šta ima veze, to su ionako bili zli Srbi.

Gde mu dođe ta Mostarska na Savskom vencu? Na nekoliko planova mi izbacuje samo ulicu u Zemunu i na periferiji.

Mostarska je postojala u Savamali, izlazila je na Hercegovačku i srušena zbog izgradnje BnV.
Stariji studenti arhitekture znaju, tu se ranije nalazila prodavnica Sitologika u kojoj su kupovali marerijale za izradu maketa objekata (sada je u - Sarajevskoj).

Ovoliki stepen majmunisanja sa nazivima ulica sam video samo na Balkanu. A bio sam po raznim krajevima sveta. Uključujući i onim gde su se izmenjale ideologije, politike i mentaliteti nekoliko puta za par decenija.

Samo se na Balkanistanu poredi čiji je veći i skupljaju politički poeni preko naziva ulica.

Dokle god se ne radi o nekom Ademu Jašariju, Bilu Klintonu, Stepincu i nečemu sličnom, savršeno me boli uvo dal se ulica zove Cetinjska ili Kraljevića Marka. Kad pomislim na ulicu Kralja Milana, pomislim na sam prostor, na njen ulični front i na linije koje tuda prolaze. Sama osoba Kralj Milan je poslednja imenica koja mi pada na pamet.

Blago onome ko u životu nema pametnija posla i preče brige nego da svakog dana promišlja o nazivu i poreklu svake ulice, radnje, spomenika, objekta... pored koga prođe.

Minvajl... na Vračaru a i na Starom gradu polako niče novi Nikšić. U svakom smislu te reči. Pucnjave, divlja gradnja, bahato parkiranje, grafiti, kršenje epidemioloških mera, buka i haos od klubova, bašte preko trotoara, onaj Hamer sa tablicama ''PiG NERAD'' i dalje divlja po ulicama... No dobro, koga briga za to. :kafa: Bitno da se istera inat preko mrtvih slova na mrtvim pločama na zidovima zgrada... :kafa: Tako je bre, to će pokazati tim Crnogorcima! 8) :laugh: :bash:

Vrh