[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523258#p523258:2pvcmddl je napisao(la):
Vocar » March 9th, 2018, 2:36 am[/url]":2pvcmddl]Vidiš, meni je, na primer, to veoma bitno. Meni, a verujem i stotinama hiljada drugih žitelja ovoga grada. Tebi možda nije bitno da li živiš u Darosavi, Vukićevici, ili na Senjaku, jer su zvanično i jedno i drugo i treće Beograd. Sumnjam, doduše, da je i tebi svejedno nego si rešio da malo tvrdiš svoju priču.
Meni na primer uopšte nije svejedno što u sred Beograda nema Studeničke ulice. Takođe, i te kako mi smeta da neke za Srbe i Srbiju bitne događaje i ljude "smeštamo" u kojekave ćorsokake i na periferiju. Smeta mi što je Džordž Vašington dobio centralnu gradsku ulicu, Ruzvelt takođe, a Arčibald Rajs neku uličicu na Žarkovu. Smeta mi što u opštem ludilu žitelja Beograda, Beograd dobija ulice Kisele vode, vrednih pletilja, pčela radilica, a nema Jasenovačke, što heroji sa Košara tek u 2017. dobijaju ulicu, što nema ni jednog spomenika posvećenog njima, što niko ne želi da obnovi Večnu vatru i posveti je pravom cilju, ma ko da je sagradio i sa kakvim pobudama. Smeta mi da Staro sajmište i dalje propada i da se godinama tupi kako će to sve biti obnovljeno i pretvoreno u muzej.
A to, što jedna ulica menja deset naziva u tri kilometra, to je problem upravo tih politički korektnih. Kao, smetaju im komunsti pa bi da vrate pređašnje nazive, ali ipak hajde da prelomimo ulicu na dva dela, pa će u jednom biti kraljica u drugom komunisti. Uopšte nisam rekao da sam za to i da treba praviti takve gluposti.
Ali, da treba preispitati prioritete pri davanju naziva ulicama, i da treba uskladiti ime osobe sa rangom ulice koju dobija, u to sam više nego ubeđen.