Sa fb, mozda je laž il istina
Ako tako gledamo, hajmo da štrajkujemo svi neplaćanjem poreza jer država svakodnevno troši milione na nebitne stvari. Hajmo da neplaćamo porez jer je i minimalac mali. Ako si nezadovoljan na poslu daj otkaz jer verovatno tvoj direktor troši na gluposti i ima više para od tebe. Možemo da banalizujemo koliko hoćemo, ko nije imao posla sa poštom ne zna o čemu pričamo. Meni mesecima ne stižu računi za struju jer poštar ostavi ispred zgrade račune gde su 20tak lokala (za sve lokale da se ne cima) i onda odnese vetar (tako kaže) pa se onda cimaj do EPS-a, traži račune, plaćaj... Svaka čast ljudima koji tamo stvarno rade ali velika većina njih ne radi ništa, ipak je to državna firma. Ako si nezadovoljan uslovima, a dobar si radnik, lako ćeš naći plaćeniji posao ili će te firma zadržati uz povećanje plate.
Da pitam sluzbenice na šalteru? Hoću, ako ikada zateknem neku da radi, da ne moram da čekam pola sata da se neko dovuče do šaltera.
I opet kažem, NE ŠTRAJKUJE CELA POŠTA, ako su svi nezadovoljni onda nek štrajkuju svi, a ne neki rade neki ne rade. Ako su svi nezadovoljni i daju otkaz, firma neće imati koga da zaposli i biće svakako primorana da poveća plate. Neka štrajkuju ali neka se ujedine i neka naprave sistematizaciju poslova i plata.
Ja imam ugovor sa poštom i svakodnevno saradjujem sa njima tako da znam o čemu pričam, za razliku od nekih koji su poštu videli na TV-u ili su naručili jedan paket sa Aliexpressa pa su generalno zadovoljni. Nego eto, naljutili se jer sad moraju više da rade. Problem sa poštom je kao što rekoh, državno preduzeće gde je velika većina zaposlena preko stranke, kao i sva druga državna preduzeća.
Generalno su sada samo povećali poslove i profit drugih dostavnih službi, ako ne nastave da rade u skorije vreme verujem da će nići još neka.
Вероватно је толико ауторка и добила, по старом обичају, а ону половину преко деле диша и жири.
Teško i toliko. Verovatno je dobila neku "siću", a ostali podelili.